مراقب باشید بانک‌ها ریشه دولت را نخشکانند

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات برنامه و کابینه پیشنهادی گفت: آقای رئیس جمهور به عنوان برادر کوچکتر شما توصیه می‌کنم که مراقب باشید بانک‌ها ریشه دولت را نخشکانند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدحسین حسین‌زاده بحرینی در ادامه  جلسه علنی امروز شنبه (30مرداد)مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با کلیات برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: : در ابتدا بابت حضور افراد جوان، مصمم، با نشاط و خوش فکر در این کابینه از رئیس جمهور تشکر می‌کنیم و در این بُعد، برنامه ایشان مورد قبول و مورد حمایت است.آنچه که از هفته گذشته در مجلس شورای اسلامی با حضور وزرای پیشنهادی مورد گفت و گو قرار گرفته مجموعه‌ای از برنامه‌های مجزا و متفرق است که هر کدام از وزرا ارائه کردند. بسیاری از این برنامه‌ها تخصصی بوده و خوب است اما هنوز ترکیب این برنامه‌ها بررسی نشده است.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آنچه از دولت توقع داشتیم یک برنامه جامع و منسجم بود که هر یک از وزرا اجرای بخشی از آن را برعهده بگیرد. ما امروز مسائل مهمی در کشور داریم که فرا وزارتخانه‌ای است ، اما در برنامه وزرای پیشنهادی نیز دیده نشده است، چرا که به حوزه کاری وزرا باز نمی‌گردد. اما مسائل روز کشور است.

وی با بیان اینکه امروز با معضلی به اسم مساله دیوانی کشور مواجهه هستیم گفت: یک بروکراسی پنهانی در کشور حاکم است. ما خیل عظیمی از نیروهای شرکتی، قراردادی و یا قانون کاری در ادارات داریم که هر کدام در یک اتاق یک کار را انجام می‌دهند، اما بعضا یکی یک سوم دیگر حقوق می‌گیرند. باید در برنامه رئیس جمهور به این موضوع رسیدگی می‌شد.

بحرینی گفت: اسم صندوق‌های بازنشستگی یکی از معضلات بالفعل اقتصاد کشور است. در بحث محیط زیست ما مشکل جدی داریم، ۸۰ درصد جنگل‌های کشور در طول این چندین سال نابود شده‌اند. کنترل آلودگی هوای تهران، مشهد و سایر کلانشهرها نیازمند برنامه است. باید در برنامه جامع رئیسی هریک از این موارد دیده می‌شد. از سویی دیگر بانک‌ها در ایران یکی از موارد مشکلات اقتصادی هستند بانک‌های خصوصی از زمانی که تاسیس شده‌اند هیچ نظارت بالقوه‌ای بر آنها نیست.

وی خاطر نشان کرد:  آقای رئیس جمهور به عنوان برادر کوچکتر شما توصیه می‌کنم که مراقب باشید بانک‌ها ریشه دولت را نخشکانند. در برنامه پیشنهادی شما در خصوص نظارت بر بانک‌های خصوصی توجه نشده است.

همچنین حجت الاسلام حسن نوروزی در در مخالفت با کلیات برنامه ها و کابینه دولت سیزدهم با طرح این سوال  که آیا در انتخاب وزرای پیشنهادی، سابقه ایثارگری و رزم آوری این عزیزان در نظر گرفته شده است یا خیر،گفت: هر چند این موضوع را درباره وزرای پیشنهادی دفاع و پیشتیبانی نیروهای مسلح و کشور قبول دارم، اما باید دید آیا به بحث ایثارگری، حضور در جبهه، جانبازی و آزادگی توجه شده است یا خیر؛ که به نظر می رسد توجهی صورت نگرفته است.

نماینده رباط کریم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید مشخص شود موضوع مبارزه با فساد از لحاظ کمّی در 4 سال آینده تا چه میزان محقق  می شود، همچنین باید روشن شود که برنامه ای برای سامانه شفافیت و ثبت اموال مسئولان که در قانون آمده، وجود دارد.مشخص شود که در 4 سال آینده چه تعداد مسکن و شغل ایجاد می شود و تورم تا چه میزان کاهش می یابد، باید دید آیا دولت سیزدهم برنامه های برای اصلاح نظام پولی و بانکی و ایجاد بانک اسلامی و بدون ربا را دارد یا وضعیت کنونی ادامه پیدا می کند؟

وی با تاکید بر نظارت بر بازار گفت: ایران خودرو و سایپا را به صاحبان اصلی خود که بخش خصوصی هستند، واگذار کنید. با وجود اینکه دولت در ایران خودرو 6 درصد سهام دارد، چرا باید مدیران این مجموعه را انتخاب کند، در حالی که بخش خصوصی مدعی است اگر اداره این مجموعه را به این بخش بسپارید، در صورتی که طی یک سال شرکتی که 35 هزار میلیارد تومان بدهی دارد را سودده نشد، تمام سهام خود را به حرم امام رضا (ع) هدیه می کنیم. 

کد خبر 1086539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha