جوان‌سازی باغات چای و یارانه نهال از مهم ترین‌ مصوبات سفر هیئت دولت به گیلان

جهانساز گفت: ۷۵ میلیارد تومان برای بازسازی و جوان‌سازی باغات چای و برای اولین بار ۲ میلیارد تومان برای یارانه نهال چای در سفر اخیر هیئت دولت به گیلان مصوب شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از لاهیجان، « حبیب جهانساز » در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت ایام الله دهه فجر امروز ( چهارشنبه، ۱۳ بهمن) در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد، گفت: سال ۱۴۰۰ مصادف با یکصد و بیستمین فعالیت صنعت چای در کشور است که خوشبختانه طی ۱۰ سال اخیر به ثبات نسبی دست یافتیم.

 

رییس سازمان چای کشور، یکی از دغدغه‌های همیشگی چایکاران را دریافت وجه برگ سبز چای عنوان و تصریح کرد: خوشبختانه طی سال‌های اخیر این دغدغه به کمترین حد خود رسیده و مطالبات چایکاران سال گذشته بهمن و امسال دی ماه پرداخت و کل مطالبات چایکاران تصفیه شد.

 

جهانساز با اشاره به اینکه بالغ بر ۲۲ هزار هکتار سطح باغات بهره‌برداری و ۳۰ هزار تن هم چای خشک تولید شده است، خاطرنشان کرد: اصلاح و احیا باغات و منابع ارزان قیمت از جمله دغدغه‌های این سازمان است که با شکل‌گیری صندوق و برنامه‌ریزی برای منابع حداقلی صندوق، تسهیلاتی در قالب اصلاح، بهزراعی، خرید ماشین آلات حمل و نقل پرداخت شده که تاکنون ۵۳ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار این صنعت در سال ۱۴۰۰ قرار گرفت.

 

وی با اشاره به افزایش تولیدات در قالب برنامه پنج ساله و احیا باغات رها شده، افزود: سال گذشته بالغ بر هفت کارخانه به چرخه تولید اضافه شد و چایکار با علاقمندی به باغ ورود کرد و تلاش می شود این روحیه حفظ و تداوم داشته باشد.

 

جهانساز ادامه داد: در خصوص قیمت تضمینی برگ سبز چای نیز سعی شده این قیمت ‌منطقی شود و متناسب با تورم افزایش یابد و سال گذشته ۴۵ درصد متوسط قیمت برگ سبز چای افزایش یافته و رضایتمندی چایکار را به دنبال داشت.

 

رییس سازمان‌ چای کشور با اشاره به مصوبات اخیر سفر رییس جمهور به استان گیلان در خصوص احیای باغات چای، اذعان کرد: نوید اعتبار صنعت چای توسط وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با بخش کشاورزی عنوان شده که ۷۵ میلیارد تومان برای بازسازی و جوان سازی باغات چای و برای اولین بار ۲ میلیارد تومان برای یارانه نهال چای مصوب شد.

 

وی با بیان اینکه نیاز مصرف بر اساس برآیند واردات و صادرات سالیانه بیشتر از ۸۰ هزار تن تامین‌ نشده است، تصریح کرد: حداکثر نیاز بازار صد هزار تن است که ۲۵ تا ۳۰ هزار تن پتانسیل چای تولید داخل است و واردات نیز در طی سال‌های اخیر به  ۶۰ تا ۷۰ هزار تن می رسد.

 

جهانساز  با اشاره به اینکه باغات و ردیف بوته‌ها در گذشته در راستای شیب، ایجاد شده و روان آب بیشتری را ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: تسهیلات اولیه برای اینکار در نظر گرفته شده است که شیب‌ها در خط تراز قرار بگیرد تا مانع روان آب و فرسایش شود تا الگوی صحیح کشت رعایت شود و برای اصلاح شیب به ازای هر هکتار ۳۵ میلیون تومان تسهیلات بانکی پیش‌بینی شده است.

 

کد خبر 1144171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha