برگزاری رویداد ملی نوآوری، فناوری و کارآفرینی حوزه شتر در بافق

رویداد ملی نوآوری، فناوری و کارآفرینی حوزه شتر اواسط هفته جاری به میزبانی شهرستان بافق در یزد برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، سید ابوالفضل وکیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد  در جمع اصحاب رسانه استان یزد گفت:  رویداد ملی نوآوری، فناوری و کارآفرینی حوزه شتر با هدف ایجاد فرصت جذب سرمایه برای شرکت‌های دانش بنیان، استارت آپ ها و صاحبان ایده، حمایت از ایده های برتر و بسترسازی توسعه اکولوژیک پرورش شتر، طی روزهای ۱۸ و ۱۹ آبانماه جاری در شهرستان بافق برگزار می‌شود.

وی افزود: محورهای این رویداد شامل کسب و کارهای نوپا در شتر، محصولات و فرآورده های شتر، مدیریت پرورش، تغذیه، اصلاح نژاد و بیماری‌های شتر، سامانه های مرتعی و توسعه اکولوژیک، محصولات فناورانه شتر، گردشگری و منابع طبیعی و آبخیزداری بوده که پس از بررسی‌های علمی اولیه صورت گرفته، ایده‌های ۱۶ نفر از منتخبین اولیه رویداد مشخص شد و قرار است نهایتاً‌ ایده‌های برتر در جریان رویداد معرفی شوند.

وکیلی ادامه داد: سخنرانی‌های کلیدی، ارائه و تجلیل از ایده‌های برتر، برگزاری مسابقه شتردوانی و نمایشگاه محصولات شتر از برنامه‌های جنبی این رویداد است که در محل ایستگاه تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور در بافق برگزار خواهد شد.

وی گفت: ایران از مجموع ۳۵ میلیون نفر جمعیت شتر در دنیا تنها حدود ۱۵۰ هزار نفر را به خود اختصاص داده که ۱۵ هزار نفر آن متعلق به یزد است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به ظرفیت‌های قوی صنعت کشاورزی در این استان خاطرنشان کرد: یزد در برخی از محصولات و فرآوردهای صنعت کشاورزی داری شرایطی ویژه است که اگر حمایت شود ارزش افزوده بالایی برای این استان خواهد داشت.

سیدعلیرضا اسمعیل زاده حسینی، عصر دیروز در نشست خبری که به منظور اعلام برنامه های روز ملی مزرعه شتر در استان برگزار شد، با بیان این که یزد میزبان رویداد ملی و جهانی نوآوری، فناوری و کارآفرینی شتر است، اظهار کرد: این رویداد بین المللی در تاریخ ۱۸و ۱۹ آبان ماه امسال در ایستگاه تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه بافق برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف اصلی این رویداد که با توجه به سخنرانان بین‌المللی خود در واقع در سطح بین‌المللی وبه صورت نیمه‌حضوری برگزار می‌شود، ایجاد فرصت جذب سرمایه برای صاحبان ایده و فناوری است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد با اشاره به فعالیت‌های تنها ایستگاه تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور در یزد، از استخراج سه دهه اطلاعات شجره‌ی شترها در این مرکز و تحقیقات گستره روی ۱۵۰ نفر شتر خبر داد و گفت: در حال حاضر این ایستگاه علاوه بر کارهای مطالعاتی، در زمینه کارآفرینی و فناوری حوزه شتر نیز فعالیت دارد.

 اسمعیل‌زاده حسینی از جمله اقدامات و دستاوردهای این مرکز را تولید کیت انتخاب ژنومی شتر، تولید اپلیکیشن ساروان یار و گردآوری اطلاعات ژنومی شتر تک کوهانه برای استفاده بخش‌های دولتی و غیردولتی عنوان و تصریح کرد: کشاورزیدانش بنیان یکی از رویکردهای مهم در تولید محصولات دامی بوده و این رویداد ملی جهت شناسایی ایده‌ها و طرح‌های نوآورانه برای رفع معضلات و تولید محصولات جدید در حوزه شتر است.

دبیر اجرایی سمپوزیوم جهانی شتر در استان یزد خاطرنشان کرد: برگزاری این رویداد در روزهای آتی به همراه برگزاری روز ملی مزرعه شتر در سال ۱۳۹۸ در واقع زمینه‌سازی برای برگزاری سمپوزیوم جهانی شتر به میزبانی استان یزد در سال ۲۰۲۴ میلادی است.

مرتضی بی‌طرف ثانی، دبیر علمی این رویداد نیز  اهداف این برنامه را ایجاد فرصت جذب سرمایه برای شرکت‌های دانش بنیان، استارت آپ‌ها و صاحبان ایده، حمایت از ایده‌های برتر و بسترسازی توسعه اکولوژیک پرورش شتر خواند و گفت: در این رویداد ملی ایده‌پردازان و سرمایه‌گذاران رویاروی یکدیگر با هم بحث و تبادل‌نظر خواهند کرد.

وی محورهای این رویداد شامل کسب و کارهای نوپا در شتر، محصولات و فرآورده های شتر، مدیریت پرورش، تغذیه، اصلاح نژاد و بیماری‌های شتر، سامانه های مرتعی و توسعه اکولوژیک، محصولات فناورانه شتر، گردشگری و منابع طبیعی و آبخیزداری خواند و افزود: پس از اعلام فراخوان، ۲۷ ایده دریافت شد که از میان آنها ۱۵ ایده در زمینه های اقتصاد و بازار، سلامت و امنیت غذایی، صنایع غذایی، گردشگری، تولیدمثل و پرورش و خوراک دام و نهادهای دامی پذیرش شدند.

بی‌طرف ثانی خاطرنشان کرد: معیارهای ارزیابی ایده‌ها، سطح آمادگی تجاری سازی فناوری، حل مشکل، نوآوری، موضوعات بازار و کاربردی بودن ایده‌ها و فناوری ها بوده و برای همه ایده پردازان توسط دفتر فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کارگاه آموزشی «توانمندسازی ایده پردازان» برگزار شده است.

 

کد خبر 1114351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha