کانون‌های فرهنگی هنری در تقویت بُعد فرهنگی جامعه اثرگذارند

مسجد پایگاه انسجام و وحدت مسلمانان است و راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به تقویت بُعد فرهنگی جامعه و مشارکت بیشتر نوجوانان و جوانان در فعالیت‌های مسجدی می‌انجامد.

به گزارش خبرگزاری شبستان کردستان، مسجد در استان کردستان و در بین مردم متدین آن از جایگاه والا و ارزشمندی برخوردار است به طوری که بیشتر هزینه‌های خیریه مردم استان به ساخت و تجهیز مساجد اختصاص پیدا می‌کند و به مناسبت‌های مختلف برگزاری اعیاد مذهبی و تجمع‌ها، دایر کردن کلاس‌های مختلف قرآن، دف نوازی، حفظ و تفسیر مردم استان از زنان و کودکان تا مردها و زنان در مساجد حاضر می‌شوند.

 

ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان به منظور مشارکت بیشتر نوجوانان و جوانان به ویژه در سطح روستاها  در فعالیت‌های مساجد اقدام به راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری کرد به گونه‌ای که در حال حاضر 600 کانون فرهنگی هنری در سطح مساجد کردستان فعال است.

 

به منظور معرفی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان به سراغ یکی از این کانون‌ها در روستای سرا از توابع شهرستان سقز رفتیم تا با نحوه فعالیت این کانون در روستا آشنا شویم.

 

لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از چه سالی کانون شما مشغول فعالیت است؟

 

سلیمان سپی هستم مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری حکمت در روستای سرا از توابع شهرستان سقز، این کانون از سال 1392 در این روستا راه‌اندازی شده و مشغول فعالیت است.

 

در حال حاضر کانون حکمت چند نفر عضو دارد و چه کلاس‌هایی در این کانون انجام می‌گیرد؟

 

کانون حکمت در ابتدا با تعداد کمی از نوجوانان و جوانان روستا آغاز به کار کرد اما با استقبال مردم روستا از کانون در حال حاضر یکصد نفر از اهالی روستای سرا در این کانون به صورت ثابت عضو هستند و در کلاس‌های آموزشی مختلف از جمله  قرآن و احکام شرکت دارند.

 

کلاس‌های آموزشی کانون حکمت فقط برای نوجوانان و جوانان است یا سایر سنین در روستا را شامل می‌شود؟

 

این کانون علاوه بر برگزاری کلاس‌های قرآنی و احکام اقدام به برگزاری کلاس‌های آموزشی زبان انگلیسی، خلاصه‌نویسی کتاب داستان، داستان‌خوانی می‌کند و همچنین برای بانوان و مادران روستا نیز دوره‌های روانشناسی در راستای تربیت بهتر کودکان دوره اموزشی برگزار کرده است. برگزاری کلاس نقاشی ویژه کودکان و‌ نوجوانان و برپایی نقاشی از آثار اعضای این کانون فرهنگی، برپایی نمایشگاه کتاب، برگزاری مسابقات بومی و محلی از دیگر فعالیت‌های کانون فرهنگی حکمت بوده که در این روستا انجام شده است و حتی در ایام شیوع کرونا نیز فعالیت‌هایی توسط این کانون انجام گرفت.

 

 با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا فعالیت‌های آموزشی کانون فرهنگی را در روستا به چه شکلی برگزار کردید؟

 

در ایام شیوع کرونا نیز فعالیت‌هایی در روستای سرا انجام گرفته است که ضدعفونی کردن روستا با همکاری دهیاری و حوزه مقاومت بسیج ، توزیع ماسک رایگان به همه مردم ساکن روستای سراب،ممنوع کردن تجمعات و کلاس‌هایی که منجر به شیوع کرونا شوند و تهیه کتب صوتی برای استفاده اعضای کانون در منازل در ایام شیوع کرونا از اقدامات کانون فرهنگی حکمت به شمار می‌رود.

 

میزان دسترسی مردم روستای سرا به منابع علمی و فرهنگی و اقلام آموزشی چگونه است؟

 

روستای سرا و روستاهای اطراف هر کدام یک اتاق را در مسجد به عنوان کتابخانه در نظر گرفته‌اند که با عناوین و موضوعات مختلف در دسترس اهالی روستا و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی قرار می‌گیرد.

 

کتاب‌های کتابخانه از کجا تامین می‌شود؟

 

از طرف خیرین و همچنین دفتر برنامه‌ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون 700 جلد کتاب با موضوعات مختلف به کتابخانه روستای سرا و روستاهای اطراف از جمله چاپان علیا، سلیمان کندی، احمد آباد و آلتون سفلی اختصاص یافت که با استقبال اهالی روستا همراه شده و اقدامی ارزشمند برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در روستاها به شمار می‌رود.

 

در پایان بفرمایید توقع و انتظار شما از مسئولان چیست؟

 

با توجه به نیاز مردم روستا به فعالیت‌های فرهنگی اما سرانه کانون‌های فرهنگی بسیار کم است و فعالیت‌های کانون‌ها نیز با همکاری خیرین و همکاری سایر نهادها برگزار می‌شود نیاز است برای بارتقای فعالیت کانون‌های فرهنگی مسوولان از کانون‌ها حمایت کنند و  فعالیت‌های فرهنگی روستاها را با تقویت کانون‌های فرهنگی توسعه دهند همچنین برای ایجاد انگیزه بیشتر و فعالیت موثرتر رابطین و مدیران کانون‌های فرهنگی هنری روستاها نیاز است مسئولان در پرداخت حق بیمه مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آنها را حمایت کنند.

 

 

کد خبر 975505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha