به گزارش خبرگزاری شبستان، شمس تبریزی، به معنای واقعی کلمه، یک معلم و مربی بزرگ است و همانگونه که میدانیم، مولانا یکی از تربیتیافتگانِ محضر اوست و او توانسته است در مدت کوتاهی از آن سجادهنشین باوقار چنین عاشق شیدا و شادمانی بسازد.
مطالعه مقالات نشان میدهد که شمس برای شأن معلمیِ خود اعتبار و ارزش زیادی قائل است و در مورد این موضوع مهم تأملات جالب توجهی دارد. شمس درباره شیوه مطالعه و درس خواندن، روشِ آموزش قرآن، چگونگی تربیت سالک، توجه به تفاوتها و استعدادهای افراد و نظایر آنها، اندیشههای خاصی دارد. شیوههای تربیتی شمس بر مبانیِ انسانشناختی و معرفتشناختی خاصی استوارند و بدون شناختنِ آنها نمیتوان اصول تربیتی شمس را شناخت.
سی و هفتمین و سی و هشتمین نشست از مجموعه درس گفتارهایی درباره شمس تبریزی در روزهای چهارشنبه ۲۳ و ۳۰ مهر از ساعت ۱۵ با سخنرانی ایرج شهبازی به «نگاهی به مبانی و شیوههای تربیتی شمس تبریزی» اختصاص دارد که به صورت مجازی پخش خواهد شد.
علاقهمندان میتوانند با مراجعه به صفحه اینستاگرام مرکز فرهنگی شهر کتاب به نشانی Instagram/bookcityculturalcenter این درسگفتار را به صورت زنده مشاهده کنند.
در این دو درسگفتار علمی، تلاش میشود اولاً مبانی انسانشناختی و معرفتشناختی شمس بررسی و سپس درباره شیوههای تربیتی او سخن گفته شود و سخنان متنوع و عمیق او در این زمینه طبقهبندی و تحلیل میشود. طبیعی است که ما، به عنوان انسانهایی امروزی، نمیتوانیم با همهی شیوههای تربیتی شمس موافق باشیم؛ بنابراین بخشی از سخن به نقد نظرات شمس اختصاص خواهد داشت و فیالمثل نظر شمس دربارهی «تنبیه بدنی دانشآموز» بررسی و نقد خواهد شد.
نظر شما