سایه سنگین گرانی این بار در بازار مرغ/ مشکلات معیشتی مردم و مرغ هایی که طعم تلخ گرانی می دهند

در سال های اخیر، افزایش قیمت کالاهای فراوانی را تجربه کرده ایم و این روزها در کنار همه مشکلات معیشتی مردم، مرغ هایی که طعم تلخ گرانی می دهند؛ بیش از همیشه خودنمایی می کند و گرانی، مشکلات و عدم قدرت خرید مردم را به رخ می کشد.

خبرگزاری شبستان- مازندران؛ گرانی و مشکلات معیشتی و فقر معضلی است که چند سالی گریبان گیر مردم  شده است و فرقی نمی کند دارای چه نوع درآمدی باشی؛ گرانی که باشد همه را درگیر می کند و عرصه را بر بسیاری از فعالیت ها تنگ خواهد کرد.

 

در سال های اخیر، افزایش قیمت کالاهای فراوانی را تجربه کرده ایم و  شاهد گرانی رب گوجه، میوه، خودرو، بنزین، سیب زمینی و پیاز و حتی پوشک بچه هم بوده ایم؛ این روزها اما در کنار همه مشکلات معیشتی مردم، مرغ هایی که طعم تلخ گرانی می دهند؛ بیش از همیشه خودنمایی می کند و گرانی ها را به رخ می کشد.

 

همزمانی شیوع کرونا در کشور موج جدیدی از گرانی‌های ناباورانه را در بعضی از کالاهای اساسی مردم ایجاد کرده است و این روزها با افزایش ناباورانه مرغ در بازارهای مختلف کشور، مازندران هم از قافله گرانی ها عقب نماند و گرانی قیمت مرغ دامن گیر استان مازندران هم به عنوان یکی از قطب های تولید مرغ کشور شد.

براساس آنچه توسط مسئولان و کارشناسان کشوری و استانی اعلام شده است؛ استان مازندران دارای زنجیره کامل تولید گوشت مرغ در کشور است که از نظر کمی و کیفی رتبه نخست تولید جوجه یک‌روزه گوشتی کشور را با ۳۰ درصد کل تولید دارد و همچنین استان مازندران با داشتن بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ واحد مرغداری ، سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می کند که معادل حدود ۱۱ درصد از نیاز مصرفی کشور است.

 

این روزها اما نه تنها این آمار و ارقام بالای تولید مرغ و رتبه های برتر در این بخش در گرانی ها اثرگذار نبوده است؛ بلکه عرصه را آنچنان بر مردم تنگ کرده است که براساس مشاهدات انجام شده قیمت مرغ در حال حاضر در مازندران به 26 تا 26 هزار و 500 تومان رسیده است که نسبت به قیمت اولیه در همین ماه 6 هزار تومان افزایش قیمت داشته است و همین امر موجب شده است تا برخی از افراد به دلیل عدم قدرت خرید، مرغ را از سبد غذایی خود حذف کنند و برخی هم حاضر شده اند؛ مرغ را  نیمه بخرند.

 

اگر چه شیوع کرونا در کشور موج جدیدی از گرانی‌های ناباورانه را در بعضی از کالاهای اساسی مردم ایجاد کرد؛ اما حالا که 8 ماهی از شیوع کرونا می گذرد و از شوک اولیه و ناباورانه شیوع کرونا عبور کردیم؛ انتظار بود که برای گرانی ها فکری شود اما در این هیاهوی کرونا و مشکلات ناشی از آن، انگار گرانی هم نمی خواهد دست از سر مردم بردارد و سایه به سایه مردم را تعقیب می کند و داستان افت‌وخیز و بی‌ثباتی قیمت ها همچنان ادامه دارد.

 

گرانی‌های کاذب کالاهای اساسی و کاهش توان قدرت خرید

« قاسمی» یکی از شهروندان مازندرانی با گلایه از عدم کنترل بر بازار و افزایش قیمت ها گفت: در سال های اخیر تقریبا" گرانی همه کالاها را مشاهده کردیم و با چندبرابری قیمت ها در بازار و آن هم به صورت سرسام آور مواجه بودیم؛ چیزی که تاکنون در ایران سابقه نداشته است و اکنون گرانی های سرسام آور به نوعی زندگی ها را فلج کرده است و مردم توان خرید حداقل های زندگی خود را ندارند.

 

این شهروند مازندرانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: گرانی گوشت و روغن و برنج کم بود و دلمان به همین مرغ با هورمون های فراوان و تخم مرغ خوش بود که این هم با رشد نزولی قیمت ها از سفره ها پر کشید و دست نیافتنی شد و واقعا نمی توان با این وضعیت ادامه داد و باید چاره اندیشی شود.

وی افزود: کرونا که آمد قرار شد همه دست به دست هم دهیم تا بر مشکلات و بیکاری و وضعیت سخت اقتصادی که از خانه نشینی چند ماهه کرونا حاصل شده است؛ نائل آییم و در این میان اگرچه مردم دست به دست هم دادند تا با کمک رسانی به همنوعان مشکلات را کم کنند؛ اما دولت و مسئولان انگار فکری برای ما ندارند.

 

قاسمی با اعلام اینکه قیمت کاذب مرغ در روزهای اخیر موجب شده است که خرید مرغ را در شرایط فعلی از سبد کالای خود حذف کنم، گفت: گرانی‌های کاذب کالاهای اساسی در ماه‌های اخیر توان قدرت خرید را از همه مردم گرفته است و در این بین اقشار ضعیف که نه درآمدی دارند و نه می توانند درآمدزایی داشته باشند؛ با این گرانی‌ها کمرشان خم شده است و دلالان به سودشان می رسند و این نابرابری ها در کشور باید چاره اندیشی شود.

 

افزایش قیمت نهاده و گرانی مرغ

یکی از مرغداران مازندرانی با اعلام اینکه قیمت نهاده ها در بازار آزاد در اختیار فروشندگان و دلالان است؛ وقتی نظارتی بر قیمت نهاده ها وجود ندارد و هر فردی قیمت دلخواه خود را می گوید؛ چطور می توان به ثبات قیمت مرغ امیدوار بود.

« محمدی» به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: وقتی نهاده را با قیمت بالا می خریم قطعا باید قیمت مرغ هم افزایش یابد و بر همین اساس با افزایش قیمت نهاده، مرغداران هم قیمت مرغ را افزایش داده اند.

 

فروشندگان مرغ هم با کاهش قدرت خرید مردم؛ متضرر می شوند

« محمد هاشمی» از فروشندگان مرغ هم به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت : کمبودی در توزیع گوشت مرغ وجود ندارد و به مقدار لازم مرغ در بازار وجود دارد و ما فروشندگان هم از توزیع کنندگان خرید می کنیم و با افزایش روزانه قیمت مرغ از سوی آنان، قیمت فروشندگان هم بالا می رود.

 

وی افزود: افزایش قیمت در 10 روز گذشته از 19 هزارتومان به 26 هزارتومان رسیده است و ما هم این روزها متضرر می شویم و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، فروش مرغ در فروشگاه های عرضه مرغ هم کم شده است.

 

هاشمی خاطر نشان کرد: امیدواریم با ورود مدبرانه مسئولان در این بخش شاهد ثبات قیمت در بازار و افزایش قدرت خرید مردم باشیم.

 

 

توزیع مرغ منجمد 15 هزار تومانی در بازار مازندران

اگر چه قیمت بالای مرغ  این روزها توان قدرت خرید را از مردم گرفته است، اما مسئولان و کارشناسان بر این باورند که مشکلی برای توزیع گوشت وجود ندارد و به اندازه کافی گوشت مرغ در مازندران وجود دارد و از نظر مسئولان، علت افزایش روزانه قیمت گوشت مرغ ، کاهش جوجه ریزی و افزایش نهاده های دامی اعلام کرده و برخی از فروشندگان و کارشناسان هم معتقدند که کشتارگاه ها و شرکت های توزیع کننده با توجه به نوسانات قیمت در بازار، قیمت ها را افزایش می دهند.

 

 بر همین اساس و با توجه به گرانی های اخیر در حوزه گوشت مرغ و کاهش قدرت خرید مردم، توزیع مرغ منجمد 15 هزار تومانی در بازار مازندران در دستور کار امور پشتیبانی دام مازندران قرار گرفته است تا قدرت خرید مردم افزایش یابد.

«سید محمد جعفری» در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان در شهرستان ساری، با اشاره به فعالیت دوباره سامانه بازارگاه در زمینه عرضه نهاده‌های دام و طیور، اظهار کرد: از اول مهرماه با آغاز فعالیت سیستم اصلاح‌شده بازارگاه‌، عرضه را شروع کردیم و در زمینه تأمین نهاده در بازارگاه نیز تا امروز مشکلی نداشتیم.

 

مدیر کل پشتیبانی امور دام مازندران بیان کرد: با هماهنگی‌های انجام شده با شرکت پشتیبانی امور دام کشور سهمیه‌ای به میزان 600 تن مرغ منجمد جهت توزیع بین مردم استان در نظر گرفته شده است و در صورت تقاضای بیشتر امکان افزایش مقدار سهمیه نیز وجود دارد. 

 

وی تصریح کرد: روند عرضه مرغ منجمد تا زمان به تعادل رسیدن و تثبیت قیمت مرغ زنده در بازار ادامه دارد و هیچ محدودیتی در عرضه مرغ منجمد از سوی این شرکت در استان وجود ندارد.

 

این مسئول خاطرنشان کرد: مباشرین منتخب کارگروه تنظیم بازار شهرستان ها می‌توانند با دریافت معرفی نامه از ادارات صنعت ، معدن و تجارت شهرستان‌ها در قالب سهمیه شهرستانی تعیین شده به این اداره کل مراجعه و نسبت به تحویل گیری مرغ داخلی به قیمت 14000 تومان جهت فروش به قیمت مصوب 15000 تومان در سطح استان اقدام کنند. 

جعفری با اشاره به موجودی مرغ در سردخانه‌های استان اظهار کرد: با توجه به خرید بی سابقه مرغ باکیفیت در یکسال اخیر که به تنهایی می‌تواند نیاز مازندران و تعدادی از استان های کشور را نیز تامین کند، گوشت مرغ کافی در سردخانه‌های این اداره کل وجود داشته و مردم مازندران هیچگونه نگرانی از بابت کمبود این کالای استراتژیک نداشته باشند. 

 

به گزارش شبستان، وضعیت اقتصادی کشور در ماه های اخیر خوب نیست و مردم برای امرار معاش خود همواره با مشکل رو‌به‌رو هستند و در کنار گلایه های گاه و بیگاه به دلیل کاهش قدرت خرید؛ خواهان ورود مدبرانه دولت در کنترل گرانی ها و ایجاد ثبات در بازار هستند.

کد خبر 985029

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha