توانمندسازی، کارآفرینی و اشتغال برای خانواده های کم برخوردار با اجرای طرح جامع «شمیم خدمت»/افزایش مراکز افق به یک هزار مرکز

معممی مقدم با اشاره به اینکه توانمندسازی، کارآفرینی و اشتغال خانواده های کم برخوردار از رویکردهای سازمان اوقاف است، گفت: در این راستا طرح جامعی با عنوان «شمیم خدمت» طراحی و در حال اجرا است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، بر اساس اعلام سازمان اوقاف و امور خیریه دهه وقف سال ۹۹ از روز بیست و چهارم مهر ماه مصادف با ۲۷ صفر آغازشده وتا سوم آبان ماه مصادف با هفتم ربیع‌الاول ادامه خواهد داشت. به منظور معرفی و تشریح فعالیت های امور اجتماعی این سازمان گفت و گویی با «رضا معممی مقدم»، مدیرکل امور اجتماعی و مشارکتهای سازمان اوقاف و امورخیریه کشور انجام دادیم که بخش دوم این گفت و گو را در ادامه می خوانید:

 

یکی از رویکردهای سازمان اوقاف و امور خیریه تهیه و توزیع سبدهای معیشتی میان خانواده های بی بضاعت است از این طریق چه خدماتی به افراد نیازمند ارایه شده است؟

خدمتی که فوری است و در حکم  مُسکن است، تهیه و توزیع سبد های غذایی بین افراد نیازمند است که شروع این کار همزمان با ایام فاطمیه سال گذشته بود که سبدهای غذایی با عنوان تبرکات غذایی در بین نیازمندان پیرامون بقاع متبرکه سراسر کشور توزیع می شود. در ادامه نیز در تمام مناسبت ها و برنامه های فرهنگی این خدمت ارزشمند اجتماعی نیز دیده شد و تاکنون در قالب طرح ها و عناوین مختلف قریب به یک میلیون سیصد هزار بسته غذایی شامل برنج، روغن، گوشت، چای، حبوبات و... بین افراد کم برخوردار توزیع گردیده است.

 

از رویکردهای کاری سازمان اوقاف وامور خیریه توانمندسازی، کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای خانواده های کم برخوردار در قالب طرح «شمیم خدمت» است،پیرامون جزئیات این طرح برایمان توضیح بفرمایید؟

کار دومی که بنیادی است و در طول یک سال گذشته برنامه ریزی و به مرحله اجرا درآمد، بحث توانمندسازی، کارآفرینی و اشتغال خانواده های کم برخوردار بود که طرح جامعی با عنوان «شمیم خدمت» در این راستا طراحی و ابلاغ گردید. این طرح شامل سه گام است که در گام نخست، بحث آموزش و توانمندسازی افراد مطرح است که این کار با تعامل با سازمان فنی و حرفه ای، ارگان ها و نهادهای مرتبط پیگیری می شود که تاکنون کارگاههایی از قبیل آموزش هایی از قبیل فرشبافی، خیاطی، گلدوزی، کیف سازی، دامداری، شیرینی پزی، بافتنی و در بقاع متبرکه اجرا شده است.

 

در گام دوم هم بحث فراهم نمودن امکانات اشتغال و فراهم نمودن زمینه کار برای کارجویان در دستور کار قرار دارد که در این زمینه برخی از بقاع متبرکه با اختیار دادن فضای مناسب جهت راه اندازی کارگاه، امکان اشتغال تعداد قابل توجهی از زنان سرپرست خانوار را فراهم نموده اند. در گام سوم نیز، بازاریابی و فروشی محصولات تولیدی کارآموزان در دستور کار قرار دارد که امید است با پایان یافتن شرایط کرونایی در کشور بتوانیم با راه اندازی بازارچه های خیریه و تعاونی های محلی در بقاع متبرکه این امکان را برای فروش محصولات تولیدی فراهم کنیم. برنامه ریزی شده است که در این فعالیت حدود 11 هزار نفر آموزش کارآفرینی و مهارتی ببینند.

 

 

بعد از بحران کرونا برای مبارزه با ویروس کرونا چه اقداماتی در دستور کار سازمان اوقاف و امور خیریه قرار گرفت؟

در اولین روزهای شروع بیماری کرونا در کشور و ایجاد محدودیت هایی در اماکن زیارتی، بقاع متبرکه با فراخوان نیروهای ثابت و افتخاری و تعامل با گروه های جهادی، اقدام به برپایی کارگاهای تولید ماسک، لباس گان و تولید مواد بهداشتی و ضدعفونی نمودند. در این زمینه تهیه و توزیع بسته های بهداشتی شامل ماسک، ژل و موادضدعفونی در دستور کار بقاع متبرکه قرار گرفت. اقدام دیگری که با همت گروه های جهادی وابسته به بقاع متبرکه صورت گرفت ضدعفونی نمودنی معابر و امکان پر رفت و آمد در شهرها بود که به خوبی انجام شد. تهیه غذای گرم، میان وعده و آب میوه برای بیماران کرونایی و کادر درمان بیمارستان ها نیز یکی دیگر از اقدامات انجام شده در دوران کرونا بود.  در این خصوص در شش ماهه ابتدای سال 11 میلیون ماسک، 3 میلیون و 240 هزار پرس غذای گرم برای بیماران و کادر درمان و خانواده های آسیب دیده از کرونا،  مواد ضدعفونی 4 میلیون  و 470 هزار لیتر تهیه و توزیع گردیده است.

 

افق و برنامه آینده سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای خدمات اجتماعی  چیست؟

سازمان اوقاف و امور خیریه با توجه به دارابودن مسئولیت خطیر اجرای امینانه نیات واقفین با احصاء وهم افزایی منابع حاصل از عواید موقوفات که دارای رویکرد اجتماعی می باشند و به منظور بهینه سازی و ارتقای بهره وری منابع در راستای گسترش عدالت اجتماعی و کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی با طراحی و اجرای طرح ویژه های اجتماعی نقش بسزایی در ارائه خدمات اجتماعی ایجاد نموده است. سازمان اوقاف ظرفیت بی نظیری در حوزه مردمی در اختیار دارد که شاید در کمتر دستگاه و یا وزارتخانه ای شاهد چنین ظرفیتی باشیم و آن ظرفیت، آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه می باشند. اهداف ما در مراکز افق فعال در بقاع متبرکه علاوه بر کارکردهای فرهنگی و قرآنی، تقویت کارکردهای اجتماعی نیز می باشد.

 

در راستای تبدیل شدن بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی، بسترسازی حضور و مشارکت فعال جوانان و نیروهای متعهد و ارزشی در عرصه فعالیت‌های اجتماعی، تقویت مشارکت مجاوران و زائران بقاع متبرکه در راستای مقابله با آسیب‌های اجتماعی و مشارکت آنان در مقابله با بلایای طبیعی از جمله سیل و ویروس کرونا نیز از دیگر اهداف سازمان در بقاع متبرکه می باشد.

 

تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی، افق آینده سازمان اوقاف و امور خیریه است که تمام برنامه های فرهنگی و اجتماعی در این راستا می باشد. امیدواریم با برنامه ریزی مناسب و اجرای دقیق و با سلیقه دستورالعمل ها،  بقاع متبرکه به پایگاه های اجتماعی برای تمامی مردم و ملجا دردمندان عالم گردند.

 

هم اکنون چند مراکز افق در بقاع متبرکه فعال هستند؟ مهم ترین وظایف این مراکز چیست؟

در حال حاضر ۲۰۰ مرکز افق فعال می باشد که مقرر شد در سال جاری به  یک هزار مرکز افزایش پیدا کند. واحد اجتماعی در بقاع متبرکه به‌ منظور نقش‌آفرینی در بخش‌های مختلف از جمله آسیب‌های اجتماعی و جنبه‌های پیشگیرانه آن راه‌اندازی شده است.

مهمترین وظایف مراکر افق تقویت کارکردهای اجتماعی، فرهنگی و قرآنی بقاع متبرکه در راستای تبدیل شدن به قطب فرهنگی ، بسترسازی حضور و مشارکت فعال جوانان و نیروهای متعهد و ارزشی در عرصه فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و قرآنی بقاع متبرکه ، تقویت مشارکت مجاوران و زائران بقاع متبرکه در راستای مقابله ایجابی با آسیب های اجتماعی والگوسازی خدمات اجتماعی متناسب با آموزههای دینی و شاخص های مذهبی است.

 

 

 

کد خبر 984458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha