به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «یاور پیرعلایی» امروز(دوشنبه، ۱۴ تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک روز قلم و روز دهیاری و شهرداری، با بیان اینکه مسکن محرومین از جمله فعالیت هایی است که توسط دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان در دست انجام است گفت: سال گذشته بنیاد مسکن و وزارت کشور، سهمیه ساخت سه هزار مسکن محرومین را به گیلان واگذار کرد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان ادامه داد: تا کنون عقد قرارداد با ۲ هزار و ۷۰۰ مسکن محرومین انجام شده است و برای سه هزار مسکن پروانه صادر شده است.
پیرعلایی با بیان اینکه یک هزار و ۷۰۰ روستا در گیلان از آب شرب سالم برخوردارند افزود: ۲ هزار و ۵۶۳ روستا از زیرساختهای شبکه برق بهرمند هستند.
وی در ادامه به راهداری اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر ۲ هزار کیلومتر از روستاهای گیلان دارای آسفالت هستند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان اجرای طرح هادی در روستاها را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: تاکنون در ۹۷۵ روستا طرح هادی اجرا شده است و ۲ هزار و۶۰ روستا در اجرای طرح هادی قرار دارند.
وی با بیان اینکه دهیاران نماینده دولت در اداره روستاها هستند اضافه کرد: گیلان دارای یک هزار و ۸۳۶ دهیار است ضمن اینکه ۱۱۹ کد آبادی در دست پیگیری است.
پیرعلایی تصریح کرد : یک هزار و ۵۸۵ دهیار در گیلان در طرح درجه بندی دهیاران قرار گرفتند که تا کنون ۹۲۰ دهیاری صاحب درجه شدهاند.
وی به طرح بیمه حوادث متمرکز در روستا اشاره و تصریح کرد: تاکنون ۸۰ هزار خانوار روستایی در گیلان تحت پوشش این بیمه قرار گرفتند.
مدیرکل امور روستایی و عشایری گیلان اذعان کرد: ۴۲۵ خانه هلال در روستاهای استان راه اندازی شده که این خانه های هلال برای نخستین بار در کشور در گیلان اجرا شده است.
پیرعلایی به ایجاد مشاغل روستایی اشاره و اظهار کرد: در این راستا ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اعطا شده و ۶ هزار و ۶۰۰ اشتغال در روستاهای استان صورت گرفته است.
وی به تجهیز دهیاریها به ماشینهای سنگین پرداخت و بیان داشت: تا کنون ۱۲ ماشین سنگین به دهیاریهای گیلان اختصاص یافته است.
پیرعلایی به تخلفات ساختمانی در روستاها اشاره کرد و افزود: از ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی طبق قانون جلوگیری خواهد شد و ساختمان های احداث شده تخریب می شوند.
وی با تاکید بر اینکه با تغییر کاربری ها برخورد جدی و قانونی می شود، تصریح کرد: طبق گزارش های دریافتی از یکی روستاهای گیلان، پرونده قضایی تشکیل و در عرض ۲۴ ساعت ساختمان پلمپ شد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گیلان خاطرنشان کرد: سال گذشته ۵۹۶ پرونده تغییر کاربری در استان شناسایی و تشکیل پرونده قضایی شد و از روند آن جلوگیری و ساختمانهای ساخته شده تخریب میشود.
نظر شما