از لزوم برگزیدن نام فارسی برای اصناف تا درخواست برای نظارت بر نام اقلام بهداشتی

محمد شالویی با اشاره به جلسات اخیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی از تلاش برای الزام اصناف به ثبت عنوان فارسی خبر داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مقوله «پاسداشت زبان فارسی» مدتی است بیش از گذشته مورد توجه نهادهای فرهنگی کشور قرار گرفته است. در این راستا نهادهایی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از یک سو و رسانه ملی از سوی دیگر تلاش هایی را در جهت گسترش استفاده از زبان فارسی در فضای عمومی کشور در پیش گرفته اند.

 

 

پیش از این در گزارشی با عنوان «در جستجوی زبان از دست رفته» به مولفه های زبان فارسی به عنوان زبان ملی ایرانیان و لزوم صیانت از آن در عصر کنونی پرداختیم. در آن جا گفتیم با وجود از میان رفتن اهمیت زبان در مناسبات جهانی سال های آینده، زبان فارسی همچنان ارزش و جایگاه خود را حفظ خواهد کرد؛ چرا که شالوده فرهنگ ایرانی و بخش مهمی از حافظه تاریخی ایرانیان بر بستر زبان فارسی بنیان نهاده شده است.

 

 

با پیشرفت تکنولوژی در سال های آینده، زبان فارسی این قابلیت را خواهد داشت که به برگ برنده ما در مناسبات جهانی بدل شود؛ روزگاری که تعامل اجتماعی به ساده ترین شکل خود رسیده و پتانسیل های فرهنگی هر کشور به تمامه ظهور پیدا می کند.

 

 

اما صیانت از زبان فارسی و گسترش آن نیازمند لوازمی است که پیش از این در گزارش «پاسداشت زبان فارسی؛ انگیزه ای که آگاهی می طلبد» به آن پرداختیم. این که گام برداشتن در مسیر اعتلای فارسی چه فرصت ها و تهدیدهایی را پیش روی ما قرار خواهد داد؟

 

 

حالا در تازه ترین تحول مرتبط با پاسداشت زبان فارسی، «محمود شالویی»، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پیگیری  فعالیت های پژوهشی سخن گفت که قرار است به تصویب قوانینی در راستای حفظ زبان فارسی بیانجامد.  

 

 

او به لزوم شناخت وضعیت موجود و اقدامات صورت گرفته تاکنون پرداخت تا از این رهگذر بتوان به شکل اصولی به مبحث حفاظت از زبان فارسی در برابر واژگان بیگانه وارد شد.

 

 

اما تازه ترین خبر دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی مربوط به ارسال نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزیر امور اقتصاد و دارایی در جهت الزام اصناف به برگزیدن نام های فارسی بود. شالویی انتخاب نام فارسی برای فروشگاه ها و برندهای اصناف مختلف کشور از جمله موضوعات مهم در جلوگیری از ورود واژگان بیگانه به زبان فارسی دانست و نامه سیدعباس صالحی را نیز در همین راستا توصیف کرد.

 

 

شالویی در بخش دیگری از سخنان خود بر عزم راسخ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر پیاده سازی قوانین مرتبط با پاسداشت زبان فارسی تاکید کرد و از همکاری این وزارت خانه با نهادهایی چون فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رسانه ملی برای تحقق این امر سخن گفت.

 

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تاکید بر لزوم تبدیل مصوبات شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی به قوانین لازم الاجرا در کشور از تصمیم اعضای شورا برای تولید مهرهایی خبر داد که نام منتخب برندها در سند گواهینامه آن ها را تایید می کند.

 

 

توجه به صیانت از زبان فارسی در بحران کرونا موضوع جالب توجه دیگری بود که شالویی بدان پرداخت. این مسئول فرهنگی از وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی خواست بر نام برندها و اقلام بهداشتی مرتبط با کرونا از جمله ماسک نظارت کند.

 

 

حال باید دید فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه حفظ فارسی در برابر هجوم لغات بیگانه و گسترش آن به فرهنگ عمومی تا چه اندازه موفقیت آمیز خواهد بود.

کد خبر 977523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha