به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «رضوان حکیم زاده»، در نشست مجازی ارایه جزییات طرح «خوانا» گفت: طرح خوانا یکی از مهمترین اهداف طرح خوانا ارایه مهارت های پایه های ابتدایی است.
معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش افزود: ماموریت اصلی دوره ابتدایی ارایه تربیت و آداب زندگی درست در کنار مهارت های خواندن و نوشتن است. یکی از مهمترین اهداف ما مهارت شنیدن و گفت و گو کردن است و در مقابل می توانیم به چالش های موجود توجه کنیم.
حکیم زاده تصریح کرد: نمرات دانش آموزان ایرانی نشان می دهد که در زمینه مهارت خواندن و درک مطلب از سوی دانش آموزان نیاز به بهبود دارد و اگر بتوانیم در این دوره تغییرات ایجاد کنیم، این تغییرات پایدار خواهد بود اما اگر این تغییرات را به تاخیر بیندازیم و هدف گذاری مناسب نداشته باشیم، نتایج قابل ملاحظه ای هم نخواهیم داشت.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: تلفیق مهارت های زندگی در مهارت های پایه خواندن، نوشتن و گوش کردن می تواند ما را به اهداف مان در دوره ابتدایی نزدیک کند.
وی با بیان اینکه نوشتن فقط رونویسی نیست، گفت: در طرح خوانا دانش آموزان باید فراتر از نوشتن گام بردارند و با استفاده از ابزار نوشتن قلم نقادانه نیز داشته باشند و بتوانند آنچه می بینند را بیان و تصویر کنند.
حکیم زاده بیان کرد: باید دانش آموزان آن چیزی را که می خوانند درک هم کنند و بتوانند با زبان خود و صدای بلند متن ها را بخوانند.
وی به ضرورت برقراری ارتباط کلامی دانش آموزان با دیگران اشاره کرد و گفت: دانش آموزان باید نظرات، ایده ها و دیدگاه های خود را به روشنی بیان کنند و درباره یک موضوع خاص اجتماعی مطلب داشته باشند.
وی همچنین به ضرورت یادگیری مهارت گوش دادن در دانش آموزان اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه بسیاری از دانش آموزان مهارت خوبی برای گوش دادن ندارند، باید فعالانه به دیگران گوش دهند و نظرات و دیدگاه های دیگران را بفهمند و با اتمام صحبت آنها منتظر بمانند؛ پس از اجرای طرح خوانا می توانیم دانش آموزانی داشته باشیم که این مهارت ها را فرا گرفته اند.
حکیم زاده تصریح کرد: داشتن ادب در مدارس ابتدایی دارای اهمیت است و به دبستان ادبستان هم گفته می شود یعنی به دانش آموز یاد داده می شود که چطور با خانواده و دوستان خود تعامل، ادب و مسئولیت پذیری داشته باشد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پنج درصد مدارس کشور تحت پوشش اجرای طرح خوانا هستند، گفت: فرآیندهای این طرح توانمندسازی مدرسان کشوری، معلمان، آگاهی رسانی به والدین و دانش آموزان و ارایه بسته های آموزشی ویژه خوانا است. قرار بود 10 درصد مدارس تحت پوشش این طرح قرار بگیرند اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیت هایی که داریم، تعداد مدارس کم شد و در پنج درصد مدارس اجرا می شود تا نقاط قوت و ضعف را شناسایی کنیم.
به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش، طرح خوانا از اول دی ماه سال جاری به صورت عملیاتی اجرا می شود.
نظر شما