حجتالاسلام «سید احمد میرمحمدی» با برشمردن نقش شوراهای حل اختلاف در مصالحه پروندهها به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: در حال حاضر 30 درصد از پروندههای ورودی به شوراهای حل اختلاف استان گیلان به صلح و سازش و مصالحه ختم میشوند.
رییس شورای حل اختلاف استان گیلان ضمن تبریک سالروز تاسیس نهاد شوراهای حل اختلاف در قوه قضائیه به فعالان عرصه صلح و سازش و کلیه کارکنان و قضات دستگاه قضا در مورد تعداد پروندههای ورودی به شوراهای حل اختلاف استان عنوان کرد: در شوراهای حل اختلاف گیلان به شکل میانگین در ماه بیش از 15 هزار پرونده ورودی داریم.
میرمحمدی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون بیشتر از یکصد هزار و 937 پرونده وارد شوراهای حل اختلاف استان گیلان شده است تصریح کرد: از این تعداد بیش از 30 درصد پروندهها با تلاش کارکنان شوراهای حل اختلاف استان گیلان به صلح و سازش و مصالحه ختم میشود.
وی موضوع پروندههای ورودی به شوراهای حل اختلاف گیلان را برشمرد و گفت: در قانون 9 شوراهای حل اختلاف مصوب سال 1394 عمدتاً رسیدگی به دعاوی منقول تا 20 میلیون تومان، دعاوی مربوط به تخلیه، روابط بین موجر و مستاجر و دعاوی حصر وراثت، مهریه و دادگاه خانواده تا سقف 20 میلیون تومان در صلاحیت شوراهای حل اختلاف است.
معاون قضايی رییس كل دادگستری گيلان بخش دیگر کار این شوراها را ایجاد صلح و سازش بدون محدودیت خواند و افزود: پروندههای ما در شوراهای حل اختلاف استان گیلان ماندگاری زیادی ندارند به بیان دیگر عمده پروندهها مربوط به سال 99 بوده و فقط تعداد کمی حداکثر حدود 500 پرونده متعلق به سال گذشته هستند.
میرمحمدی با اشاره به اینکه هماینک 11 هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف استان گیلان موجود است اذعان کرد: تعداد نیروهای شاغل در شوراهای حل اختلاف در کل استان گیلان هزار و 124 نفر در 225 شعبه برآورد میشود و کارها هم زیر نظر 151 قاضی که به شکل پارهوقت هستند انجام میشود.
وی تنظیم لایحهای در دستگاه قضایی برای تعیین تکلیف نیروهای مشمولی که در شوراهای حل اختلاف شرایط استخدام دارند را مورد تاکید قرار داد و گفت: کارهای کارشناسی این لایحه در قوه قضائیه انجام شده است و فعلا در دولت است که در صورت موافقت دولت و مجلس و تصویب، به مرحله اجرا در میآید.
رییس شورای حل اختلاف استان گیلان با بیان اینکه در طول سال کلاسهای آموزشی پودمانی برای نیروها و کارکنان شورا برگزار میشود یادآور شد: در این کلاسها و دورهها به غیر از بحثهای حقوقی، مباحث مربوط به روانشناسی هم به نیروهای شوراهای حل اختلاف گیلان آموزش داده میشود.
میرمحمدی تبیین مصالحه برای مردم و اینکه این موضوع نوعی برد دو طرفه بوده و قرار نیست کسی از حق خود بگذرد، را از جمله اقدامات شوراهای حل اختلاف خواند و افزود: در این بخش برای افراد مزایای مصالحه شرح داده میشود تا زودتر به نتیجه برسند و پروندههای آنان تعیین تکلیف شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 10 شعبه از شعبات شوراهای حل اختلاف استان گیلان ویژه زندانیان است خاطرنشان کرد: در شش ماهه نخست امسال موفق شدیم موجبات آزادی 280 نفر را از همین مسیر یعنی مصالحه فراهم کنیم.
نظر شما