به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، شیوع بیماری کرونا در کشور و افزایش آمار مبتلایان به این بیماری حساسیت مسئولان را افزایش داده و این موضوع موجب تصمیم گیری هایی در ستادملی کرونا شده که ایجاد محدودیت ها از اولویت و توجه بیشتری برای کنترل زنجیره بیماری بوده است.
کاهش زمان فعالیت ها، تعطیلی برخی از مراکز، تغییر در سیستم آموزشی کشور و کنترل ترددهای بین شهری از جمله محدودیت های مصوب ستاد کرونا است اما در مقابل این تصمیم گیری فرار از قانون و یا چالش های ناشی از آن جامعه را فراگرفته است.
مشکلات معیشتی، کاهش یادگیری با روش آموزش آنلاین و ناقص ماندن برخی از کارها به دلیل محدودیت های کرونا به وجود می آید و گلایه ها را افزایش می دهد و اما برای سلامت جامعه به این محدودیت ها نیاز است.
برخی از افراد با وجود محدودیت ها اما همچنان قانون گریز و بی توجهی به اصول بهداشتی هستند که باید جریمه های سنگین برای آن ها پیش بینی شود.
در خانه ماندن و خودداری از تردد بی مورد در شهرها نقش موثری در کاهش ابتلا به بیماری دارد اما به دلیل نیازهای معیشتی بسیاری روانه خیابان ها می شود و با تراکم و افزایش شلوغی ها زمینه را برای پیشرفت ویروس فراهم می کنند.
افزایش نظارت ها موضوع جدی است که به ضمانت اجرایی و اعمال قانون های سنگین و بازدارنده نیاز دارد تا اینکه فرصتی برای کنترل بیماری باشد و سلامت جامعه به خطر نیفتد.
افزایش نظارت ها در کاهش تعطیلی و محدودیت ها نقش دارد و البته اجرای این سیاست چالش های اقتصادی کمتری را برای مردم به ویژه اقشار آسیب پذیر ایجاد می کند و آن ها قادر به امرار معاش خواهند بود.
بررسی نقش محدودیت ها و یا کارآمدی نظارت ها یک اصل جدی و مورد نیاز در مدیریت مسئولان است تا اینکه به نتیجه مشخص و اثر بخشی برسند.
*تاکید بر اصول بهداشتی در کنترل شیوع کرونا موثر است
رئیس اتاق اصناف استان اصفهان گفت: تاکید بر حفظ ایمنی و افزایش نظارت های بهداشتی در کنترل شیوع کرونا موثر است.
«رسول جهانگیری» با اشاره به اینکه ستاد کرونا در مقاطع زمانی محدودیت هایی را برای مشغال مصوب می کند، افزود: افزایش نظارت بر رعایت اصول بهداشتی و رعایت دستورالمعل ها در مدیریت این بیماری موثر است.
وی ادامه داد: همگرایی مردم در رعایت مسائل بهداشتی و نظارت بر حسن اجرای آن به جای اعمال محدودیت ها و تعطیلی مراکز اقتصادی و بهداشتی نیاز و نتیجه بخش خواهد بود.
جهانگیری با بیان اینکه بسیاری از اصناف این استان به دلیل شرایط اقتصادی و تعطیلی ها دچار ورشکستی و خسارت شده اند، خاطرنشان کرد: حمایت از این قشر با توزیع بسته های حمایتی و بخشش های مالیاتی و عوارضی به آن ها کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: سلامت جامعه از اهمیت خاصی برخوردار است و باید همه افراد در رعایت اصول بهداشتی و همکاری کنند.
*نیازهای معیشتی در اعمال محدودیت ها نباید فراموش شود
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: نیازهای معیشتی مردم در اعمال محدودیت ها و تعطیلی مشاغل نباید فراموش شود.
«رضا خدیوی» با اشاره به اینکه کسبه برای تامین معاش در خیابان ها و بازار حاضر می شوند، افزود: تامین مالی اقشار مختلف جامعه با وجود شرایط اقتصادی سخت، مورد نیاز و اهمیت است و اعمال محدودیت ها بدون توجه به این موضوع کارساز نیست.
وی ادامه داد: نیازهای اقتصادی و ورشکستی ها موجب بی توجهی برخی از افراد به قوانین، توصیه ها و اعمال محدودیت ها شده که باید این موضوع مدیریت شود.
خدیوی به موضوع بیمه اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب پذیر اشاره کرد و گفت: دولت باید برای این موضوع برنامه ریزی و اقدام اساسی انجام دهد تااینکه بیماری کنترل شود.
وی نظارت بر رعایت اصول بهداشتی را اصلی مهم بیان کرد و گفت: برای افزایش سلامت و کنترل زنجیره انتقال بیماری به همکاری مردم با رعایت توصیه های اولیه نیاز است و از طرفی هم باید جنبه های نظارتی برای کاهش انگیزه تخلف و سرپیچی از قوانین افزایش یابد.
این متخصص کنترل انتقال ویروس کرونا را در مشارکت و احساس مسئولیت همگانی موثر دانست و گفت: مردم باید نسبت به رعایت اصول بهداشتی تعهد و مسئولیت خود را هر کجا اجرا کنند و استفاده از ماسک، عدم حضور در مناطق شلوغ، مدیریت ترددها، شستن و ضدعفونی دست ها در این خصوص لازم است.
*مشارکت همگانی در کاهش محدودیت ها
اعمال محدودیت های متفاوت برای کنترل بیماری کرونا راهکاری اصلی اساسی و مهم است اما از طرفی مشکلات معیشتی، نیازهای ارتباطی و برخی از دغدغه ها موجب می شود که این محدودیت ها آسیب هایی نیز داشته باشد اما از طرفی باید نظارت ها نیز افزایش یابد.
عدم استفاده از ماسک و اصول بهداشتی توسط برخی از مردم، چالشی جدی است که انتقال ویروس کرونا را سریع تر و پرشتاب می کند و برای همین موضوع باید همه احساس مسئولیت کنند و امربه معروف و نهی از منکر در رعایت بهداشت برای سلامت فرد و جامعه نیاز است.
نظر شما