آجر به آجر این مدرسه را دانش آموزان ساختند

کاشی های آبی در بخشی از دیوار مدرسه به چشم می خورد که نام حدود ۳۰۰ دانش آموز خیر در آن حک شده است. مدرسه نوجوان توسط پول های دانش آموزان و خیرین ساخته شده است.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، «نوجوان» مدرسه ای نوساز است که با مشارکت دانش آموزان  ساخته شده است. هر دانش آموز به میزان یک آجر سهیم شده است میزان پولی که دانش آموزان برای ساخت مدرسه که هزینه میلیاردی برده است بسیار کم بوده است اما همین مسئله موجب شده است که آن ها طمع خوب خیّر شدن را از همان دوران کودکی بچشند و کارهای بزرگ انجام دهند.

در بخشی از دیوار این مدرسه یک اتفاق خوب و دلنشین رخ داده است، کاشی های آبی به چشم می خورد که نام حدود 300 دانش آموز خیّر که درساخت این مدرسه سهیم بودند، حک شده است. مدرسه نوجوان در منطقه 4 قرار گرفته است که تراکم دانش آموز در آن منطقه زیاد است و در مقابل مدارس استاندارد و نوساز کم است.


 

نگران سه شیفته شدن مدارس منطقه 4 هستیم


در همین باره، «کاظم دلیلی»،  عضو جامعه خیرین مدرسه ساز شهر تهران به خبرنگار شبستان می گوید: در خیلی از دلنوشته های  دانش آموزان آن ها دوست داشتند در آینده مدرسه بسازند. بنده از دلم نیومد که آن ها از دوران کودکی خیر مدرسه ساز نشوند بنابراین طرح آجر به آجر را اجرا کردیم که آن ها با خرید یک سهم در ساخت مدرسه سهیم شوند.


 او بیان می کند: آحاد مردم می توانند با خرید یک آجر در ساخت مدرسه سهیم باشند، منطقه چهار از لحاظ سرانه فضای آموزشی با مشکلات زیادی رو به رو است و مدارسی وجود دارد که دو شیفته فعالیت می کنند و نگران سه شیفت شدن آن ها هم هستیم. 


این خیر مدرسه ساز می گوید: به همت دانش آموزان و خیرین مدرسه «نوجوان 2» نیز خشت گذاری می شود تا این الگوی آجر به آجر را در سراسر کشور تعمیم دهیم.


طرح آجر به آجر همان مثال «قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود» را تداعی می کنند، قلک های کوچکی  با آن ها مدرسه ساخته می شود و اگر حتی رقم میلیونی برای ساخت یک مدرسه میلیاردی جمع آوری شود، برکت دارد و مدرسه با تمام هزینه های زیاد به همت دیگر خیرین ساخته می شود.


به 40 مدرسه جدید در منطقه 4 نیاز داریم


«محمدحسن لونی»  مدیر آموزش وپرورش منطقه 4 هم درباره وضعیت مدارس این منطقه  به خبرنگار شبستان می گوید: امیدواریم در آینده دغدغه ما تنها آموزش باشد و فضای آموزشی نباشد. 


او بیان می کند: تعداد 22 مدرسه با جمعیت هزار نفر دانش آموز در نوبت دوم تحصیل می کنند و  ۴۰ درصد مدارس تخریبی و نیاز به بازسازی دارند.

 

مدیر آموزش وپرورش منطقه 4 بیان می کند: شرکت های انبوه ساز به تعهد قانونی خود عمل نکرده اند و برج ساخته اند ولی فضای آموزشی برای مدرسه اختصاص نداده اند و همین موضوع مسئله ساز شده است.

 

لونی می گوید: باید حداقل تعداد ۲۲ مدرسه بسازیم تا از مدارس شیفتی راحت شویم ما نیاز داریم حدود ۴۰ مدرسه بسازیم چون اکثر مدارس بالای ۵۰۰ نفر جمعیت دانش آموزیی دارند که زیبنده فعالیت های تربیتی و پرورشی نیست.

طرح آجر به آجر چند وقتی است توسط سازمان نوسازی مدارس کشور کلید خورده و تلاش می‌کند شرایطی را رقم بزند تا افراد علاقه‌مند به مدرسه سازی با هر توان مالی بتوانند به نیت خیر خود رنگ تحقق ببخشند. در این طرح هر فردی با هر توانایی مالی می‌تواندحتی با خرید یک آجر در ساخت یک مدرسه برای کودکان این سرزمین تلاش کند.

 

تهران نیز جزو شهرهایی است که  به لحاظ سرانه فضای آموزشی با کاستی های بسیاری مواجه است و تحصیل در مدارس فرسوده جان دانش آموزان را تهدید می‌کند. هم اکنون فرصتی فراهم است تا گروه های مختلف جامعه با توان مالی متفاوت در مسیر ساخت مدرسه گام بردارند.

کد خبر 973063

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha