۳۹۷۵ نفر در خراسان جنوبی دچار اختلالات شنوایی هستند

عرب نژاد با بیان اینکه بیش از سه هزار و ۹۷۵ نفردر خراسان جنوبی اختلالات شنوایی دارند، گفت: از این تعداد یک هزار و۹۰۷ نفر کمک هزینه معیشت توانبخشی دریافت می کنند.

«علی عرب نژاد» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند به مناسبت فرارسیدن روز جهانی ناشنوایان اظهار داشت: کم شنوایی معلولیتی پنهان و دارای تاثیرات گسترده بر جنبه های مختلف رشد مهارت های ارتباطی، اجتماعی و هیجانی فرد و خانواده وی است.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی به خدمات ارائه شده در زمینه های غربالگری شنوایی اشاره کرد و گفت: سازمان بهزیستی امروز نقش مهمی در زمینه های مختلفی از جمله ارجاع به فاز تشخیص، توانبخشی گفتاری و شنیداری در مراکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، ارائه تجهیزات توانبخشی (سمعک)، ارائه کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، تعمیر و تعویض قطعات پروتز کاشت، ارائه خدمات توانبخشی بعد از کاشت حلزون شنوایی، آموزش و مشاوره خانواده و آماده سازی کودک برای ورود به مهد و مدرسه، یاریگر متخصص و متعهد کودکان دارای آسیب شنوایی و خانواده ایشان ارائه می دهد.

 

وی با بیان اینکه کم شنوایی معلولیتی پنهان و شایع ترین نقص مادرزادی است، افزود: میزان شیوع کم شنوایی در زمان تولد بیش از 2 برابر مجموع دیگر اختلالات قابل ارزیابی در نوزادان است و 2 تا 4 در هزار موالید دچار کم شنوایی شدید تا عمیق هستند.

 

عرب نژاد با توجه به اینکه 25درصد دلیل ناشنوایی ناشناخته است، ادامه داد: 50 درصد علت ژنتیک و 25 درصد سایر موارد مانند زردی، بیماری های مادر در حین بارداری و مسائل هنگام زایمان بر روی ناشنوایی تاثیرگذار است.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سه هزار و 975 نفر در خراسان جنوبی مبتلا به اختلالات شنوایی هستند، افزود: از این تعداد 438 نفر دارای معلولیت خیلی شدید و یک هزار و 543 نفر معلولیت شدید شنوایی دارند و در خراسان جنوبی از هر 10 هزار نفر 56 نفر دچار اختلالات شنوایی می شوند.

 

وی با بیان اینکه 2 مرکز روزانه آموزشی توانبخشی خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی در استان فعالیت دارند، گفت: یک هزار و 907 نفر دارای اختلالات شنوایی در استان کمک هزینه معیشت توانبخشی دریافت می کنند.

 

عرب نژاد بیان کرد: 26 درصد از اعتبار وسایل کمک توانبخشی در سال98 به معلولین ناشنوا اختصاص یافته بود و 803 نفر در استان سمعک و سایر وسایل کمک شنیداری در سال 98 دریافت کردند و امسال 19 درصداز اعتبار وسایل کمک توانبخشی در سال99 به معلولین ناشنوا اختصاص بافته است.

 

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه 20 مرکز غربالگری شنوایی نوزادان در سطح استان وجود دارد، افزود: در سال 98 با پوشش 99.81 درصدی بالاترین میزان پوشش موالید را در  سطح کشور به خود اختصاص داده است و در سال گذشته 15هزار و 432 نوزاد و شیرخوار تحت پوشش این برنامه قرار گرفتند.

 

عرب نژاد به واحدهای گفتاردرمانی و شنوایی سنجی اشاره کرد و گفت: 2 واحد گفتار درمانی در خراسان جنوبی فعالیت می کنند و در سال جاری 52 نفر از خدمات واحدهای گفتار درمانی و شنوایی سنجی استفاده کردند.

 

وی در پایان با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از 99میلیون تومان به امر کاشت حلزون اختصاص یافته بود، ادامه داد: در این راستا 11 نفر تحت عمل کاشت حلزون و 63 نفر  تعمیر و تعویض قطعات قرار گرفتند و در سال جاری تاکنون برای این موضوع اعتباری بالغ بر ۱۲۵ میلیون ریال اختصاص یافته است و 65  نفر تعمیر و تعویض قطعات را انجام داده اند.

 

 

 

کد خبر 976923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha