نقش رسانه ها در شکل گیری نگرش و عملکرد افکار عمومی جامعه

حجت الاسلام احمدیان با اشاره به اینکه رسانه ها عامل مهم جامعه پذیری هستند گفت: در جامعه امروز رسانه ها یکی از عوامل شکل گیری نگرش و عملکرد افکار عمومی در جامعه محسوب می شوند.

جت الاسلام «عبدالرسول احمدیان» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان اظهار داشت: رسانه‌های جمعی نقشی دوگانه در جوامع دارند؛ گاهی با دست‌کاری و تحریک، بافت اجتماعی و سیاسی و فرهنگی جامعه را تغییر داده و تهدید می‌کنند و به نابسامانی‌های اجتماعی دامن می‌زنند و گاه با مدیریت صحیحِ اخبار و محتوا از ایجاد شکاف‌های اجتماعی جلوگیری می‌کنند.

 

رئیس پژوهشکده الهیات و خانواده دفتر تبلیغات اسلامی افزود: در کتاب «فریب‌کاری و رسانه» که به تازگی توسط پژوهشکده الهیات و خانواده تهیه و توسط انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان منتشر شده است، رویکرد مربوط به رسانه بر مبنای عملکردی است که باعث فریب‌کاری شده و مخاطبان تحت‌تأثیر رسانه قرار می‌گیرند، البته این بدان معنا نیست که هر اثرگذاری رسانه گونه‌ای از فریب قلمداد شود.

 

رییس پژوهشکده الهیات و خانواده با اشاره به این که در سال‌های اخیر، به عملکرد رسانه برای رسیدن به اهداف خودش به هر شکل ممکن، به‌شدت توجه شده است، گفت: دلیل این توجه این است که رسانه‌ها ابزاری مؤثر در دست قدرت‌های سیاسی و اقتصادی هستند و برای بقا ناچارند در جهت اهداف قدرت‌های هدایت‌کنندۀ خود حرکت و عمل کنند.

وی افزود: در اینجا، پاسخ‌گویی به این پرسش‌ها ضروری است، آیا رسانه‌ها فریب‌کاری می‌کنند؟ اگر رسانه‌ها فریب‌کار هستند، علت‌ها و زمینه‌ها و شیوه‌های فریب‌ مخاطبان در آن‌ها چگونه است؟ این فریب‌کاری در خانواده و به‌خصوص در میان کودکان به چه شکلی است و زمینه‌های آن چیست؟

 

حجت الاسلام احمدیان یکی از رسالت‌های مراکز علمی و پژوهشی در جمهوری اسلامی را پاسخ به پرسش‌هایی که بر زندگی اجتماعی و مسائل فرهنگی جامعه اثرگذار است، بیان کرد و گفت: این مراکز از سویی رسالت پاسخ‌گویی به پرسش‌ها و معضل‌های فکری را بر عهده دارند و از سوی دیگر، به فرهنگ‌سازی و تولید فکر و اندیشه با عنوان عناصر و لوازم اصلی احیای تمدن اسلامی الویت می‌دهند.

کد خبر 972775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha