به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان ، سید «محمدرضا هاشمی» در نشست پیگیری مباحث مربوط به پروژههای انتقال آب استان سمنان تأمین آب را یکی از مهمترین و اصلیترین مسائل امروز استان سمنان عنوان کردوگفت: بحث خشکسالی یکی از دغدغههای مهم نخبگان، مردم، کشاورزان و صنعتگران است.
استاندارسمنان تولید، توزیع و مصرف آب را ازاولویت های اصلی کار خود برشمردوافزود:۱۹۸ هزار هکتار از اراضی استان در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته است که در کمتر از ۳۶ هزار هکتار از این اراضی طرح مصرف بهینه آب اجرا شده و لذا باید تلاش کرد تا ضمن توسعه و تقویت مجتمع گلخانهای، کشاورزان را به استفاده از محصولات کم آب بر تشویق کرد.
وی با بیان اینکه مصرف بهینه و تأمین آب از یک سو مورد تاکید نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری و همچنین نماینده ولی فقیه در استان است و از سوی دیگر نیاز اصلی شهرکهای صنعتی و واحد صنعتی و تولیدی استان نیز آب محسوب میشود اضافه کرد: یکی از اقدامات جدی که باید از سوی مدیریت فضای سبز شهری مورد توجه قرار گیرد مسئلهی جدا سازی آب شرب از آب مورد نیاز در بخش فضای سبز میباشد.
هاشمی با بیان اینکه حفظ وضعیت موجود در بحث صنعت علاوه بر استقبال از سرمایه گذاران جدید، در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: لازم است تا موضوع تأمین آب برای استان سمنان از طریق معاون اول ریاست جمهور، وزیر نیرو، وزیر کشاورزی و سایر مسئولان به صورت جدی پیگیری شود همچنین در درون استان نیز اقناع سازی عمومی با بهرهمندی از ظرفیت افراد ذینفوذ و موثران جامعه در خصوص استفاده بهینه از آب ضرورت دارد.
استاندارسمنان تشکیل جلسات هفتگی کارگروه حفاظت از منابع آب و بازدید مستمر از پروژههای در حال اجرا را یکی دیگر از اولویتها برشمردوافزود: تشویق و ترغیب کشاورزان در مدیریت مصرف آب و جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز و استفاده از کشت محصولات کم آب بر و فناوریهای نوین باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی با اشاره به تأثیرگذاری تأمین آب در جلوگیری از مهاجرت روستاییان و نیز خالی از سکنه شدن روستاها اظهارداشت: آب از جمله مواردی میباشد که در بحث صنعت، اشتغال، کشاورزی، گردشگری و اقتصاد استان به صورت مستقیم تأثیر خواهد گذاشت.
هاشمی با بیان اینکه احیا قنوات از دیگر مواردی است که در بحث مدیریت مصرف آب به صورت جدی، تأثیرگذار خواهد بود، افزود: احیای قنوات در دستور کار است تا بتوانیم این منابع آبی را حفظ و تقویت کنیم.
مدیرکل آب منطقهای استان سمنان نیز در این نشست با بیان اینکه با کسری مخزن آب در استان به دلیل حجم برداشت از آبهای زیر زمینی مواجه هستیم، گفت: متوسط باران در استان سمنان نصف میانگین کشوری است.
«ایرج حیدریان»با اشاره به اینکه ۹۳ درصد بارشها در فلات مرکزی قبل از اینکه به سطح زمین برسد، تبخیر میشود اظهارداشت: در برنامه سازگاری با کم آبی, برنامهریزی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی تدوین شده و همچنین باید گفت استفاده از پسابهای شهری و صنعتی یکی از راهکارهای برون رفت از چالش کم آبی است.
وی با بیان اینکه راهکارهای برون رفت سازهای یکی دیگر از موارد رفع مشکل چالش کم آبی در استان سمنان است، ابراز کرد: سد مجن و تأسیسات وابسته، آبرسانی از سیمین دشت به گرمسار، انتقال آب از سد کالپوش به شاهرود و سد مخزنی فینسک، از جمله راهکارهای برون رفت سازه در حال اجرا در استان است.
حیدریان با اشاره به اینکه طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی، از راهکارهای برون رفت سازهای دراز مدت است که اقدامات در دست پیگیری قرار دارد، تاکید کرد: مجوز قطعی محیط زیست در خصوص طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی صادر و فراخوان لازم در خصوص سرمایه گذاری انجام شده است که در مرحله ارزیابی کیفی قرار دارد.
نظر شما