بازگشت بالغ بر ۵۰۰ هکتار از اراضی رها شده باغات چای به چرخه تولید

جهانساز گفت: بالغ بر ۵۰۰ هکتار از اراضی رها شده باغات چای به چرخه تولید بازگشته و ۱۰ هکتار اراضی بهسازی شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن، «حبیب جهانساز» عصر امروز(دوشنبه، 16فروردین) در دیدار با فرماندار فومن اظهار کرد: به منظور حمایت از تولید و رفع موانع پیش روی چایکاران، تسهیلات خوبی برای مکانیزاسیون و اصلاح باغات با سود چهار درصد به چایکاران و هفت درصد به کارخانه داران پرداخت می‌شود.

 

رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه حمایت‌های دولت، نقش موثری در بهبود وضعیت تولید محصول و توسعه صنعت چای در کشور داشته است افزود: ۲۵ میلیون تومان تسهیلات کم بهره برای هر هکتار اصلاح و احیاء و همچنین تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه درگردش برای چایکاران پرداخت می‌شود.

 

وی با اشاره به یکنواخت بودن نسبی اقلیم غرب و شرق استان گیلان و مشابهت کیفیت چای تولیدی در شرق و غرب استان گفت: مهمترین بحث در کیفیت چای، نحوه فرآوری این محصول در کارخانه است و منطقه تولید آن تاثیر زیادی ندارد.

 

جهانساز در راستای اعلام قیمت برگ سبز چای در سال جدید تصریح کرد: شورای قیمتگذاری، قیمت‌ها را بموقع اعلام کرد که برای برگ سبز چای درجه یک 6 هزار ۶۹۰ تومان است.

 

رییس سازمان چای کشور با اشاره به اینکه در سال جاری با ۴۵ درصد افزایش قیمت برگ سبز نسبت به سال گذشته، سیاست‌ها به نفع چایکاران داخلی اتخاذ شده خاطرنشان کرد: بالغ بر ۵۰۰ هکتار از اراضی رها شده باغات چای به چرخه تولید بازگشته و ۱۰ هکتار اراضی بهسازی شده است.

 

وی اظهار کرد: پنج تا ۶ کارخانه رها شده به چرخه تولید بازخواهد گشت و مجموع ۱۶۵ کارخانه فعال خواهند شد که دو مورد از این موارد در شهرستان فومن خواهند بود.

 

جهانساز افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال بالغ بر ۱۳۵ هزار تن برگ سبز چای از استان‌های گیلان و مازندران برداشت شود.

 

در ادامه «محمدرضا محسنی» با بیان اینکه وضعیت صنعت چای در شهرستان که باغات آن سرمایه‌ای ملی است با سیاست‌های جدید و حمایت‌های دولت تغییرات محسوس و مثبتی کرده گفت: اهتمام دولت در پرداخت بموقع طلب چایکاران، وضعیت این صنعت را به خوبی متحول کرده و در نتیجه، علاقه و استقبال چایکاران افزایش بسیاری یافته است.

 

فرماندار فومن با اشاره به این که اتکاء به ظرفیت‌های تولید داخلی در بخش کشاورزی از جمله چای، گیاهان دارویی، نوغان، زراعت چوب و موارد مشابه، بسیار موثر و راهگشای رفع مشکلات و زمینه ساز توسعه و درآمد پایدار است خاطرنشان کرد: لزوم خودباوری و استفاده از قابلیت‌های محلی در استان و شهرستان مورد تاکید است زیرا اقلیم گیلان توان توسعه صنایع مربوطه در این حوزه‌ها را دارد.

کد خبر 1043122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha