آیین اختتامیه چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم برگزار شد/ مجموع جوایز این دوره ۸۰۰ میلیون تومان

آیین اختتامیه چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه با معرفی نفرات برتر با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آئین اختتامیه چهل‌وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه، ۲۱ آذرماه به صورت حضوری و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و البته پخش مستقیم از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در هتل ارم تهران برگزار شد.

آیین اختتامیه چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با تلاوت مهدی غلام‌نژاد، رتبه اول چهل و یکمین دوره مسابقات آغاز شد، سپس حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی، با ارائه گزارشی از روند  چهل‌وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: ثبت نام اولیه چهل و سومین دوره مسابقات قرآن از ششم اردیبهشت‌ماه سال جاری آغاز شد و بیش از ۱۵ هزار نفر از بانوان و آقایان موفق به ثبت نام شدند. این مسابقات در سه مرحله شهرستانی در ۱۰۰ شهر به صورت حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی یا غیر حضوری در رشته‌های قرائت تحقیق، ترتیل، حفظ ۵، ۱۰، ۲۰ و کل قرآن، اذان، دعاخوانی، هم‌خوانی و تفسیر عمومی قرآن کریم برگزار شد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه رشته اذان و مدیحه‌سرایی در بخش بانوان برگزار نمی‌شود، افزود: با توجه به مسئله کرونا و مصوبه ستاد ملی کرونا، اجرای حضوری و غیر حضوری برای مسابقات پیش‌بینی شد، اما اختیار برگزاری به یکی از این دو شیوه در استان‌ها به ادارات کل اوقاف استان‌ها واگذار شد که برخی به صورت حضوری و برخی غیر حضوری برگزار کردند.

وی در خصوص نحوه برگزاری این دوره از مسابقات در مرحله کشوری گفت: در مرحله کشوری در بخش بانوان، ۲۱۰ نفر در رشته‌های مختلف از ۱۵ تا ۲۲ آبان‌ماه به صورت ارتباط ویدئوکنفرانس و در بخش آقایان، ۲۵۰ منتخب استانی از ۱۵ تا ۲۱ آذرماه به رقابت پرداختند. بنا بر نظر هیئت داوران در بخش آقایان و بانوان بنا بر تکریم بیشتر قرآنیان و جذب حداکثری، جوایز بیشتری اعطا شد، به طوری که در بخش آقایان در رشته قرائت تحقیق تا رتبه یازدهم، در رشته ترتیل تا رتبه نهم، در رشته حفظ کل تا رتبه یازدهم، در رشته حفظ ۲۰ جزء تا رتبه هفتم، در رشته دعاخوانی تا رتبه ششم و در رشته اذان تا رتبه هشتم جایزه دریافت خواهند کرد. همچنین در بخش بانوان نیز در رشته قرائت تا رتبه دهم، در رشته ترتیل تا رتبه هشتم، در رشته حفظ کل تا رتبه نهم، در رشته حفظ ۲۰ جزء تا رتبه نهم و در رشته دعاخوانی تا رتبه پنجم جوایزی دریافت خواهند کرد.

نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه امسال به دلیل شرایط کرونایی مسابقات کشوری، غیر حضوری برگزار شد، بیان کرد: البته در بخش آقایان، متسابقان با حضور در مراکز صداو سیمای استان‌ها به اجرای قرائت و حفظ خود طی بازه زمانی ۱۵ تا ۲۲ آبان‌ماه پرداختند و سپس فایل‌های ضبط شده برای مرحله دوم از ۱۵ تا ۲۱ آذرماه با حضور داوران در هتل ارم تهران به صورت زنده قضاوت شد.

خاموشی گفت: این سبک اجرا، برای چهل‌وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جدید بود. طی این دوره در مرحله استانی، ۳۶۰ نفر قضاوت را برعهده داشتند و در مرحله کشوری ۳۰ داور بین‌المللی، عضو تیم داوری بودند. همچنین تعداد ۱۲۰ نفر، ناظر فنی و هادی حفاظ، اجرای مرحله استانی و کشوری مسابقات را برعهده داشتند.

 

 

 

افزایش ۴۵ تا ۱۵۰ درصدی چهل‌وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: در این دوره، میزان جوایز از ۴۵ تا ۱۵۰ درصد افزایش یافته است و مجموع جوایز ۸۰۰ میلیون تومان برآورد شده است. با توجه به تجربه موفق پخش تلویزیونی، در نظر داریم تا سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشورمان نیز به این صورت برگزار شود، یقیناً با تدابیر اندیشیده شده در کنار سبک حضوری مسابقات می‌توان از این شیوه استفاده کرد.

خاموشی بیان کرد: در این دوره استفاده مطلوب از فضای مجازی و اطلاع لحظه‌ای از مسابقه برای شرکت‌کنندگان و مخاطبان صورت گرفت، لذا با توجه به سبک برگزاری و تدابیر اندیشیده شده، هزینه برگزاری مسابقات در این دوره بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است.

 

 

 

بنابراین گزارش در ادامه مراسم اختتامیه، بیانیه هیئت داوران از سوی محمد خواجوی، رئیس هیئت داوران چهل و سومین دوره مسابقات قرآن قرائت شد.

متن این بیانیه بدین شرح است؛

«بسم الله الرحمن الرحیم

وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ لا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَساراً (سوره اسراء، آیه ۸۲)

دیگر بار در سایه الطاف و عنایت حضرت باریتعالی، رایحه جان فضای قرآن کریم و عطر حیات‌بخش آن در ایران اسلامی گسترده شد و ذات ربوبی توفیق خدمتگزاری به ساحت مقدس کلامش را در برگزاری چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ، اذان، دعاخوانی، همسرایی و همخوانی و تفسیر عمومی قرآن کریم به خادمان آن ارزانی داشت.

هیئت داوران این دوره از مسابقات ضمن تشکر و قدردانی از همه شرکت‌کنندگان گرامی در مراحل شهرستانی، استانی و کشوری و تمامی خادمان و دست‌اندرکاران این امر مهم و حیاتی نکاتی را به سمع و نظر مردم عزیز و مسئولان ارجمند و خدوم ایران اسلامی می‌رساند؛

۱-مناسب است مسئولان قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با ایجاد امکانات آموزشی مورد نیاز و با بهره‌گیری از اساتید و پیشکسوتان قرآن کریم در سراسر کشور به ویژه استان‌های کم‌برخوردار، نسبت به ارتقای سطح کیفی و کمی شرکت‌کنندگان در مسابقات اقدامات لازم را معمول نمایند.

۲-ضمن تشکر از مسئولان سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به جهت پخش مستقیم این دوره از مسابقات از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن انتظار می‌رفت که شبکه‌های دیگر صدا و سیما نیز در برگزاری این مراسم سهیم بوده و نسبت به انعکاس این رویداد بزرگ قرآنی در قالب بسته‌های گزارشی اقدام می‌کردند. همچنین تأکید می‌گردد از برگزیدگان این مسابقات در برنامه‌های قرآنی صدا و سیما به نحو مطلوب استفاده شود.

۳- استمرار فعالیت‌های قرآنی و توسعه و تعمیق‌بخشی آنها در حوزه معارف قرآنی توسط حوزه‌های علمیه و دستگاه‌های فرهنگی کشور بسیار ضروری و لازم بوده و باید نسبت به آن اهتمام ویژه صورت گیرد.

۴- احیا و نهادینه کردن ارزش‌های والای قرآنی و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به منظور صفابخشی و درمان دردهای جامعه و پاسخگویی به شبهات در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بنا بر وعده قطعی خداوند از جمله آیه ۸۲ سوره اسراء توسط مسئولان محترم و با یاری ملت شریف ایران از مطالبات راهبردی و استراتژیک جامعه قرآنی کشور می‌باشد.

۵-ایجاد بستر مناسب و فراهم کردن امکانات لازم به ویژه در فضای مجازی با توجه به شرایط خاص موجود در کشور و جهان به منظور رفع موانع توسعه، ترویج و تعمیق فرهنگ قرآن کریم را از سوی مسئولان ذیربط خواستاریم.

۶-انتظار می‌رود مسئولان محترم کشور در دفاع از حریم اسلام و قرآن عزیز و مستضعفان جهان و مبارزه همه جانبه با استکبار جهانی براساس نص صریح کلام الهی و پاسخگویی جدی در مقابل توطئه‌های شیطانی آنها به ویژه شهادت مظلومانه دانشمندان هسته‌ای و عرصه مدافعان حرم و امنیت تلاش لازم را مبذول دارند.

در پایان از تلاش‌های خادمان قرآن کریم در سازمان اوقاف و امور خیریه به جهت فراهم کردن شرایط و سازوکارهای معمول به جهت برگزاری مناسب و هرچه بهتر این دوره از مسابقات، در شرایط سخت کرونایی که با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی انجام گرفت و همچنین اقدام در پالایش و اصلاح آیین‌نامه‌های مسابقات و برنامه‌ریزی برای اجرای طرح سنجش داوران مسابقات قرآن کریم، تشکر و قدردانی می‌گردد.

هیئت داوران چهل و سومین دوره مسابقات قرآن کریم

۲۱ آذرماه ۱۳۹۹»

 

 

بنابرگزارش شبستان در ادامه مراسم اختتامیه، اسامی برگزیدگان‌ چهل‌وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن در بخش بانوان اعلام شد.

اسامی برگزیدگان‌ چهل‌وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن در بخش بانوان

قرائت تحقیق

ثمین کرم از کرمانشاه، رتبه اول
نسیبه کرمی‌پارسا از قم، رتبه دوم
مریم سمائی از البرز، رتبه سوم
آسیه دهقان از فارس، رتبه چهارم
زهرا پورطهماسب از مازندران، رتبه پنجم

حفظ کل قرآن

طاهره نائبی‌موحد از کردستان، رتبه ‌اول
مجیده رضاپور از کرمان، رتبه دوم
هاجر مهرعلیان از اصفهان، رتبه سوم
مریم جان‌نثاری از اصفهان، رتبه چهارم
فاطمه شیرازی از تهران، رتبه پنجم

رشته حفظ ۲۰ جزء

لیلا خزائی از البرز، رتبه اول
فاطمه سواری از خوزستان، رتبه دوم
سعیده سلطانی از تهران، رتبه سوم
فاطمه محمدی از فارس، رتبه چهارم
سمیه عباسی از اصفهان، رتبه پنجم

قرائت ترتیل

ثنا منبوحی از خوزستان، رتبه اول
ام‌البنین طالبی از آذربایجان شرقی، رتبه دوم
ندا مرادی از تهران، رتبه سوم
مریم‌ فتحی‌زاده از البرز، رتبه چهارم
مهناز جبارزاده از اردبیل، رتبه پنجم

دعاخوانی

فاطمه پیوسته از قم، رتبه اول
هاجر خورشیدی از گیلان، رتبه دوم
مریم هوشیار از گلستان، رتبه سوم

 

 

بخش دیگر مراسم اختتامیه چهل و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اعلام اسامی برگزیدگان (پنج رتبه برتر) بخش آقایان در رشته‌های قرائت تحقیق، ترتیل، حفظ ۲۰ جز، حفظ کل قرآن، اذان، دعاخوانی، تواشیح و همخوانی اعلام شد.

نفرات برتر به شرح ذیل است؛

رشته قرائت تحقیق

۱.هادی موحدامین از استان تهران

۲.سیدحمیدرضا مقدسی از استان قم

۳. حمیدرضا نصیری از استان تهران

۴. امید حسینی‌نژاد از خراسان رضوی

۵. علیرضا مسیح‌پور از کهگیلویه و بویراحمد

رشته حفظ کل

۱.محمدرضا جاهدی‌نیا از خراسان رضوی

۲.محمدجواد دلفانی از تهران

۳.علیرضا سامری از خوزستان

۴.امیدرضا رحیمی از گیلان

۵.محمدحسین عربیان از قم

قرائت ترتیل

۱.سیدحجت ترحمی از خراسان رضوی

۲.محمدمهدی بیگی از تهران

۳.حسین رفیع پور از تهران

۴.عبدالرحمن نیک‌خواه از هرمزگان

۵.محمدحسین حدادزاده از یزد

رشته حفظ ۲۰ جزء

۱.رضا جانی‌پور از گیلان

۲.علی سبزه از خراسان رضوی

۳.صالح اخترشناس از خراسان رضوی

۴.محمدامین میرزاخان‌پور از همدان

۵.سعید قره‌داشی از خراسان رضوی

دعاخوانی

۱.مهدی تاج‌ور از مازندران

۲.حجت‌الاسلام شهاب امانت‌چی از قم

۳.مهدی خطیب‌فر از البرز رتبه سوم

اذان

۱.مجتبی کریمی از مازندران

۲.حسین یزدان‌پناه از قم

۳.علی غلامی از قزوین

۴.محمدحسین ابراهیمی از قم

۵.ابوالفضل چمنی از خراسان رضوی

گروه‌های هم‌خوانی و همسرایی 

۱.گروه نور از تهران

۲.گروه ال‌یاسین از خوزستان

۳.گروه نصر از آذربایجان شرقی

 

 

 

ضرورت بازتعریف حرکت‌های قرآنی کشور با گام دوم انقلاب اسلامی

 

بنابرگزارش خبرگزاری شبستان، پس از معرفی برگزیدگان «سیدعباس صالحی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنرانی پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران با نغمه‌های قرآن کریم متولد شد به حیات خود ادامه داد؛ بخش قابل توجه توفیقات قرآنی کشور را در این دوره چهل ساله مشاهده می‌کنیم.


وی با اشاره به اینکه این نکته مکشوف است که این چهل سال به‌عنوان یک نقطه درخشان در حیات قرآنی کشور بوده است، تصریح کرد: هم در حوزه الفاظ با قرآن کریم و هم در حوزه‌های قرائت، تلاوت و حفظ شاهد اتفاقات متفاوتی بوده‌ایم و هیچ دوره تاریخی با این چهل سال قابل قیاس نیست و اتفاقات شتابنده در این زمینه در این چهار دهه کاملا مشهود است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در این چهار دهه در حوزه رسانه‌های قرآنی، شاهد آن بودیم که اتفاقات قابل توجهی رقم خورده است، گفت: با حوزه‌های رسانه ملی ایران، رادیو قرآن، شبکه قرآن، ۲۰ نشریه علمی پژوهشی قرآنی و نشریات علمی ترویجی و همچنین خبرگزاری‌های قرآنی، شاهد جریان رو به رشد رسانه‌های قرآنی در کشور بوده‌ایم.


صالحی با اشاره به انتشار ۴۰ هزار کتاب قرآنی پس از انقلاب اسلامی، افزود: پژوهش‌ها و مطالعات قرآنی که در این چهل سال انجام شده، قابل مقایسه با دوران پیشین نبوده است؛ در حوزه ترجمه و تفسیر هم شاهد اتفاقات اساسی بوده‌ایم.وی یادآور شد: همگان به خاطر دارید که قبل از انقلاب اسلامی تعداد کمی ترجمه قرآن کریم در دسترس بود اما در این چهل سال ۹۰ ترجمه (ترجمه‌های قابل استناد با ادبیات مناسب) عرضه شده است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در حوزه تفسیر چه موضوعی و چه ترکیبی، شاهد اتفاقات بسیار قابل توجهی بوده‌ایم؛ یکی از این آثار تفسیر تسنیم آیت‌الله جوادی آملی بوده که در ۵۰ جلد منتشر شده است.


صالحی افزود: بخش‌های زیرساختی‌تر و لایه‌های بنیادی‌تری هم وجود داشته که یکی از آن‌ها پرورش انسان‌های متعالی بود که براساس تعالیم قرآنی رشد یافتند؛ عزیزانی که در دفاع مقدس و مراحل بعد پا به عرصه نهادند؛ برخی به شهادت رسیدند و برخی به‌عنوان راویان صادق ماندند.وی تاکید کرد: اگر ما به گام اول انقلاب اسلامی بنگریم، یکی از نکته‌های که می‌توان به آن بالید، جریان قرآنی این چهل ساله است.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اگر ما تاریخ ایران زمین را با این چهل سال مقاسیه می‌کنیم، مشهود است که گام‌های شتابنده‌ای را در انس ظاهری و انس معرفتی با قرآن پیموده‌ایم‌؛ این معدل ممکن است با قله فاصله داشته باشد اما گامی اساسی و قابل اعتنا است.


صالحی با اشاره به اینکه باید نسبت حرکت‌های قرآنی با گام دوم انقلاب اسلامی، باز تعریف خودش را پیدا کند، گفت: منشوری که مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب اسلامی ترسیم کردند، حرکت انقلاب و جمهوری اسلامی به سوی تمدن‌سازی اسلامی است؛ ایشان در اینکه گوهره این تمدن‌سازی چیست یا چشم‌انداز آن چیست، نکات قابل توجهی را بیان کرده‌اند.

وی با بیان اینکه قرآن کریم منبع انرژی فردی و اجتماعی است، تاکید کرد: در سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی چند نکت به‌عنوان موتور پیشران تمدن اسلامی مطرح است؛ نکته نخست بحث «امید» است؛ اینکه چگونه می‌توان با امید کلید همه قفل‌ها را در اختیار داشت و اینکه ما از مسیر قرآن چگونه می‌توانیم، چشم‌اندازی برای امیدآفرینی ایجاد کنیم.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: نکته دوم بحث «علم و آگاهی» است؛ در فضای گام دوم انقلاب اسلامی باید نسبت حرکت‌های قرآنی را با این دوره جدید تفسیر و تعبیر کرد.

 

 

شایان ذکر است، از تعدادی از برگزیدگان در بخش بانوان و آقایان چهل و سومین دوره مسابقات با اهدای تندیس، لوح تقدیر و جوایز تجلیل به عمل آمدو در پایان مراسم دعای ختم قرآن از سوی عباس سلیمی، مشاور قرآنی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه قرائت شد.

آئین اختتامیه چهل‌وسومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه، ۲۱ آذرماه به صورت حضوری و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و البته پخش مستقیم از شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ مجتبی ایزدی، دبیر شورای معارف معاونت صدا و مدیر رادیو قرآن؛ جواد شیخ‌اکبری، دبیر شورای معارف سیما و مدیر شبکه قرآن و معارف سیما و اعضای هیئت داوران این دوره از مسابقات، در هتل ارم تهران برگزار شد.

 

کد خبر 1002610

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha