به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، در پیدرگذشت شماری از اعضای شورای افتاء، علمإ و روحانیان کاروانهای اهلسنت در حج و عمره، مراسم بزرگداشتی از سوی مدیریت اهلسنت حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت به صورت مجازی با سخنرانی شماری از علمای شیعه و اهلسنت برگزار شد.
براساس این گزارش، حجتالاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در این همایش مجازی گفت: جایگاه و فضیلت علم آنقدر بالا است که خدای بزرگ در قرآن به پیامبر اکرم (ص) می فرمائید بگو«هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَ الَّذِينَ لا يَعْلَمُونَ» آیا اندیشمندان با ناآگاهان مساوی هستند. البته معنا و مفهوم این مطلب برای همگان به آسانی روشن نیست؛ اندیشمندان، فکوران و فرهیختگان هستند که تفاوت دانشمند و ناآگاه را متوجه میشوند. فرق عالم و جاهل را فقط این افراد متوجه میشوند.
وی با بیان اینکه همه آحاد مردم در حقوق شهروندی برابر هستند، تصریح کرد: بعضی از افراد منزلت و شخصیت علمی دارند، بنابراین عالمان، جایگاه وزین و برتری دارند. حضرت علی (علیه السلام) درباره جایگاه دانشمند میفرماید «جایگاه عالم از جایگاه روزهدار برتر است، در حالی که روزهدار، روزه را برای خدا میگیرد. اگر کسی روزه بگیرد و به شبزندهداری بپردازد و در راه خدا جهاد کند. بازهم جایگاه عالم از این فرد برتر است.»
سرپرست حجاج ایرانی با تجلیل از روحانیان، علما و اعضای شورای افتای اهل سنت که در این مدت و به دلیل ابتلای به کرونا درگذشتند، تاکید کرد: این عزیزان افرادی فاضل و باسواد بودند، و با برنامه و فرآیند خاصی برای خدمتگذاری به ضیوفالرحمان انتخاب شده بودند، تا به عنوان روحانی کاروان فعالیت کنند و این خدمتشان بسیار ارزشمند و ماندگار بود؛ از اینرو همه این عزیزان در جایگاه خاصی قرار داشتند و توانستند در این مدت خدمات شایانی به زائران بیتالله الحرام ارائه کنند، باید از این جایگاه و خدماتی که داشتند به خوبی تجلیل شود.
وی یادآور شد: در روایت داریم، اگر کسی برادر مسلمانش را با یک عبارت دلنشینی مورد محبت و احترام قرار دهد یا در یک مجلس و نشستی او را مورد اکرام قرار دهد، تا زمانی که در آن جلسه نشستهاند، دست محبت و لطف الهی بالاسر این افراد خواهد بود؛ این روحانیان کاروان که یادشون را گرامی میداریم و به خانواده محترمشان تسلیت عرض میکنیم و برای بازماندگان طلب صبر و اجر از پیشگاه خدا داریم، از اینگونه فعالیتها، خدمات فراوانی داشتند و به خدمتگزاری میپرداختند، بنابراین این عزیزان در جایگاه بسیار بالای قرار دارند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تاکید کرد: جایگاه روحانی کاروان در حج و عمره برای زائران بسیار ارزشمندتر است، زیرا زائران سالها در انتظار انجام مناسکی هستند که بتوانند به فریضه الهی خود عمل کنند و این روحانیان هستند که در انجام چنین عملی آنها را راهنمایی میکنند، از همین رو مورد احترام و عزت زائران قرار میگیرند و ما یاد و خاطره همه آنها را گرامی میداریم و به روح پاکشان درود و صلوات میفرستیم.
این گزارش حاکی است، مهدی صفییاری، معاون فرهنگی و امور اجتماعی دبیرخانه شورای نمایندگان ولی فقیه در مناطق قومی در ابتدای این نشست گفت: متاسفانه از سال گذشته و همزمان با شیوع ویروس کرونا در جهان، داغ هموطنان زیادی بر دلها نشست و خانوادههای زیادی داغدار شدند، قطعا این هم یکی از امتحانات الهی به شمار میآید، با صبر و توکل و عمل به دستورات بهداشتی می توان از این امتحان الهی سربلند بیرون آمد.
وی یادآور شد: یکی از مصائب سخت در این ایام، ارتحال علمای دین است که جمعی از طلاب و روحانیان فریقین از درگذشتگان این بیماری منحوس شدند و مردم و عزیزانشان را به داغوشان نشاندند ما قدردان زحمات و تلاشهای شبانه روزی علمای اسلام هستیم. به همین دلیل و به منظور تقدیر و بزرگداشت علمای اهل سنت این نشست ارزشمند به دلیل رعایت دستورات بهداشتی از سوی بعثه مقام معظم رهبری و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دبیرخانه شورای مدیریت حوزههای علمیه اهل سنت به صورت مجازی برگزار شد.
نظر شما