به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علی اشرف منصوری» امروز (14 مهرماه) در نشست بررسی مسائل و مشکلات گلخانهای شهرستان نهبندان افزود: تامین مالی پروژه گلخانه های استان خراسان جنوبی در حال انجام است تا سرعت ایجاد شهرکها بیشتر و به اهداف ایجاد اشتغال و بهره وری از منابع آب و تولید برسیم.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای کشاورزی با بیان اینکه مسئولان استان باید در کنار استاندار خراسان جنوبی موضوع گلخانه ها را دنبال کنند، گفت: برخی از شهرکهای استان اکنون آماده حضور سرمایهگذار هستند.
منصوری تصریح کرد: تاکنون برای 350 هکتار فراخوان انجام شده است و تا این لحظه به نظر میرسد استقبال به میزان حجمی که سرمایهگذاری میکنیم در استان وجود ندارد ولی در وهله نخست اولویت با افرادی بومی و سپس سرمیهگذاران غیربومی است.
وی ادامه داد: همچنین تاکنون یکهزار و 250 هکتار از عرصههای مختلف در شهرستانها برای ایجاد شهرکها در سه حوزه گلخانه، شیلات و دام و طیور احصا شده و برای اکثر این طرحها کمیسیون ماده 2 تشکیل شده است.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای کشاورزی با اشاره به اینکه با وجود برخی مشکلات موضوع تخصیص آب تا حدودی رفع شده است، گفت: اما همچنان در این حوزه مشکلاتی وجود دارد که بایستی حل و فصل شود.
منصوری با بیان اینکه ظرفیت ها و پتانسیل های استان خراسان جنوبی خاص است، افزود: امکانات و منابعی در استانهای دیگر وجود دارد اما در این استان با کمبود منابعی همانند بارندگی، منابع زیرزمینی و آب مواجه هستیم.
وی ادامه داد: با پیگیریهای استاندار خراسان جنوبی سال گذشته تفاهم نامه برای توسعه شهرک های گلخانه ای، دام و طیور و در برخی مناطق شهرکهای شیلاتی منعقد شد که در قالب این تفاهم نامه مقرر شد موانع ایجاد این شهرک ها از حیث تامین اراضی، تامین تسهیلات بانکی، رفع معارضین و منابع اعتباری توسط استان و شرکت شهرکهای کشاورزی اتخاذ شود.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای کشاورزی از ورود استاندار به موضوع گلخانه های استان قدردانی کرد و گفت: موضوع اشتغال یکی دیگر از مشکلات استان خراسان جنوبی است و تقویت بنیه اقتصادی مردم منطقه یکی از چالش هایی است که شهرستانهای استان با آن مواجه هستیم.
منصوری موضوع آب را یکی از زیر بناهای اصلی ایجاد شهرک ها عنوان کرد و گفت: با سرمایهگذاری بالایی در این شهرکها مواجه هستیم بنابراین باید نیاز آبی شهرک به صورت مستمر و مداوم تامین و در اختیار سرمایهگذار قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: از محل ردیفهای ملی تاکنون 25 میلیارد تومان برای شهرکهای استان هزینه شده است و در برخی پروژه ها عملیات مناقصه به مبلغ 20 میلیارد تومان در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی با بیان اینکه میزان سرمایهگذاری در سالهای گذشته در شهرستان نهبندان کمتر بوده است، گفت: باید فرایند اجرای کار توسط سازمان جهاد کشاورزی، بانکها، منابع طبیعی و دستگاههای خدمات رسان مقداری تسهیل شود نه اینکه کارشکنی کنند تا زمان اجرای پروژه نیز طولانی شود.
منصوری در ارتباط با اینکه بانک زمین گلخانه را به عنوان رهن قبول کند، افزود: این امکان فراهم نشده است چون زمین جزو اموال دولت است و زمانی میتواند در قالب رهن قرار بگیرد که در مالکیت فرد باشد.
وی با بیان اینکه بیشتر گلخانهها با سوخت گازوئیل فعالیت دارند، ادامه داد: متقاضیان باید در سامانه ای که توسط شرکت نفت تعریف شده ثبت نام کنند، چراکه در استان مرزی خراسان جنوبی حساسیت در خصوص مصرف گازوئیل زیاد است و حتما باید سوخت در جای خود مصرف شود.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای کشاورزی تصریح کرد: در رابطه با شهرک گلخانه ای نهبندان باید چند موضوع همانند آب که میزان تخصیص به اندازه سطحی که در اختیار داریم نیست به صورت جدی دنبال شود.
منصوری یاد آور شد: تسهیلات امسال به دلیل محدودیتهای مالی که دولت با آن مواجه است در مناطق کمتر توسعه یافته 12 درصد و سایر مناطق 14.5 درصد است، البته تلاش داریم برای شهرکهای کشاورزی شرایط جدید و ردیف مصوب دریافت کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه از مهرماه سال قبل بعد از امضای تفاهم نامه نهضت گلخانه در استان خراسان جنوبی تاکنون 45 میلیارد تومان برای این پروژه از منابع ملی تامین اعتبار شده، گفت: این مبلغ معادل چهار تا پنج برابر سهم سایر استانها است.
نظر شما