به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمد جواد فدایی دوشنبه (5 آبان) در شورای اداری استان ضمن تبریک نهم ربیع الاول سالروز آغاز امامت حضرت ولی عصر(عج) در ادامه سلسله مباحث افزایش «کارایی سیستم اداری» نقش مدیر در سازمان دولتی و نحوه انتخاب و انتصاب مدیر را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: این بحث ها طرح موضوع بوده و انتظار این است که مدیران و اعضای شورای اداری نظرات خود را بدهند و کمک کنند تا این بحث ها کاربردی و عملی شود.
استاندار کرمان با بیان اینکه کسی به اینکه مدیر در سازمان دولتی نقش مهمی دارد، شک ندارد و همه معتقد هستند که مدیر نقش اساسی دارد و می تواند به کارایی سازمان تحت مدیریت خود کمک کرده و آن را افزایش دهد؛ اظهار کرد: به خصوص در مواقعی که سیستم، یک سیستم کامل نیست، نقش مدیر پررنگ تر و مؤثرتر است زیرا خیلی از مواردی که تعریف نشده او باید برای آن ها تصمیم بگیرد.
وی با اشاره به اینکه در سیستمی که کامل نیست، انتخاب مدیر خیلی مهم است، افزود: فردی که به عنوان مدیر انتخاب می شود باید متخصص و متعهد باشد پس انتخاب مدیر کار سختی است به خصوص در نظام جمهوری اسلامی که هم تعهد و تخصص، هم توان مدیریت خواسته و هم تدین، ایمان و تقوا می خواهیم، مشکل است؛ در واقع پیدا کردن افرادی که شرایط مطلوب را داشته باشند، خیلی دشوار است البته این موضوع فقط در زمان ما هم نیست و حتی در زمان حضرت علی(ع) این مشکل وجود داشته است.
استاندار کرمان ادامه داد: در زمان حضرت علی(ع) هم افرادی متدین، زاهد و با تقوا بودند اما توان مدیریت نداشتند و افرادی نیز بودند که به لحاظ مدیریت قوی بودند اما ایمان کافی نداشتند و حضرت علی(ع) ناچار بود از هر دو دسته استفاده کند؛ به طور مثال کمیل بن زیاد، فردی مخلص و فداکار بود و حضرت علی(ع) این فرد را به عنوان والی یکی از مناطق عراق(هیت) منصوب کرد و او نتوانست اداره کند و حضرت علی(ع) او را برکنار و عزل کرد و در نامه 61 نهج البلاغه او را مورد عتاب قرار داد که نتوانستی به وظیفه خود عمل و به خوبی مدیریت کنی و باعث شدی مسلمانان دچار زحمت شوند و کاری که به تو گفته بودم نکردی.
وی در ادامه اظهار کرد: از مشکلاتی که الان داریم این است که مدیر به جای اینکه وظیفه ای که برای او تعیین کردند، کار دیگری می کند که وظیفه مستقیم او نیست و این مشکل الان ما هم نیست بلکه در زمان حضرت علی(ع) هم بوده است.
فدایی در ادامه گفت: از طرفی افرادی بودند که در مدیریت قوی بودند اما ایمان و تقوای کامل را نداشتند و حضرت علی(ع) ناچار به استفاده از آن ها بود؛ نمونه آن زیادبن ابیه است که به لحاظ سیاسی وارد و خوش بیان بود و توان مدیریت بالا داشت اما به لحاظ ایمان ضعیف بود و تقوای کافی نداشت و حضرت علی(ع) در نامه 44 نهج البلاغه برای او نوشتند که به او هشدار دادند فریب معاویه را نخورد و مواظب کار خود باشد.
وی با بیان اینکه مدیرانی که هم متعهد و متخصص باشند به سادگی یافت نمی شوند، ادامه داد: حتی مدیرانی بودند و هستند که وقتی با آن ها برخورد می شود، دلخور می شوند و این مشکل در زمان حضرت علی(ع) نیز بوده است و گاهی اقتضائات حکومت ایجاب می کند که فردی در شرایطی جابجا شود که ممکن است برای آن فرد خوشایند نباشد لذا این از نکاتی است که مدیران باید توجه داشته باشند.
استاندار کرمان اظهار کرد: در سیستم های ما که خیلی نقص دارند و کامل نیست، نقش مدیر خیلی مهم است و وجود و پیدا کردن مدیری که واجد شرایط باشد مشکل است و نکته دیگر اینکه انتخاب و انتصاب مدیر هم مشکل است یعنی افراد زیادی می خواهند در این موضوع دخالت کنند در حالی که قانون تکلیف را معلوم کرده و بهترین راه حل این است که از قانون تبعیت کنیم و ما باید به این قانون توجه کرده تا در چهارچوب قوانین این نصب و انتصابات انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: اگر این فرد بخواهد خارج از مقررات و قوانین در انتصابات دخالت کند، مشکل ایجاد می کند بنابراین تأکید می کنم که ما باید متکی به قانون باشیم و از قانون تبعیت کنیم.
فدایی توضیح داد: مسئله دیگر اینکه در انتخاب مدیران، موضع گیری خود افراد است که ممکن است فردی توانمندی مدیریت داشته و اعلام آمادگی کند اما بیشتر از این پسندیده نیست و اینکه برای گرفتن پست اصرار داشته باشد، شک برانگیز است و همچنین کسی که مدیریتی به عهده دارد اما احساس می کند که سیستم او را قبول ندارد، در این صورت ادامه مسئولیت شاید خلاف شرع هم باشد و خودش نیز نباید اصرار داشته باشد در آنجا بماند بنابراین این ها از نکاتی است که در کارآیی سیستم اداری خیلی تأثیر دارد.
وی افزود: بنابراین من فکر می کنم همه باید از قانون تبعیت کرده و در انتخاب مدیران، اهم فی الاهم باید مبنای کار باشد و سعی کرده، مدیرانی انتخاب کنیم که هم توان مدیریت داشته باشند و هم متعهد، متدین، تقوای الهی را رعایت کنند و باید نظارت ها را قوی تر کرد تا جامعه متضرر نشود.
استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مقام معظم رهبری با حساسیت خاصی جلسه ستاد ملی کرونا را در حضور خود تشکیل دادند، ادامه داد: شرایط استان، در پیک شدید جدیدی که وارد شدیم، قله آن در حال رفیع تر شدن و بالا رفتن است و در حال حاضر حدود هزار نفر بیمار مبتلای بستری در بیمارستان ها داریم و تعداد افراد بستری در آی سی یو و استفاده کننده از دستگاه های تنفسی افزایش پیدا کرده و ناچار به اعمال محدودیت هایی شدیم اما آنچه که مهم است از رعایت ضوابط بهداشتی است.
وی با انتقاد از اینکه بعد از تمام شدن جلسات، هنگام خروج رعایت فاصله گذاری نمی شود، گفت: باید همه صبر و حوصله داشته که با فاصله خارج شوند و علیرغم اینکه ممکن است خود تجمع مشکل نداشته باشد اما در هنگام خروج رعایت نمی شود و حتی بعضی افراد در حالت عادی ماسک دارند اما در هنگام صحبت کردن ماسک را از صورت بر می دارند بنابراین از مدیران ادارات خواهش دارم هم در ادارات و هم با بیان مطالب، این مسائل را منتقل کنند تا پروتکل های بهداشتی کامل و با دقت اجرا شود و لازم می دانم از کادر درمانی و پزشکان تشکر و قدردانی کنیم و مردم هم رعایت کنند.
فدایی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن هتک حرمت افراد خاطرنشان کرد: انتقاد سازنده را همه می پسندند و در اصلاح جامعه تأثیر دارد اما وقتی با توهین و اهانت همراه می شود اثری ندارد و نه تنها اثر مثبت نداشته بلکه اثر منفی دارد و باعث ایجاد جبهه گیری می شود.
وی در پایان اظهار کرد: خواهش دارم همه از دستورات مقام معظم رهبری اطاعت کنیم زیرا در کمال صلح و آرامش و با رعایت نکات اخلاقی خیلی خوب می توانیم با هم صحبت و نظرات خود را به هم منتقل کنیم.
نظر شما