«علیرضا روحی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد، پیرامون وضعیت جامعه اسلامی پس از حادثه کربلا، بیان کرد: پس از واقعه کربلا، هیچ فعالیت سیاسی علنی از سوی معصومین(ع) مشاهده نشد و تمرکز ائمه اطهار علیهم السلام بر تقویت علم و معنویت جامعه اسلامی، حرکتی تاثیرگذار برای حفظ و بقای شیعه تا به امروز است.
دانشیار گروه تاریخ دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه پس از واقعه کربلا، اسلام با ضربه سنگینی روبرو شد، تشریح کرد: امام سجاد(ع) پس از عاشورای سال ۶۱ قمری، امکان فعالیت های سیاسی و اجتماعی را از سوی حکومت وقت نداشت، لذا تمرکز خود را به حرکت های فرهنگی معطوف ساخت.
وی با اشاره به قیام هایی که در زمان امام سجاد(ع) به وقوع پیوست، ادامه داد: قیام های «خرّه»، «توّابین» و «مختار» از جمله حرکت های مردمی در مدینه، مکه و عراق بود که در پی خونخواهی امام حسین(ع) شکل گرفتند اما امام سجاد(ع) در هیچ کدام از آنها حضور نداشت.
روحی تصریح کرد: توجه دادن مردم به امور معنوی، راز و نیاز، دعا و نیایش با خالق بی همتا، یکی از فعالیت های جدی امام سجاد(ع) بود که تاثیر بسزایی در حفظ شیعه پس از واقعه کربلا داشت.
دانشیار گروه تاریخ دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه قیام های مردمی پس از واقعه کربلا بدون مداخله امام سجاد(ع) هدایت می شدند، افزود: یکی از مهمترین مولفه هایی که در این دوره کاملا مشهود است، فعالیت های علمی و فرهنگی سید الساجدین(ع) می باشد که بر آنها تمرکز کرد و این امروز برای ما می تواند الگویی باشد تا اهمیت بیشتری بر مسائل اعتقادی مردم بدهیم.
وی با اشاره به تلاش های علمی معصومین(ع) و تربیت بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ شاگرد مسلمان در زمان امام صادق(ع)، گفت: طلبه امروز می تواند با فعالیت های علمی و فرهنگی، امور دینی و معنوی مردم را احیاء کند و به صورت حضوری و یا با استفاده از ابزارهای ارتباط جمعی در فضای مجازی، مانع از انحراف جوانان، مردم و جامعه با توجه به هجمه های فراوان در زمینه های مختلف، شود.
نظر شما