به گزارش خبرنگار شبستان، بهمن دری، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز 27 دی در نشست با اصحاب رسانه در مورد بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب که در ساختمان فجر برگزار شد، گفت: ثبت نام در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب از 18 تا 26 دی بوده است. در دو روز گذشته حجم ثبت نام آنقدر گسترده شد که برخی از سامانه ها نتوانستند پاسخگو باشند و عده ای نیز تقاضای تمدید داشتند که این امر برای ما میسر نبود.
دری ادامه داد: ناشران و نویسندگانی که دارای نقص مدرک هستند، می توانند تا اول بهمن مدارک خود را تکمیل کنند البته واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب براساس اولویت ثبت نام صورت می گیرد.
وی زمان برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب را 13 تا 23 اردیبهشت سال 91 اعلام کرد و افزود: در 11 جلسه شورای سیاستگذاری هر آنچه را که به بهتر برگزار شدن نمایشگاه کمک می کند را مصوب کردیم. بخش ویژه و استثنایی نیز در نظر گرفتیم که در مورد آن تاکنون 24 پیشنهاد عملی به ما ارایه شده که در حال بررسی هستیم. یکی از این پیشنهادها دعوت از کلیه روسای نمایشگاه در روزهای برگزاری نمایشگاه کتاب سال آتی است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: مبنای ثبت نام برای ناشران به تفکیک حوزه عمومی، دانشگاهی و آموزشی 35 عنوان و برای ناشران کودک و نوجوان 40 عنوان است که در تمامی حوزه ها 15 عنوان باید چاپ اولی باشد.
به گفته دری، کلیه غرفه های بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب به ناشران خصوصی شهرستانها با تخفیف 50 درصدی واگذار می شود، ضمن اینکه در دو سه سال اخیر در تعرفه قیمت ها برای هر مترمربع تغییری صورت نگرفته است.
دری با بیان اینکه در حوزه کتابهای داخلی کلیه مراحل ثبت نام را در اختیار 4 تشکل قرار دادیم، یادآور شد: کتب عمومی، کتب کودک و نوجوان، آموزشی و دانشگاهی به ترتیب به اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران، انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان، انجمن ناشران آموزشی و انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی سپرده شده است.
وی با بیان اینکه در بسیاری از دوره ها خانه کتاب مجری نمایشگاه کتاب بوده است، بیان کرد: سال قبل نیز مجری نمایشگاه خانه کتاب بود.معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موسسات خاصی دارد که می توانند از ظرفیت خود برای برگزاری نمایشگاه استفاده کنند آنچه مسلم است این است که ما مستغنی از فعالیت های موسسه فرهنگی در نمایشگاه کتاب نیستیم. سال قبل نیز بخش اعظم فعالیت ها بر عهده موسسه فرهنگی بود. ما سایر موسسات را برای تعامل بیشتر آنها برای شرکت در برگزاری نمایشگاه کتاب دعوت کردیم.
اثر تحریم بر قیمت کتابها موضوع دیگری بود که معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آن اشاره کرد و گفت: این مساله با شیبی ملایم آغاز شده است.وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مقوله زینک و کاغذ اقداماتی را در دست اجرا دارد و نمی گذارد تحریم بر قیمت کتاب خیلی تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه بین 10 تا 20 درصدافزایش قیمت کتاب داریم، اظهار داشت: امسال قیمت کتاب نسبت به سال قبل 13 تا 14 درصد افزایش داشت که این روند طبیعی است آمارها نشان می دهد که نسبت به سال قبل با افزایش انتشار کتاب مواجه هستیم.
دری با اشاره به محدودیت نمایشگاه برای پوشش تمام ناشران تصریح کرد: متناسب با ظرف باید مظروف را بررسی کنیم و به ناشران غرفه بدهیم. تعداد ناشران فعال حدود 4 هزار است که برای شرکت آنها ضوابطی گذاشتیم. ناشرانی که دارای کتب بیشتری باشند طبق ضوابط تعیین شده می توانند در نمایشگاه شرکت کنند اما برخی از ناشران جزوه 8 صفحه ای را نیز کتاب تلقی می کنند در صورتی که کتاب تعریف خاص خود را دارد و باید علاوه بر مجوز، مجوز اعلام وصول نیز داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: کتبی که از نیمه سال 87 به چاپ رسیده و دارای مجوز باشد و همچنین کتب تجدید چاپی دارای مجوز در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب عرضه می شود. کتبی که این ضوابط در مورد آنها صدق نکند طبق آیین نامه انضباطی ابتدا تذکر، سپس تذکر کتبی و سرانجام غرفه عرضه کننده آن بسته می شود. علاوه بر این به ناشرانی که در طی سال تخلفی از انها سر زده غرفه تعلق نمی گیرد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد محل برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب بیان کرد: سال قبل بالغ بر ده گزینه برای محل نمایشگاه کتاب به ما پیشنهاد شد که تمام آنها به لحاظ کارشناسی مورد تایید قرار نگرفت ما حتی عکس های هوایی این مناطق از جمله باغ کتاب را مورد بررسی قرار دادیم و از آنها بازدید میدانی داشتیم.
وی ادامه داد: باغ کتاب سی و شش هزار مترمربع است در صورتی که برای برپایی نمایشگاه حداقل به فضایی بالغ بر 120 هزار مترمربع نیازمندیم بنابراین این گزینه را نپذیرفتیم و همچنان نمایشگاه را در مصلی برگزار می کنیم و در نظر داریم در مجتمع امام خمینی (ره) مکانی را برگزاری نمایشگاه احداث کنیم.
دری از توجه ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کتب دینی خبر داد و افزود: در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب غرفه ای ویژه و نسبتاً قابل توجه در حوزه دین با رویکرد حجاب و عفاف خواهیم داشت.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه آمار کتب دینی رو به افزایش است و در زمینه شمارگان کتب دینی در رتبه نخست قرار دارد، اظهار داشت: در حال حاضر نمایشگاه بزرگ کتاب دین در قم با حضور ناشرانی از لبنان و عراق در حال برگزاری است. در حالی که سه روز به پایان آن باقی است، کتابهای آن رو به اتمام است.
به گفته وی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ناشرانی که کتب دینی منتشر می کنند ،توجه شایسته ای نشان می دهد و ضمن خریداری کتب از آنها، موسسات و مراکز فرهنگی و کتابخانه ها را تجهیز به کتب دینی می کنند.
دری خاطرنشان کرد: از اول فروردین امسال تا 25 دی بالغ بر 58 هزار عنوان کتاب چاپ شده است که نسبت به سال قبل 5 درصد افزایش داشتیم. یک میلیارد تومان نیز در ماه اخیر صرف خریداری کتب عاشورایی و ارسال آن به استانها کردیم.
پایان پیام/
نظر شما