پنج اثر مکتوب مرحوم ناظم الاطباءکرمانی رونمایی شد

این آثار بازخوانی، تصحیح، تنقیح و تلخیص و با همکاری مشترک اساتیدی از دانشگاه های شهید باهنر و علوم پزشکی چاپ شد؛ فرهنگ نفیسی از جمله آثار گرانسنگ به جای مانده در زبان و ادبیات فارسی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ محمدصادق بصیری، چهارشنبه(اول بهمن) در همایش بزرگداشت میرزا علی اکبرخان نفیسی ناظم الاطباء کرمانی گفت: او شخصیتی ادبی، فرهنگی، پزشکی و حتی سیاسی است که اثرگذاری او بر نهضت مشروطه در تاریخ ثبت است.

 

 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان با اشاره به رونمایی از 5 اثر ناظم الاطباء در این همایش اظهار کرد: این آثار بازخوانی، تصحیح، تنقیح و تلخیص و با همکاری مشترک اساتیدی از دانشگاه های شهید باهنر و علوم پزشکی چاپ شد.

 

 

وی از «فرهنگ نفیسی» نام برد و تصریح کرد: این فرهنگ 160 هزار لغت کاربردی در زبان فارسی دارد و از آثار گرانسنگ به جای مانده در زبان و ادبیات فارسی است.

 

 

بصیری با بیان اینکه  «نامه زبان آموز» او نیز اولین دستور مدون زبان فارسی است که سالها در دارالفنون تدریس می شده، تصریح کرد: «پزشکی نامه» ناظم الاطباء حلقه واسط طب قدیم و جدید است که باعث رونق دانشگاه های پزشکی در زمان خود بوده و اکنون هم قابلیت استفاده دارد و میرزاعلی اکبرخان نفیسی علاوه بر خدمات بزرگ، مکمل زنجیره و سلسله حکیمان کرمان به شمار می رود.

 


وی با اشاره به کتاب «تعلیمات ابتدایی» مرحوم علی‌اکبرخان نفیسی که برای بچه های مدرسه شرف نوشته شده، گفت: او در اوج علم و شهرت به دلیل توجه به آموزش کودکان و نوآموزان در سال ۱۳۱۷ قمری این کتاب را نگاشته است و سال ها منبع مهم تعلیم و تربیت در دوره ابتدایی بوده است.

 


دبیر علمی همایش ناظم الاطباء کرمانی درباره «دیوان شعر میرزاکاظم طبیب» گفت: ۴ هزار و ۲۰۰ بیت شعر در این دیوان موجود است و ۲۰۰ صفحه ابتدایی این دیوان به معرفی حکیمان کرمان و یزد  و شجره مفصل خاندان آن ها اختصاص دارد.

کد خبر 1017065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha