چهار روستای گیلان ثبت ملی می‌شوند

رشیدی با بیان اینکه چهار روستا و یک شهر گیلان را با محوریت صنایع‌دستی به وزارتخانه معرفی کردیم که امیدواریم با ثبت ملی آن‌ها موافقت شود گفت: به زودی محورهای جدیدی از صنایع‌دستی گیلان در فهرست آثار ملی قرار می‌گیرند.

«فرزاد رشیدی» از ارسال مستندات چهار روستا و یک شهر گیلان با محوریت صنایع‌دستی به وزارتخانه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خبر داد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: به زودی محورهای جدیدی از صنایع‌دستی گیلان در فهرست آثار ملی قرار می‌گیرند.

 

معاون هنرهای سنتی و صنایع‌دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان عنوان کرد: پاسداشت و صیانت از آثار باستانی و صنایع‌دستی یکی از ضروریات هر جامعه و کشوری است از طرفی استان گیلان در این بخش‌ها سابقه بسیار کهنی دارد.

 

رشیدی محدودیت منابع و اعتبارات را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه در جهت حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی کارهای ارزشمندی انجام شده است افزود: یکی از مهم‌ترین اقدامات این است که صنایع‌دستی باید در محور توسعه گیلان قرار گیرد و توجه ویژه‌ای به آن معطوف شود.

 

وی مشارکت هنرمندان برای نقش‌آفرینی در تدوین آئین‌نامه‌ها، بخشنامه‌ها و ظاهر شدن آنان در حوزه‌های تصمیم‌گیری را مورد اشاره قرار داد و گفت: ایجاد تشکل‌های تخصصی صنایع‌دستی به عنوان یکی از ارگان‌های حمایتی همواره مدنظر اداره کل صنایع‌دستی گیلان قرار داشته است.

 

معاون هنرهای سنتی و صنایع‌دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان تصریح کرد: توجه جدی‌تر و عمیق‌تر بخش دولتی به کارهای صنایع‌دستی و حمایت بیشتر از فعالان این عرصه بدون شک می‌تواند در ارتقاء فعالیت‌ها تأثیرگذار باشد.

 

رشیدی ثبت جهانی یکی از آثار صنایع‌دستی گیلان را از جمله  راهکارهایی که به این صنعت کمک شایان توجهی می‌کند خواند و بیان داشت: بر اساس آمارهای موجود هم‌‌اینک در کشورمان حدود 38 اثر جهانی به ثبت رسیده وجود دارد که از این تعداد 14 مورد آن صنایع‌دستی هستند.

 

وی 22 اثر از این آثار جهانی موجود در کشورمان را آثار تاریخی و 2 اثر دیگر را هم اثر طبیعی اعلام کرد و اظهار داشت: تنها اثر جهانی ما در استان گیلان به شکل متمرکز یک اثر صنایع‌دستی محسوب می‌شود که تحت عنوان هنر چادر شب بافی در روستای قاسم‌آباد واقع شده است.

 

معاون هنرهای سنتی و صنایع‌دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه هنر چادر شب‌بافی گیلان در اسفند سال گذشته به ثبت جهانی رسید اذعان کرد: بدون شک این امر فرصتی بسیار استثنایی است که باید از این ظرفیت ارزشمند استفاده بهینه شود.

 

رشیدی توانمندی‌های استان گیلان در بخش صنایع‌دستی را خوب و بسیار قابل توجه دانست و با تأکید بر اینکه بحث برندینگ برای توسعه صنایع‌دستی به شکل جدی دنبال می‌شود گفت: اگر صنایع‌دستی به عنوان محور توسعه در گیلان قلمداد شود می‌توانیم پشتیبانی بهتری از فعالان این بخش داشته باشیم.

 

وی کنارگذاشتن بودجه‌هایی برای آموزش صنایع‌دستی و یا ارائه تسهیلات بانکی را از جمله اقداماتی که می‌تواند به حفظ و توسعه هنرهای صنایع‌دستی کمک کند خواند و افزود: صنایع‌دستی میراثی است که از گذشتگان به ما رسیده و مسئولیت داریم که آن را به نسل آینده منتقل کنیم.

 

معاون هنرهای سنتی و صنایع‌دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان تصریح کرد: اگر بازار مناسبی برای صنعت صنایع‌دستی وجود نداشته باشد و امر آموزش مورد غفلت قرار گیرد نمی‌توانیم در جوانان برای ورود به این عرصه علاقمندی ایجاد کنیم.

 

رشیدی ثبت جهانی آثار صنایع‌دستی را زمینه‌ساز صادرات این اقلام و ارزآوری برای کشورمان تلقی کرد و بیان داشت: در حال حاضر 4 روستا و یک شهر را در استان گیلان با محوریت صنایع‌دستی به وزارتخانه معرفی کردیم که امیدواریم با ثبت ملی آن‌ها به زودی موافقت شود.

 

وی یکی از این حوزه‌ها را روستای شالما با محوریت صنایع‌چوبی که مستندات آن جهت ثبت ملی به وزارتخانه میراث‌فرهنگی ارسال شده است اعلام کرد و افزود: اگر این ثبت ملی را بتوانیم در برخی از روستاهای گیلان و رشته‌های صنایع‌دستی محقق کنیم فواید بسیار زیادی برای استان به بار می‌آورد.

 

معاون هنرهای سنتی و صنایع‌دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان خاطرنشان کرد: برنامه پنج ساله‌ای در مورد صنایع‌دستی تدوین و بر روی هفت فرآیند تأکید شده است از طرفی برای بازاریابی فروش محصولات هم برگزاری نمایشگاه‌ها و فروش مجازی کالاها دنبال می‌شود.

 

کد خبر 987083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha