«مهدی شیبانی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تربت حیدریه با بیان اینکه برآورد می شود امسال بیش از ۱۵ هزار تن ذرت علوفهای در مزارع بخش رخ برداشت شود که میانگین برداشت ذرت علوفه ای در هکتار را بالغ بر ۴۰تن است، گفت: برداشت ذرت علوفه ای در بخش رخ از اواسط شهریور آغاز و تا انتهای مهرماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی بخش رخ با اشاره به اینکه در سال زارعی جاری بیش از ۳۰۰ هکتار از اراضی بخش رخ به زیر کشت ذرت علوفهای رفته، افزود:کشت ذرت علوفه ای در سال جاری نسبت به سال گذشته ۲۰۰ درصد به جهت سطح زیر کشت افزایش داشته و سال گذشته سطح زیر کشت در منطقه ۱۵۰ هکتار بوده است.
شیبانی در خصوص اقدامات انجام شده برای مبارزه با آفات مختلف ذرت، اظهار کرد: به منظور دسترسی به حداکثر ظرفیت تولید ذرت علوفهای، در سال جاری در سطح ۳۰۰ هکتار از اراضی منطقه رخ با آفات و بیماریهای مختلف از جمله آگروتیس (طوقه بر)، کارادرینا (برگ خوار) و پیرائوستا (ساقه خوار) مبارزه شده است.
وی ادامه داد:ذرت علوفهی که جزء گیاهان با ارزش اقتصادی بالاست که در زمینهای کشاورزی با خاک فقیر نیز به خوبی رشد میکند، امسال (ارقام ۷۰۴ ، ماکسیما و مای) در مزارع کشاورزی در بخش رخ کشت شده است، برداشت این محصول به صورت مکانیزه و با دستگاه چاپر انجام می شود.
مدیر جهاد کشاورزی رخ خاطر نشان کرد: از مشکلات عمده در برداشت این محصول کمبود دستگاه چاپر در بخش بوده که لازم است جهت کشت سال آینده کشاورزان و تراکتورداران بخش خدماتی با استفاده از تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون نسبت به خرید دستگاه برداشت اقدام نمایند.
وی بیان کرد:کشت ذرت علوفهای با توجه فعالیت واحدهای دامداری و وجود دامهای سبک و سنگین از سال گذشته رواج پیدا کرده و تولید این محصول نقش بسزایی در اشتغال، تامین خوراک دام، افزایش تولید گوشت قرمز و شیر در منطقه داشته است.
شیبانی تاکید کرد: توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی رخ این است که ذرت کاران برای افزایش بهرهوری منابع آب و خاک به جای ارقام دیررس و پر آب بر، از ارقام زودرس و میان رس ذرت کشت کنند.
نظر شما