حوزه علمیه ای فعال در منطقه ۱۹ تهران/ توزیع بسته معیشتی جایگزین جشن میلاد امام حسن عسکری (ع)

حجت الاسلام والمسلمین ناطقی با اشاره به موج سوم کرونا، گفت: مراسم جشن سالروز میلاد امام حسن عسکری (ع) امسال برگزار نمی شود و هزینه برگزاری آن به کمک های مومنانه و توزیع بسته های معیشتی برای خانواده های کم بضاعت اختصاص می یابد.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: با گذشت یک سال از شیوع کووید ۱۹ ، شاهد پیامدها و آثار زیادی از ویروس کرونا بر زندگی فردی و اجتماعی خانواده های ایرانی بوده ایم. سبک زندگی، مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و آموزش همه تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا و محدودیت های ناشی از اعمال پروتکل های بهداشتی دستخوش تغییرات زیادی شده است.

 

تعطیلی برخی مشاغل، تحمیل هزینه های تامین اقلام بهداشتی، مواد ضدعفونی و ماسک بر سبد خانوارها، اعمال محدودیت های تعاملی باعث شده است تا معیشت خانواده های کم بضاعت و اقشار آسیب پذیر جامعه بیش از گذشته تحت تاثیر مسائل اقتصادی قرار گیرد. 

 

همچنین به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاه ها و حوزه های علمیه، برنامه های آموزشی حضوری را به صورت آنلاین و غیرحضوری برگزار می کنند. حوزه های علمیه یکی از مراکزی هستند که در کنار آموزش و تحصیل علم و دانش، در قالب گروه های جهادی وارد میدان شده اند و به کمک خانواده های کم بضاعت آمده اند.

 

 

مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) یکی از حوزه های علمیه است که پس از تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حضور جدی تری گروه های جهادی، پای کار آمده اند و برای خدمت به هموطنان مان همدل و همراه شده اند. 

 

با توجه به اهمیت موضوع حضور طلاب و روحانیون در فعالیت های جهادی به ویژه فعالیت جهادی حوزه های علمیه و روحانیون از آغازین روزهای شیوع ویروس کرونا در بخش های مختلف و در سالروز ولادت امام حسن عسکری (ع)  خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام والمسلمین «بهرام ناطقی» مدیر مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) گفت و گویی انجام داده است که در ادامه می خوانید:

 

 

 

درخصوص آغاز فعالیت مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) توضیح دهید؟

حوزه علمیه امام حسن عسکری (ع) در منطقه 19 تهران حدود 10 سال است که راه اندازی شده است و به آموزش طلاب مشغول است. در حال حاضر 75 طلبه در مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) از پایه یک تا پنج تحصیل می کنند. طلبه های جوان پس از اتمام دوره راهنمایی و از طریق مصاحبه حضوری وارد مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) می شوند تا به کسب علم و دانش بپردازند. کلاس های درس طبق سنوات سال های گذشته به صورت حضوری برگزار می شد و در طول تحصیل تعاملات خوبی با طلاب و خانواده هایشان داشتیم. مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) در منطقه 19 تهران، اتوبان شهید کاظمی، بلوار شکوفه از سال 1389 فعالیت خود را آغاز کرده است.

 

 

 

 

شیوع ویروس کرونا چه تاثیری بر نحوه تشکیل کلاس های مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) داشته است؟

به دلیل شیوع ویروس کرونا، کلاس های درس به صورت حضوری برگزار نمی شود. درس ها به صورت روزانه ضبط می شود و هر استاد روزانه حدود  4 تا 5 درس را ضبط می کند و برای طلاب ارسال می شود و از مباحث مطرح شده سوالاتی طرح می شود و طلبه ها باید تقریر درس را بنویسند و یا کنفرانس بدهند. پیش از آغاز موج سوم کرونا قرار بر این بود تا طلبه ها هفته ای یک آزمون بدهند تا سقف علمی آنها به صورت هفتگی سنجیده شود اما با شروع موج کرونا و شرایط حادی که ایجاد شد، حضور هفتگی طلبه ها کنسل شد و به برگزاری امتحان میان ترم اکتفا کرده ایم.

 

تعامل و ارتباط مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) با طلاب در زمان شیوع ویروس کرونا چگونه است؟ 

در روزهایی که کلاس های درس به صورت غیر حضوری برگزار می شود با طلبه ها و خانواده هایشان ارتباط و تعامل داریم و از وضعیت درس و پیشرفت تحصیلی همچنین سلامت طلبه ها و خانواده هایشان مطلع می شویم. از شرایط روحی، جسمی و تحصیلی طلاب کسب اطلاع می کنیم. در صورت نیاز، حمایت های مادی و معنوی از طلاب در زمان شیوع ویروس کرونا انجام می دهیم.

 

 کلاس های غیرحضوری طلاب مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) در قالب چه سامانه ای برگزار می شود؟ طلاب از نحوه برگزاری کلاس ها به این شیوه راضی هستند یا خیر؟

طلبه های حوزه علمیه امام حسن عسکری (ع) کلاس های درس خود را به صورت آفلاین و از طریق شبکه اجتماعی ایتا دنبال می کنند. شیوع ویروس کرونا بر روی همه ابعاد زندگی خانواده ها تاثیر گذاشته است، بنابراین تحصیل آنلاین نیز شرایط ویژه ای را می طلبد که با توجه به تاثیر ویروس کرونا بر وضعیت معیشت خانواده ها برگزاری آنلاین کلاس های درس باعث می شد تا همه طلبه ها امکان حضور در این کلاس ها را نداشته باشند، بنابراین از شیوه آفلاین استفاده شده است و در بازخوردی که از طلبه های حوزه علمیه امام حسن عسکری نیز گرفته ایم از این نحوه برگزاری کلاس به صورت آفلاین و ضبط و ارسال دروس بسیار راضی هستم چرا که درس های ضبط شده ماندگاری داشته و می توانند به کرات به این مباحث گوش فرا دهند.

 

 

 

مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) در رزمایش کمک مومنانه چه برنامه هایی داشته است؟ 

مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) دو مرحله کمک مومنانه در بین طلبه های حوزه علمیه امام حسن عسکری (ع) و سایر طلاب واجد شرایط توزیع کرده است. اولویت مدرسه علمیه امام حسن عسکری در اهدای کمک مومنانه و بسته های معیشتی با طلبه هایی بود که مستاجر،‌ مبلغ و ملبس و یا صاحب فرزند بودند، می باشند.

 

مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) به مناسبت سالروز میلاد امام حسن عسکری (ع) چه برنامه های ویژه ای دارد؟

در سال های گذشته همزمان با سالروز میلاد امام حسن عسکری (ع) برنامه های مفصلی در مدرسه علمیه امام حسن عسکری (ع) برگزار می شد و علما، روحانیون، عموم مردم و خانواده های طلاب نیز در این مراسم حضور پیدا می کردند اما امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیت های اعلامی برای برگزاری تجمعات برگزاری مراسمی در این سطح امکان پذیر نمی باشد، بنابراین مراسم جشن سالروز میلاد امام حسن عسکری (ع) امسال برگزار نمی شود و هزینه برگزاری آن به کمک های مومنانه و توزیع بسته های معیشتی برای خانواده های کم بضاعت اختصاص می یابد.

 

کد خبر 995957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha