بسیج در همه عرصه های مورد نیاز جامعه خوش درخشیده است

حجت الاسلام زمانی تشکیلات بسیج در هر عرصه ای که جامعه اسلامی نیاز داشته است، از جنگ تحمیلی گرفته تا جریان فتنه، از حوادثی همچون زلزله و سیل و هم اکنون در مسئله بیماری کرونا، با ورود و همکاری خود، خوش درخشیده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام «زمانی» امروز (۱۰ آذر) در نشست طلبه بسیجی، مبانی و معیارها به تبیین مبانی فقهی بسیج در حکومت اسلامی پرداخت و اظهار داشت: بسیج به معنای مشارکت عمومی سازمان یافته جهت امور عام المنفعه دارای مفهوم عامی است و ریشه عقلائی، قرآنی و روایی دارد.

 

استاد خارج حوزه علمیه مشهد با اشاره به اینکه مشروعیت و لزوم بسیج در حکومت اسلامی با ادله قرآن، سنت و عقل اثبات می شود، سه مقدمه برای دلیل عقلی این موضوع برشمرد و تشریح کرد: انسان موجودی اجتماعی و مدنی می باشد که به واسطه‌ نیاز فرد به جامعه و بالعکس، محتاج به مشارکت عمومی است تا این نیازها را به طور سامان یافته و منظم انجام دهد.

 

وی با بیان اینکه خداوند متعال در آیات « وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى» و « وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ‌الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ» به نحو عموم امور عام المنفعه و نحو خصوص حرکت های مردمی سفارش کرده است، افزود: تشکیل بسیج از سوی رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران نیز، نشان دهنده‌ی توجه به حکمت و عقلانیت موضوع بسیج بوده است.

 

حجت الاسلام زمانی با اشاره به این موضوع که تعاون و همکاری در جامعه اسلامی، مصداق تشکیلات بسیج و مشارکت بسیجیان در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی، عمرانی، سیاسی، اجتماعی و نظامی است، ادامه داد: تشکیلات بسیج در هر عرصه ای که جامعه اسلامی نیاز داشته است، از جنگ تحمیلی گرفته تا جریان فتنه، از حوادثی همچون زلزله و سیل و هم اکنون در مسئله بیماری کرونا، با ورود و همکاری خود، خوش درخشیده است.

 

استاد خارج حوزه علمیه مشهد با تاکید بر اینکه باید در تمام عرصه ها آماده باشیم و هر جا که دشمن هجمه وارد می کند، حضور ما با تمام امکانات لازم است، که یک نمونه آن فضای سایبری می باشد، تصریح کرد: کلمه ی (تُرْهِبُونَ بِهِ) در آیه‌ی مذکور، گواه این است که نه تنها دفاع کنید، بلکه بازدارنده باشید که دشمن حتی خیال تهاجم هم به سرش نزند و در این زمینه هراس داشته باشد.

 

وی  ابراز کرد: سیره پیغمبر مکرم اسلام(ص) نیز، گواه مشارکت و تشکیلات عمومی دارد، همانند قضیه جنگ خندق و بدر. همچنین سیره حضرات معصومین علیهم السلام؛ همانند امیرالمومنین علیه السلام که در کتاب اختصاص شیخ مفید آمده است، حضرت امیر، یاران و بسیجیان وفادار و مخلصی را تحت عنوان شرطه الخمیس، برای نیازهای جامعه ی اسلامی خصوصا پیش برد جنگ هایی که بر علیه مسلمین اتفاق می افتاد، اطراف خود داشتند و از آن ها بهره می بردند.

کد خبر 998880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha