حسین ارجمند در گفت و گو با خبرنگار شبستان در یزد، از وحشی بافقی به عنوان یکی از شاعران پر آوازه ایران زمین با شهرت جهانی در قرن دهم هجری قمری یاد کرد و گفت: به همین منظور کنگره بین المللی نکوداشت این شاعر نامی کشورمان، بهار سال ۱۴۰۱ شمسی در زادگاهش برگزار میشود.
وی این کنگره را یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی استان یزد و شهرستان دانست و افزود: وحشی بافقی با وجود بهرهمندی از ذوق ادبی بسیار و با برجا گذاشتن آثاری بینظیر، مهجور مانده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در بافق سه انجمن ادبی فعال با حضور ۷۰ شاعر فعالیت دارد که با همکاری این انجمنها، تعدادی از فرهنگ دوستان و علاقه مندان به شعر و ادب پارسی، بزرگداشت وحشی بافقی برگزار میشود.
به گفته وی کنگره یادشده با هدف تشویق پژوهشگران جوان به گسترش و ژرف اندیشی در پژوهشهای علمی، تبادل نظر شرکت کنندگان در عرصه های پژوهش زبان و ادب پارسی و آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان و دانشگاهیان با فرهنگ و ادبیات ایران اسلامی و ابعاد شخصیتی کمال الدین محمد وحشی بافقی و بررسی آرا و اندیشههای عرفانی این شاعر برگزار می شود.
ارجمند خاطرنشان کرد: سال ۹۲ نیز کنگره ای برای بزرگداشت این شاعر در شهر بافق برگزار شد ولی سال آینده با همکاری نهادها و فرهیختگان، کنگره بین المللی بزرگداشت شاعر دلسوخته استان یزد با راه اندازی بنیاد وحشی بافقی و با حضور تعدادی از شعرای پارسیگوی از دیگر کشورها ، با شکوه و پر رنگتر از قبل برگزار میشود.
این مسوول فرهنگی شهرستان یادآور شد: دبیرخانه کنگره در حال تشیکل است و مسوول مربوطه به زودی انتخاب و معرفی می شود بنابراین علاقه مندان می توانند آثار و مقالههای علمی و پژوهشی خود را به دبیرخانه کنگره که آدرس آن بعدا اطلاع رسانی می شود، ارسال کنند.
وی با بیان اینکه وحشی بافقی با سرودن اشعاری که در ابداع سبکِ وقوع سرود، در تاریخ ادبیات ایران سرآمد است، اضافه کرد: آوازه این شاعر نامی قرن دهم هجری قمری در کشورهایی نظیر افغانستان، تاجیکستان، پاکستان و هندوستان و بیشتر کشورهای پارسی زبان، زبانزد خاص و عام است.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بافق، ۱۸ مهرماه را سالروز وفات وحشی بافقی اعلام کرد و یادآور شد: به منظور تکریم و پاسداشت این شاعر برجسته، با اقدام های انجام شده، این روز به عنوان روز تکریم وحشی بافقی در تقویم کشور نامگذاری و ثبت میشود.
ارجمند به زمزمه های اخیر در مورد شناسایی مقبر وحشی بافقی در آرامستان قدیم یزد معروف به جوی «حُرحُر» اشاره کرد و با ابراز تاسف گفت: تاکنون برای انتقال بقایای جسد وحشی بافقی از یزد به زادگاهش یعنی بافق اقدام موثری صورت نگرفته و این موضوع بلاتکلیف مانده است.
کمالالدین یا شمسالدین محمد وحشی بافقی یکی از شاعران نامدار سده دهم ایران زمین است که سال ۹۳۹ هجری قمری در شهر بافق از توابع استان یزد چشم به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی خود را در همین شهر گذراند و یکی از بزرگترین غزل سرایان ادبیات ایران است.
وحشی بافقی در جوانی به یزد رفت و از دانشمندان و سخنگویان آن شهر کسب فیض کرد و پس از چند سال به کاشان رفت و شغل مکتبداری را برگزید.
وی پس از روزگاری اقامت در کاشان و سفر به بندر هرمز و هندوستان، در اواسط عمر به یزد بازگشت و تا پایان عمرش (سال ۹۹۱ هجری قمری) در این شهر زندگی کرد.
به منظور گرامیداشت و معرفی وحشی بافقی به نسل جوان و نوجوان، تندیس این شاعر نامی کشورمان ساخته و در یکی از بلوارهای اصلی شهر بافق نصب و رونمایی شد.
نظر شما