به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی دادگستری استان قزوین، حجت الاسلام «نورالله قدرتی» در در وبینار اقدامات قضایی و انتظامی با رعایت موازین حقوق شهروندی و اصول و مبانی حقوق بشر بیان کرد: حقوق بشر منعکس کننده آرمان جهانی عدالت و جامعه ای است که در آن، هر انسانی بتواند از زندگی شرافتمندانه، همراه با مساوات و کرامت بشری برخوردار شود، مهمتر از مباحث نظری در باب حقوق بشر، بحث اجرایی آن است.
رئیس کل دادگستری استان قزوین ادامه داد: اصطلاح حقوق بشر پس از جنگ جهانی دوم وارد گفتگوهای روزمره شد و از جمله مقوله هایی است که با تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر مورد توجه و استقبال ملتهای گوناگون قرار گرفته است.
وی با اشاره به تفاوت های اساسی بین حقوق بشر اسلامی و اعلامیه حقوق بشر غربی عنوان کرد: واقعیت این است که حقوق بشر اسلامی به دلیل جامعیت و حاکمیت دین بر نگارش آن، دست برتر بر اعلامیه حقوق بشر غربی دارد و نقش مفاهیم دینی به ویژه دین مبین اسلام در تأیید حقوق بشر و تشویق مردم به رعایت عدالت و حقوق همنوعان نقشی منحصر به فرد است.
حجت الاسلام قدرتی افزود: مبنای حقوق بشر در اسلام آیات الهی قرآن و بیانات نورانی پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) است،از این رو می توان گفت تاریخ تدوین حقوق بشر در اسلام به همان نخستین سال های نزول قرآن برمی گردد که در این صورت قرآن یکی از کهن ترین اسناد مدون در حقوق بشر است.
وی اظهار کرد: به علت نادیده گرفته شدن ابعاد معنوی و دینی انسان ها و تنها پرداختن جنبه های صرف مادی و طبیعی حیات بشری در اعلامیه جهانی حقوق بشر، کشورهای اسلامی را بر آن داشت در چارچوب سازمان کنفرانس اسلامی قوانین و مقرراتی را برای جنبه حقوق بشری بر اساس شریعت اسلام تدوین و تصویب کنند.
رئیس کل دادگستری استان قزوین خاطر نشان کرد: امروز استفاده از شیوه هایی همچون دفاع از حقوق بشر به ابزاری در دست سلطه گران برای سرکوب سایر ملل تبدیل شده است، این درحالی است که وضع کنندگان اعلامیه جهانی حقوق بشر خود افرادی هستند که تاریخ نشان داده نه تنها حقوق بشر را محترم نمی شمرند، بلکه از نخستین نقض کنندگان آن هم هستند و هرگاه بخواهند و منافع شان ایجاب کند از آن به عنوان سلاحی که دارای ظاهری قانونی است علیه دیگران به خصوص کشورهای اسلامی استفاده می کنند.
نظر شما