حدود ۹ میلیار تومان برای پروژه های منابع طبیعی شهرستان بافق هزینه شد

کریمی گفت: از ابتدای سال ۹۹ تاکنون هشت میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در اجرای پروژه‌های مختلف برای پایداری عرصه های طبیعی در این شهرستان هزینه شد.

کمال کریمی در گفت و گو با خبرنگار شبستان در یزد، به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری( ۱۵ تا ۲۱ اسفند ماه) افزود: در این ارتباط از بهمن پارسال تاکنون ۶۶۰ هکتار از مناطق بیابانی « گَودگُوار» با هزینه ۲.۵ میلیارد تومان از محل منابع مالی صندوق توسعه ملی نهالکاری شده است.

وی کاشت نهال تاغ  و اسکنبیل در منطقه گودگوار را سازگار با اقلیم خشک و شرایط آب و هوایی منطقه  دانست و کشت گیاه انغوزه، بادام کوهی، اُشترک، انجیر و بادام وحشی و شنبلیله بیابانی را از دیگر فعالیت ها در سایر عرصه‌ها عنوان کرد.

این مسوول جلوگیری از پیشروی بیابان ، تثبیت شن های روان، پیشگیری از ورود ریزگردها به شهر و روستاهای اطراف را از اهداف بیابانزدایی در منطقه گودگوار عنوان کرد و یادآور شد: مهار ریزگردها و شن های روان مانع از آسیب رسانی به خطوط ریلی بافق، جاده های دسترسی روستاهای همجوار و همچنین مسیرهای ارتباطی می‌شود.

وی کاشت نهال، اجرای طرح‌های آبخیزداری و حفاظت از جنگل‌ها و مراتع  را با هدف حفظ ارزش‌های طبیعی شهرستان دانست و با بیان اینکه منطقه «گودگوار» کانون بحرانی فرسایش بادی بافق است، اظهار کرد: عملیات کشت نهال در ۱۵۰ هکتار دیگر از این منطقه در هفته منابع طبیعی انجام می‌شود.

کریمی وسعت کانون یادشده را پنجهزار و ۵۰۰ هکتار اعلام کرد و افزود: تاکنون ۷۲۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی گودگوار بافق با کاشت گونه‌های سیاه تاغ، اسکمبیل و بره تاغ آغاز شد و این روند همچنان ادامه دارد.

وی همچنین از آبیاری و مراقبت سنواتی یکهزار و ۷۳۳ هکتار از عرصه‌های طبیعی تا بهمن ماه سال جاری خبر داد و تصریح کرد: در راستای این اقدام  چهار میلیارد  و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبار صندوق توسعه ملی هزینه و پرداخت شد.

کریمی یادآور شد: عملیات بیابانزدایی و تثبیت شن‌های روان در منطقه گودگوار از سالبه گفته رییس منابع طبیعی بافق پروژه بندخاکی دشت حسن آباد این شهرستان با ۱.۵ میلیارد تومان هزینه و با مشارکت شرکت سنگ آهن مرکزی در سال جاری اجرا شد.

وی ظرفیت آبگیری این بندخاکی را ۴۰۰ هزار مترمکعب اعلام کرد و گفت: حجم عملیات خاکی بند، ۵۰ هزار مترمربع است که اجرا شد.

کریمی اضافه کرد:همچنین بند ۸۲۰ مترمکعبی سنگ ملاتی و « ریپ رپ » گوراب روستای شادکام بافق با هزینه ۳۵۰ میلیون تومان از منابع صندوق یادشده تکمیل و آماده بهره‌برداری شد. 

رییس اداره منابع طبیعی بافق تصریح کرد: بندهای خاکی نقطه اتکا زمین برای مقابله با کم آبی است که با استفاده از دیواره ها و سرریزهای بتنی و با هدف ذخیره آب و بهبود وضعیت بهره‌‍‌برداری از مراتع و تامین آب، استفاده بهینه می‌شود.

وی با بیان اینکه کم آبی عمده‌ترین مشکلی است که کشاورزان و دامداران با آن روبرو هستند، افزود: با پیشرفت‌های حاصله در حوزه آبخیزداری روش‌های قابل اتکایی برای جلوگیری از هدررفت آب ابداع شد که یکی از این شیوه‌ها احداث بندهای خاکی است.

۹۸ درصد مساحتِ استان یزد به وسعت هفت میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل شد که  ۳۸ درصد مساحت این عرصه‌ها معادل ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار شامل اراضی بیابانی است.

 از ۸۵۰ هزار هکتار اراضی بافق حدود ۴۰۰ هزار هکتار آن بیابانی است و مرکز این شهرستان ۵۸ هزار نفری ر فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق یزد قرار دارد.

 

کد خبر 1036463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha