-
ضرورت بازطراحی توجه به نخبگان/ ایران قوی نیازمند همافزایی حوزه و دانشگاه
مخبر دزفولی با اشاره به اهمیت ضرورت بازطراحی ساز کارهای توجه به نخبگان اظهار کرد: شکلگیری ایران قوی نیازمند حرکت همافزایانه حوزه و دانشگاه است.
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ پیشگام در تحقق پیوند علم و دین
حجت الاسلام خسروپناه، با صدور پیامی به مناسبت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه نوشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشگام در تحقق پیوند میان علم و دین است.
-
راه حل عقلانیِ رفع چالشهای جامعه در دستان علوم انسانی است
شالچی در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی گفت: علوم انسانی آینه جامعه است، پیشنهاد دهنده راه حلهای عقلانی در جهت رفع چالشهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است.
-
تقدیر از برگزیدگان پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی/ اعطای نخستین جایزه صلح و دوستی به استاد آمریکایی
مراسم اختتامیه پانزدهمین دوره از جشنواره فارابی برگزار شد و برگزیدگان آن با حضور رئیس جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری معرفی شدند.
-
نقش علوم انسانی در توسعه و گرهگشایی از مشکلات را باور نکردهایم
سیمایی صراف، در جریان برگزاری آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی با اشاره به اهمیت و جایگاه علوم انسانی گفت: ما هنوز در کشور به این باور نرسیدهایم که علوم انسانی زمینهساز توسعه و حلال مشکلات است.
-
نصرت علمی، رسالت پژوهشگران است
حجتالاسلام نهاوندی در جریان برگزاری هماندیشی فعالان و پژوهشگران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، طی سخنانی اظهار کرد: امروز نصرت علمی رسالت پژوهشگران است.
-
اختتامیه جشنواره فارابی با حضور رئیسجمهور/اعطای جایزه صلح و دوستی
شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در جریان برگزاری نشست خبری پانزدهمین جشنواره فارابی با اشاره به اینکه ممکن است برخی پژوهشها در حوزه علوم انسانی مهجور باشند، گفت: با این وجود جشنوارهها در این عرصه کمککننده هستند و از جمله جشنواره فارابی صدای میراث فرهنگی اسلامی است؛ همچنین غیاثی ندوشن نیز از اعطای جایزه صلح و دوستی در این دوره از جشنواره به یک شخصیت خارجی خبر داد.
-
اختتامیه همایش «علوم انسانی ـ اسلامی، پژوهش و فناوری» در قم
اختتامیه پنجمین همایش «علوم انسانی ـ اسلامی، پژوهش و فناوری» با حضور اندیشمندان برجسته در قم برگزار میشود.
-
پازل اسناد علم و فرهنگ کشور هنوز تکمیل نشده است
سلسله قرارهای اندیشه ورزانه الگوی اعتلای ایمانی – انقلابی شهر با موضوع بررسی نسبت شورای عالی انقلاب فرهنگی با نهاد ائمه جمعه با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
-
«علم اقتصاد دانشگاهی و حیات اقتصادی ایرانیان» بررسی میشود
نشست «علم اقتصاد دانشگاهی و حیات اقتصادی ایرانیان» به میزبانی فرهنگسرای اندیشه برگزار میشود.
-
آیتالله رشاد: کار جدی در فقهالمقاومه انجام نشده/ نیازمند پژوهشهای جدی در این فقه هستیم
آیتالله رشاد گفت: ذیل مطالعات خود مشغول جستوجو بودم اما متوجه شدم که در مورد فقهالمقاومه به جز یک مورد که مرحوم آیتالله آصفی در چند کتابچه به آن پرداخته بودند اثر دیگری نداریم و این در حالی است که مساله مقاومت موضوعی است که جهان اسلام با آن درگیر است اما هیچ کاری نسبت به آن در امر پژوهش و از این بُعد انجام نشده و جای دارد روی آن کار شود.
-
علوم شناختی طرحی برای احیای علوم انسانی است
وفاییان گفت: علوم شناختی طرحی برای احیای علوم انسانی و علم روان است؛ بحثهایی که در رابطه با کاربرد علوم شناختی در فقه، یا هوش مصنوعی در علوم سیاسی و... مطرح میشود به نظر تقلیل دادن علوم شناختی است.
-
حجتالاسلام «حسین بستان» در مورد اسلامیسازی علوم انسانی سخنرانی میکند
موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه برگزاری سلسله نشستهای سهشنبههای علوم انسانی اسلامی، نشست «اسلامیسازی علوم انسانی با تطبیق بر نظریه کلان دنیادوستی و کاربرد آن در تبیین آسیبهای اجتماعی» را برگزار میکند.
-
چند خبر درباره علوم انسانی
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در هفتههای آتی برنامهها و نشستهای متنوعی را با حضور اساتید و پژوهشگران در رشتههای مختلف علوم انسانی برگزار میکند.
-
بایدهای شورای عالی انقلاب فرهنگی در حکمرانی و تحول علوم انسانی
پیغامی گفت: حکمرانی و تکنولوژی نرم و فناوری نرم حکمرانی در دنیا که در حال تغییرات است؛ اکنون حکمرانیها به سمت حکمرانی نرم افقی پیش میروند، شورا نیز از این جهت که مرجع حکمرانانه در کشور است باید خود را به فناوریهای نوین حکمرانی تجهیز کند؛ علوم انسانی نیز در این عرصه نقش مهمی دارد و باید با رویکردهای بنیادین و کاربردی به این عرصه توجه کنیم.
-
سیاستزدگی مخل علم است/ قدر پژوهش در ایران دانسته نمیشود
چهره ماندگار فلسفه در آیین تکریم رئیس سابق و معرفی سرپرست جدید موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، گفت: سیاستزدگی مخل علم است. در ایران متاسفانه قدر پژوهش دانسته نمیشود حال آنکه پژوهش علمآفرین است.
-
مشکلات کشور باید به صورت ریشهای از طریق قانونگذاری برطرف شود
حجتالاسلام معراجی با اشاره به اینکه کشور در عرصههای مختلف باید به صورت متوازن پشرفت کند، گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان بازوی فکری و اندیشهای مجلس باید استفاده از ظرفیت های فقهی و دینی، پیشنهادات مناسبی را در قالب طرح به مجلس شورای اسلامی جهت رفع مشکلات کشور ارائه دهد.
-
نقد و بررسی کتاب نظام معرفت شناسی فارابی
کتاب «نظام معرفت شناسی فارابی» توسط گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگاه نقد و بررسی میشود.
-
بررسی «مدیریت اطلاعات در فقه هنر»
نشست «مدیریت اطلاعات در فقه هنر» به همراه رونمایی از پایگاه فقه هنر به همت پژوهشکده فقه معاصر برگزار میشود.
-
کارگاه «نقش فلسفه و فلسفه علم در نظریهپردازی» برگزار میشود
دانشگاه جامع امام حسین (ع) میزبان برگزاری کارگاه «نقش فلسفه و فلسفه علم در نظریهپردازی» میشود.
-
«الفائق فی الاصول» روانه بازار نشر شد
کتاب «الفائق فی الاصول(به همراه ترجمه و نمودار)» اثر سعید زارعی به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
-
«الاهیات سیاسی در یهودیت» رونمایی میشود
آیین رونمایی و بررسی کتاب «الاهیات سیاسی در یهودیت» در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار میشود.
-
خوانشی انتقادی بر قرائتهای دموکراتیک از نقش مردم در مشروعیت سیاسی
سلسله نشستهای «خوانشی انتقادی بر قرائتهای دموکراتیک از نقش مردم در مشروعیت سیاسی» با سخنرانی تنی چند از پژوهشگران و اساتید حوزوی برگزار میشود.
-
پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به آیین نکوداشت دکتر سعید حبیبا
وزیر علوم در پیامی به آیین نکوداشت سعید حبیبا، استاد برجسته حقوق دانشگاه تهران نوشت: به بهانه برگزاری مراسم نکوداشت مقام علی و فرهنگی آن فرهیخته ارجمند در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، لازم میداند ضمن عرض تبریک به محضر جنابعالی، فروتنانه از عمری مجاهدت علمی و عملی جنابعالی که حاصل آن تربیت نسلی اندیشمند و اثرگذار درکشور بوده است، سپاسگزاری نماید.
-
نقش موثر «سعید حبیبا» در ترسیم سیمای مدرن از رشته حقوق
در جریان برگزاری آیین نکوداشت «سعید حبیبا» استاد برجسته حقوق دانشگاه تهران؛ پژوهشگران حاضر در این آیین بر نقش موثر او در ترسیم سیمای مدرن از رشته حقوق تاکید کردند.
-
روایتی از «کودک و مسئله اجتماعی؛ رویکردهای فلسفی و وجودی»
نشست «کودک و مسئله اجتماعی؛ رویکردهای فلسفی و وجودی» به میزبانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود.
-
استاد خسروپناه پژوهشگر ایرانی پُراستناد برتر علوم انسانی شد
حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه برای سومین سال پیاپی در فهرست پژوهشگران ایرانی پر استناد علوم انسانی قرار گرفت.
-
«اختیار در ضرورت هستی» اثر ابراهیمی دینانی روانه بازار نشر شد
کتاب «اختیار در ضرورت هستی» اثر «غلامحسین ابراهیمی دینانی» به همت واحد انتشارات معاونت پژوهشی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد.
-
دو خبر از پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی
پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی در روزهای آتی میزبان برگزاری دو نشست با حضور و سخنرانی تنی چند از اساتید و پژوهشگران علوم انسانی خواهد بود.
-
همایش الگوی حکمرانی اسلامی_ایرانی پیشرفت با بهرهگیری از تحول علوم انسانی، اجتماعی و هنر
همایش الگوی حکمرانی اسلامی_ایرانی پیشرفت با بهرهگیری از تحول علوم انسانی، اجتماعی و هنر: جایگاه رشتهای و بین رشتهای و بهرهمندی از فضای تکمیلی فیزیکی و مجازی، صبح امروز (دوشنبه، ۱۲ آذرماه) با حضور «حسین سیمایی صراف» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سالن دکتر داوری فرهنگستان علوم برگزار شد.