سود دریافتی بانک‌ها بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار است

ندری درباره نحوه محاسبه سود بانک‌ها گفت:​ سود دریافتی بانک‌ها بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار است که این رقم از ۱۸ درصد به بالا می‌باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کامران ندری شب گذشته (سه شنبه اول مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره نحوه محاسبه سود بانک‌ها گفت:​ سود دریافتی بانک‌ها بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار است که این رقم از ۱۸ درصد به بالا می‌باشد. اگر تسهیلات گیرندگان نتوانند در سررسید از عهده تعهداتشان بر آیند ۶ درصد مازاد به عنوان وجه التزام به مبلغ اضافه خواهد شد.

 

کارشناس اقتصادی ادامه داد: موضوع سود مرکب قوانینی بود که در مجلس در راستای کمک به واحد‌های تولیدی در جهت پرداخت بدهی صورت گرفت، ولی تولید کنندگان به باتلاق رفتند و مجلس در سال گذشته قانون جدیدی را تحت عنوان قانون تسهیل تسویه بدهی بدهکاران بانکی را تصویب کرد و طی این مصوبه قرارداد‌های قبلی که موجب بدهی‌های کلان شده بود را باطل و به قراردادی که در ۹۳/۱/۱ منعقد شده بود نزدیک کرد.

 

وی گفت: بانک مرکزی در سال ۹۸، بخشنامه جدیدی را تحت عنوان دریافت اصل وام اولیه صادر کرد.

 

این کارشناس اقتصادی افزود: افرادی که بدهی شان هر روز افزایش پیدا می‌کند نهایتاً قادر به بازپرداخت بدهی به بانک‌ها نخواهند بود و به مطالبات معوق در بانک‌ها تبدیل می‌شود.

 

وی گفت: با تجربه‌ای که در دنیا وجود دارد افزایش بی حد بدهی‌ها هیچ کمکی به هیچ نهادی در اقتصاد نمی‌کند و طولانی شدن بازپرداخت موجب چنین مشکلاتی می‌شود و باید در یک بازه زمانی معین رسیدگی شود.

 

 ندری با اشاره به اینکه تملک واحد‌ها در بلند مدت به نفع بانک‌ها نیست گفت:​بانک‌ها می‌دانند در این شرایط بدهی‌ها غیر قابل وصول می‌شود.

 

این کارشناس اقتصادی گفت: در حال حاضر مشکل در عقود مشارکتی و پدیده به اصطلاح شرط ضمن عقد است و شرط ضمن عقد تسهیلات گیرنده را ملزم به پرداخت به اصل وام و حداقل سود مورد انتظار بانک می‌کند.

 

ندری با بیان اینکه بخشی از مشکلات به اقتصادی کلان مرتبط است هم ادامه داد: برای جریمه تاخیر باید یک محدوده زمانی تعیین شود و همچنین امکان اعلام ورشکستگی برای تولید کنندگان از نظر قانونی میسر باشد.

کد خبر 974901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha