امریکا از روشنگری فضای مجازی در تمجید شهید سلیمانی نگران است

خوراکیان با اشاره به سانسور محتوا‌های مربوط به شهید سلیمانی در فضا‌های مجازی گفت: امریکا از روشنگری فضای مجازی در تمجید شهید سلیمانی نگران است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، امیر خوراکیان، معاون حقوقی و سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی شب گذشته (شنبه 11 دی) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به سانسور محتوا‌های مربوط به شهید سلیمانی در فضا‌های مجازی گفت: می‌خواهند مانع روشنگری آزادی خواهان و فعالان اجتماعی جهان شوند. متأسفانه در شرایطی زندگی می‌کنیم که بستر‌های اصلی یا سکو‌ها و سرویس‌های بزرگ موجود در فضای مجازی در اختیار دشمن اصلی کشورمان یعنی امریکاست.

 

وی با بیان اینکه آن‌ها به رغم شعار‌هایی که در حوزه آزادی اطلاعات یا دیگر شعار‌هایی که می‌دهند، در این مجموعه، کاملاً بسیار محدود و تنگ نظرانه، سلایق و دیدگاه‌های خود را اعمال می‌کنند، گفت: نگرانند از اینکه حضور و کنش اجتماعی مردم در سراسر جهان، کاملاً آمار‌ها و ترند‌های آن‌ها را تغییر دهد و تأثیرگذاری جدی داشته باشد.

 

خوراکیان با اشاره به اینکه امروز در عراق حدود ۳ میلیون نفر در مراسم شهید حاج قاسم سلیمانی حضور داشتند، افزود: اکثر قریب به اتفاق آنها، کنشگران فضای مجازی هستند، طبیعتاً اگر این محدودسازی و ایجاد ممنوعیت نباشد، یک حرکت جهانی چشمگیری در این حوزه، اتفاق می‌افتد.

 

وی با بیان اینکه از آنجا که آن‌ها ناجوانمردانه، صاحب این پلتفرم‌ها و سکو‌ها هستند، با استفاده از هوش مصنوعی، الگوریتم و امکانات فنی که دارند، مانع تولید و توزیع محتوا و تأثیرگذاری این جریان در این شبکه‌ها و پیام رسان‌های اجتماعی می‌شوند، گفت: متولی کلان اجرایی شبکه ملی اطلاعات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، مرکز ملی فضای مجازی نیز ناظر است.

 

معاون حقوقی و سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه در حوزه‌های مختلف می‌شود اقداماتی در برابر سانسور محتوا‌های مربوط به شهید حاج قاسم سلیمانی در فضای مجازی بین المللی انجام داد، افزود: یک بحث، روشنگری برای آزادی خواهان و فعالان عرصه اجتماعی در سراسر دنیاست که این محدودیت‌ها و اقدامات به گوش آن‌ها برسد و هر زمان این اتفاق افتاده، واکنش‌های جدی در پی داشته است.

 

وی با بیان اینکه نکته دوم این است که این اتفاق ها، مستند سازی شود و تلاش کنیم در حد توان به مراجع بین المللی و ذیربط منتقل شود، اضافه کرد: در ابتدای زمان شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، سامانه‌ای را برای کسانی که صفحه آن‌ها بسته می‌شود یا مطلب آن‌ها سانسور می‌گردد، ایجاد کردیم تا اطلاعات خود را مستند در آن صفحه بارگذاری کنند؛ حدود دو هزار نفر با اسم، مشخصات و اطلاعات دقیق از صفحه‌ها و مطالب حذف شده، علیه اینستاگرام، ثبت شکایت کردند.

 

معاون حقوقی و سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه این موضوع در آن زمان به وزارت امور خارجه و قوه قضاییه، منتقل شد، گفت: اکنون آمار بیشتر شده و امکان پیگیری حقوقی فراهم است. وزارت امور خارجه از جهت ارتباطات بین المللی و دیپلماتیک خود و قوه قضاییه از زاویه اقدام حقوقی، مسئولیت پیگیری این موضوع را بر عهده دارند.

 

خوراکیان با بیان اینکه صاحبان پلتفرم‌ها به بهانه تحریم، پاسخگوی مراکز و نهاد‌های رسمی در این حوزه از جمله وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی نیستند، گفت: در مکاتبات و پیگیری‌هایی که در این باره داشتیم حتی در موضوع‌های خیلی شفاف‌تر و روشن‌تر از این بحث‌ها مانند مسائل حوزه کودکان که همه دنیا رعایت می‌کنند، پاسخگو نبودند.

 

معاون حقوقی و سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی اضافه کرد: بخش دوم کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم، توسعه شبکه ملی اطلاعات است که راه اصلی است.

 

وی با اشاره به رفتار دو گانه آن‌ها گفت: برای گروه‌های تروریستی و حتی داعش، برخی صفحات مجازی، فعال است و بارگذاری می‌شود، اما برخوردی با آن نمی‌شود.

 

خوراکیان با بیان اینکه علت این اقدامات، دشمنی مستقیم آمریکایی‌ها با ملت ایران است، افزود: آن‌ها به قدری کم ظرفیت و کودکانه رفتار می‌کنند که در این سرویس‌ها و پلتفرم‌های خود، اعمال سلیقه می‌کنند و از این ظرفیتی که در اختیار آن هاست سوء استفاده می‌کنند.

معاون حقوقی و سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: حتی کشور‌های اروپایی در برابر این سیاست مستبدانه به فکر افتادند و در حال تلاش هستند تا چیزی شبیه به شبکه ملی اطلاعات را برای خودشان ایجاد کنند، زیرا احساس کردند اختیارات و حکمرانی آن‌ها در اختیار پلتفرم‌ها و سکو‌های خارجی است.

 

خوراکیان با بیان اینکه ما در حوزه شبکه ملی اطلاعات، سه سند داریم که در مورد هیچ طرح ملی و هیچ یک از اسناد مصوب شورای عالی به این تفصیل و دقت، کار نشده است، گفت: یکی از اسناد درباره الزامات شبکه ملی است که در حدود ۱۵ صفحه به دقت توضیح داده شده است. یکی دیگر از اسناد، طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات است که درباره آن حدود ۱۲ صفحه کامل با تصاویر لازم شامل لایه‌های زیرساخت، خدمات شبکه ملی، خدمات کاربری و لایه محتوا، دقیق بیان شده است و یکی دیگر از اسناد شامل ۵۳ اقدام کلان است.

 

خوراکیان با بیان اینکه حدود ۳۰ خدمت روشن و شفاف در این اسناد، شمرده شده است، گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است این ۳۰ خدمت را به صورت بومی و داخلی، ارائه کند از جمله پیام رسان، رایانامه و مانند آن.

 

معاون حقوقی و سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه متاسفانه در دولت قبلی، رشد قابل توجهی نداشیم، افزود: در حوزه‌های زیرساخت، قدم‌های قابل تقدیری انجام شده، اما در ارائه و تحویل این ۳۰ خدمت، کار درست و حسابی انجام نشده است. در این دولت هم با توجه به انگیزه بالا و شرایط خیلی خوب و چیدمان نیرویی خیلی بهتر و تعاملات بهتری که با مرکز ملی فضای مجازی دارند و با توجه به بودجه خیلی خوبی که دولت در سال ۱۴۰۱ برای شبکه ملی اطلاعات، بیشتر از سال‌های قبل، ​ پیش بینی کرده است امیدواریم اتفاقات خوبی بیفتد، اما هنوز اقدام موثر و گام عملی در این باره بابت تحویل این حدود ۳۰ خدمت، شاهد نیستیم و باید عزم را جزم کنیم برای ارائه این خدمات اصلی.

 

وی با بیان اینکه متولی کلان اجرایی شبکه ملی اطلاعات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، گفت: مرکز ملی فضای مجازی نیز ناظر است و ۵۳ اقدام مشخص هم داریم که برخی وزارتخانه‌ها و دستگاه ها، مسئول آن اقدام هستند.

 

خوراکیان اضافه کرد: مشکلی از نظر تعیین متولی نداریم، اما باید عزممان را جزم کنیم و دولت هم اعتبار لازم را دیده است و احساس می‌شود این اهتمام در دولت فعلی و وزیر ارتباطات از گذشته خیلی جدی‌تر است و امیدواریم مردم ثمره راه اندازی اجزا‌های شبکه ملی اطلاعات را ببینند.

 

وی با اشاره به خدمات موفق آموزشی سامانه «شاد» در بستر شبکه ملی اطلاعات گفت: روز جمعه ۱۰ میلیون کاربر از این شبکه استفاده کردند و حدود دو میلیون کاربر به طور همزمان از این شبکه استفاده می‌کردند و این آمار بسیار بالا و قابل تقدیر است.

 

خوراکیان درباره سند ساماندهی فعالیت‌های شبکه‌های پیامرسان موبایلی و اجتماعی در داخل کشور گفت: پس از تصویب این سند، مردم اقبال بسیار گسترده‌ای به پیامرسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی داشتند، اما چون این موضوع، پیچیده، فنی و خیلی خاص است، برخی در تامین نیاز‌ها و ارائه سرویس‌های مشابه پلتفرم‌ها و پیام رسان‌های خارجی با مشکلاتی مواجه بودند.

 

معاون حقوقی و سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی افزود: در یک مرحله، تجربه پیام رسان‌های داخلی، شکل گرفت و تعدادی از پیام رسان‌ها توانستند رشد قابل توجهی پیدا کنند و دانش فنی آن‌ها و عبور از برخی مشکلات و رسیدن به برخی از موفقیت‌ها صورت گرفت، اما کار مهمی که اکنون باید در این حوزه انجام شود، مسئولیتی است که بر اساس سند شبکه ملی اطلاعات، روشن شده است و ان عبارت از این است که توجیه اقتصادی این پیام رسان‌ها توسط وزارت ارتباطات روشن شود تا بخش خصوصی بتواند وارد این حوزه شود.

 

خوراکیان با بیان اینکه از بخش‌های خصوصی دعوت می‌کنیم ورود کنند و پیگیر مشکلات آن‌ها خواهیم بود و تلاش می‌کنیم موانع را برداریم، افزود: پرداختن به پیامرسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی داخلی به هیچ وجه به معنی حضور نیافتن ما در شبکه‌های سراسری و جهانی نیست و باید سهم خود را از ایفای نقش و تولید محتوا و جذب مخاطب و تاثیر گذاری در جهان در این شبکه‌ها حفظ کنیم.

 

معاون حقوقی و سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه با پیام رسان‌های تخصصی، مخالف نیستیم، اما نیاز کشور، پیام رسان ملی است و جزو خواسته‌های جدی ما در فهرست خدمات ملی اطلاعات است، اضافه کرد: اگر زودتر وزارت ارتباطات، پلتفرمی را فراهم کند که قابل رقابت با مشابه خارجی خود باشد و مردم بتوانند به راحتی از آن، خدمات مشابه پیام رسان خارجی را دریافت کنند، مرکز ملی فضای مجازی قول می‌دهد خدمات عمومی کشور را بر روی آن پیام رسان ملی بیاورد و حتما نهاد‌ها و سازمان‌ها همکاری خواهند کرد.

کد خبر 1133311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha