موفقیت کارهای فرهنگی کشور در گرو کار تشکیلاتی است/ اجرای طرح ایران قوی در کانون های فرهنگی هنری مساجد

حجت الاسلام والمسلمین روحانی گفت:اگر ما در سطح کشور بخواهیم کار فرهنگی انجام دهیم و به نتایج مطلوب برسیم رمز موفقیت، کار تشکیلاتی است و این کارتشکیلاتی، و در ادامه شبکه سازی و آموزش است که ما را به نتایج مطلوب خواهد رساند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین «سعید روحانی» صبح امروز ( دوشنبه 26 آبان) در برنامه زنده « یه روز تازه» که از شبکه 5 سیما پخش شد به رویداد ملی فهما که مخفف فرهنگ و هنر مساجد ایران است، اشاره کرد و گفت: به فرمایشات مقام معظم رهبری در 19 مهر 1391 در خراسان شمالی اشاره کرد و گفت:ایشان فرمودند کانون های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید و متناسب با نیاز جوانان کارکنید.خودتان را مجهز کنید، مسلح کنید به سلاح معرفت و استدلال و در کانون های فرهنگی هنری پذیرای جوان ها باشید.

 

مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم ادامه داد: در راستای همین فرمایشات فعالیت های ما در کانون های مساجد رنگ و بوی دیگری یافت تا اینکه بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبر فرزانه انقلاب اعلام شد و این بیانیه فصل جدیدی شد که برنامه های کانون های مساجد متناسب با گام دوم پیش برود.

 

وی ادامه داد: در همین راستا رویداد ملی «فهما» که مخفف فرهنگ و هنر مساجد ایران است، در راستای معرفی فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد از سوی ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور طراحی و دنبال شد.

 

حجت الاسلام روحانی با بیان اینکه در قالب این طرح سعی شد تا فعالیت های کانون ها در سامانه «بچه های مسجد» معرفی شود افزود: طرح ملی پایتخت فهما (پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران) فرصتی برای دیده شدن، رقابت و معرفی فعالیت‌ کانون‌های فرهنگی هنری و الگوهای برتر مساجد است.

 

وی ادامه داد: در واقع آقای دکتر ارزانی رییس ستاد کانون های مساجد کشور سامانه ای را ایجاد کردند که در آن کل مساجد کشور با هم در ارتباط هستند و می توانند یک زیست بوم فرهنگی را ایجاد کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین روحانی با بیان اینکه استقرار نظام فهما باعث احیای کانون ها و ایجاد شور و نشاط ویژه ای شد تصریح کرد:طرح ملی «فهما» در قالب شاخص‌های هشت گانه «قرآن و عترت، شبکه سازی و ساماندهی، هنر متعالی، کتاب و کتابخوانی، مناسبت های ملی و مذهبی، فضای مجازی و رسانه، غنی سازی اوقات فراغت و خلاقیت و نوآوری» با هدف ارزیابی و رتبه‌بندی کانون های فرهنگی و هنری مساجد اجرا شد.

 

وی با اشاره به عواملی که باعث این موفقیت شد گفت: دلیل این موفقیت این بود که استان قم 10 سال است که این حرکت وجود دارد و همه ساله  با انعقاد تفاهم نامه با کانون ها، تمام تلاش خود را برای رشد کانون ها بکار گرفتیم. همچنین ارتباط مستمر با کانون ها و ارزیابی فعالیت های آنان از عوامل مهم این موفقیت بود.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی ادامه داد:  ما در دوره های متعدد در طول این 10 سال اقدام به توانمندسازی مسئولان و کادر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم کردیم و همزمان سعی کردیم تا ارتباط میان کانون ها وشبکه سازی میان آنها حفظ شود.

 

مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه های ما ایجاد تشکیلات در کانون های مساجد بود گفت: در گذشته کار در کانون ها تشکیلاتی نبود و با رفتن یک نیروی فرهنگی از مسجد کار فرهنگی نیز در آن مسجد تعطیل می شد اما با ایجاد تشکیلات این معضل از بین رفت و دیگر کار در مساجد قائم به شخص نیست.

 

وی تاکید کرد:اگر ما در سطح کشور بخواهیم کار فرهنگی انجام دهیم و به نتایج مطلوب برسیم رمز موفقیت، کار تشکیلاتی است و این کارتشکیلاتی، شبکه سازی و آموزش است که ما را به نتایج مطلوب خواهد رساند.

 

حجت الاسلام و المسلمین روحانی به برنامه های استان قم  برای دوسالی که استان قم به عنوان پایتخت فهما فعالیت خواهد کرد گفت: طرح های متنوعی برای این دو سال که پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی شده ایم آماده شده است.چهار  طرح اصلی ما  در گستره ملی است که دو طرح آن شامل طرح«مسجد مدرسه خانواده» و طرح «مهد فهما» آغاز شده است چرا که مقام معظم رهبری فرمودند که کار فرهنگی از کودکی و مهدکودک ها باید آغاز شود

 

 وی سه شنبه های تکریم را یکی دیگر از برنامه های ستاد عنوان کرد و گفت: در این طرح از کسانی که در زمینه های مختلف کار فرهنگی و تاثیرگذار انجام داده اند تجلیل می شود.

 

مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با بیان اینکه برنامه های سال جاری در قالب طرح ایران قوی در ۳ بخش تحت عنوان  شبستان فرهنگ، شبستان هنر و شبستان نوآوری از سوی ستاد کانون های مساجد کشور برنامه ریزی شده است، گفت:با توجه به شرایط کرونا فعالیت های کانون ها کمرنگ نشده بلکه با خلاقیت و و استفاده از فضای مجازی با قوت در حال انجام است به طور مثال در بحث تفسیر قرآن تا زمانی که کلاس ها حضوری برگزار می شد 6هزار مخاطب داشتیم اما امروز که به صورت مجازی برگزار می شود 36 هزار مخاطب داریم.

کد خبر 993745

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha