به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «محمد تقی جاجی مشهدی» صبح امروز (سه شنبه یکم تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان اظهار کرد: بازرسی استان گلستان یک سیستم کاملا نظارتی است و موضوعات اجرایی در شرح وظایف ما قرار ندارد.
مدیرکل بازرسی گلستان ادامه داد: اقدامات ما برای کشف سوء جریانات و کشف فساد در دستگاه های اجرایی انجام می شود، بازرسی ما به سه شکل موردی براساس شکایات مکتوب و تلفنی، بازرسی برنامه ای و بازرسی فوق العاده انجام می شود.
مشهدی بیان کرد: عمده فعالیت تشکیلات بازرسی استان گلستان را بازرسی برنامه ای یا مستمر تشکیل می دهد و در این نوع بازرسی از قبل برنامه ریزی شده و آسیب های استان شناسایی و اولویت بندی شده و در راستای شرح وظایف خود و دستگاه های اجرایی با یک محورهای مشخص و چک لیست هایی مشخص از آغازین روزهای سال تا پایانی ترین روزهای سال طراحی و اجرا می شود.
وی افزود: بازرسی فوق العاده ریاست سازمان این بازرسی را تشخیص می دهد و یا آنکه با دستور رئیس قوه قضائیه یا ریاست جمهوری و یا کمیسیون اصل 90 مجلس و همچنین دفتر مقام معظم رهبری در اولویت نخست قرار می گیرد.
این مقام مسئول بیان کرد: در ماجرای سیل 98 بازرسی استان گلستان به شکل فوق العاده اقدامات دستگاه های اجرایی و خدمات رسانی را رصد کرد و بیش از 120 بار همکاران ما نظارت و بازرسی میدانی داشتند که خروجی آن یک گزارش چند صد صفحه ای شد که به مسئولان ارجاع داده شده و در برخی از موارد با ترک فعل هایی از سوی مدیران رو به رو بودیم که با آن برخورد شد.
مشهدی یادآور شد: در حوزه فساد اقتصادی ارتشاء و اختلاس و تحصیل مال از طریق نامشروع ۱۵ پرونده در یک سال اخیر تشیکل شده که بخشی از آن منجر به دستگیری افراد و معرفی به دستگاه قضایی و یا محکومیت این مجرمان شده است.
مدیرکل بازرسی گلستان ابراز داشت: برخی از این پرونده ها به کارشناس ارجاع شده و براساس اعتراض متهم به و یا آنکه برای این پرونده کیفرخواست در نظر گرفته شده در دادگاه بدوی و یا تجدید نظر قرار دارد.
مشهدی متذکر شد: در سیستم بانکی فردی به اتهام اختلاس به مبلغ چهار میلیارد و 800 میلیون تومان دستگیر شد، این فرد قصد فرار از کشور را داشت.
وی افزود: در یک سیستم بانکی دیگر نیز تحویل داری به حساب مشتریان خود سرک می کشید و از حساب مشتریان به نفع خود و اطرافیان برداشت می کرد که مبلغ آن حدود 6 میلیارد تومان است.
این مقام مسئول تاکید کرد: در یکی از بانک ها نیز برای کشاورزان از محل اعتبارات سیل تسهیلات پنج میلیون تومانی بنا بود پرداخت شود ولی تعهدات و برگ های سفید امضاء گرفتند و به حساب فرد مشتری 100 میلیون تومان پرداخت می شد که 95 میلیون تومان آن را خود این مجرمان برداشت می کردند و مشتریان از آن بی خبر بودند و بیش از هشت میلیارد تومان مبلغ ارائه این نحوه تسهیلات بانکی بود.
مشهدی بیان کرد: 910 میلیارد تومان از باب تذکر بازرسی استان گلستان در طول یک سال گذشته از حیف و میل بیت المال جلوگیری شده است.
نظر شما