سند آمایش یزد نجات‌بخش استان خواهد بود

جوکار با بیان اینکه اگر دستگاه‌ها داده‌های خود را مطابق با واقعیت ارائه نکنند سند امتیش دچار مشکل خواهد شد گفت: سند آمایش استان یزد نجات‌بخش استان خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی در شورای برنامه‌ریزی استان یزد اظهار داشت: سند آمایش ملی و استانی اواخر سال ۹۹ به تصویب رسید و در نهایت در دولت قبل برای اجرا به تصویب رسید، در حال حاضد دولت فعلی مبنای اصلاح سند پایش ملی را دارد.

وی گفت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مجدد نظرات دستگاه‌ها را دریافت کنند تا با پایش اطلاعات سندی را داشته باشیم که مبتنی بر واقعیت باشد البته سند آمایش تهیه شده سند خوبی است.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی افزود: در چهار دهه گذشته از انقلاب نقشه راهی برای توسعه وجود نداشت و فعالیت‌ها بر اساس میل سرمایه‌گذار یا سرمایه‌گذاری بخش دولتی بدون توجه به زیر ساخت‌های مورد نیاز، شرایط اقلیمی، منابع طبیعی و توانمندی‌های در بخش‌های مختلف صورت گرفت است.

جوکار بیان کرد: صنعت گردشگری نوپا ظرفیت خوبی برای ما است و ما شاهد این هستیم که برخی از کشورها تا ۳۲ درصد جی‌دی‌پی خود را از طریق شاخص‌های صنعت گردشگری تأمین می‌کنند.

وی تصريح کرد: دستگاه‌‌های متولی توجه کنند که اگر داده‌های ما منطبق بر واقعیت‌ها نباشد سند آمایش هم اشکال پیدا خواهد کرد، این موضوع مستلزم راستی آزمایی است بنابراین لازم است سند بازنگری شود؛ قطعا سند آمایش استان می‌تواند نجات بخش استان باشد.

نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موضوع محرومیت‌زدایی با این سند محقق می‌شود گفت: سند آمایش تکلیف هر شهرستان را مشخص نموده است که در چه صنعتی سرمایه‌گذاری شود تا مسیر محرومیت‌زدایی تحقق یابد.

جوکار خاطرنشان کرد: سمت و سوی همه مسائل در سند آمایش مشخص شده و حتی دانشگاه‌های ما باید منطبق با نیازهای شغلی استان دانشجو تربیت کنند، الان دانشجویان علم نظری را یاد می‌گیرند و در نهایت بیکار هستند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی ادانه داد: صنایعی که در استان به پا شده است صنایع سخت افزاری بوده و نیروی فیزیکی می‌طلبد در نتیجه نیروهای نخبه ما از استان خارج می‌شوند و به جای این نیروی قوی یک نیروی ساده از استان‌های دیگر وارد می‌شود بنابراین سند توسعه باید تغییر پیدا کند.

جوکار با بیان اینکه در شوراهای برنامه‌ریزی گذشته ایجاد صنایع جدید در کریدور عقدا تا مهریز ممنوع شده است گفت: نباید اجازه داد هیچ صنعت آلاینده دیگری ایجاد شود و باید صنایع جدید در مناطق توسعه نیافته ایجاد شود.

مهران فاطمی استاندار یزد هم در این نشست با بیان اینکه سند آمایش ملی و استانی نقشه راه استان است اظهار داشت: تمام فعالیت‌های استان باید مبتنی بر سند آمایش اجرا شود.

وی گفت: این سند قطعا نیاز به بازنگری در سه سطح دارد، یک سطح این است که مردم و نخبگان شهرستانی باید با تنظیم برش شهرستانی نظرات مردمی برای سند در نظر گرفته شود، در سطح دانشگاهی نیز نظرات کارشناسی در قالب کنفرانس از دانشگاهیان گرفته شود و همه نظرات در یک کمیته جمع‌بندی شده و اعمال شود.

استاندار یزد افزود: محور عقدا و مهریز بدترین وضعیت آلایندگی را دارند، بارگذاری هر گونه صنعت آلاینده در این منطقه ممنوع است و مرجع رسیدگی آن هم محیط زیست است بنابراين از این به بعد صدور مجوز جدید ممنوع است و چه بسا بسیاری از مجوزها که هنوز پیشرفت چندان فیزیکی ندارد باید متوقف شوند.

وی بیان کرد: بیش از ۳۰ صنعت پاک در حوزه‌های مختلف تعیین شود و در جلسه‌ای با سرمایه‌گذاران استان پروژه‌های جدید و صنایع پاک را مستقر کنیم، اگر مجدد به سمت صنایع آلاینده در دیگر نقاط کشور و استان برویم مشکل را به جای دیگر استان منتقل‌ کرده‌ایم.

فاطمی خاطرنشان کرد: باید سرمایه‌گذاران را به سمت صنایع پاک سوق بدهیم، اگر می‌خواهند کار کنند باید به بخش آی‌تی، خدمات، گردشگری و امثال این فعالیت‌ها هدایت شوند و برای آن کارهای مناسب و ترویجی انجام دهیم و اینکه صرفا یکسری مجوز بی‌نام داشته باشیم صحیح نیست.

کد خبر 1124644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha