هدف دولت از سند تحول، جلوگیری از پراکندگی اقدامات تحولی/شرط جهش کشور، شناختن و معماری ظرفیت‌ها

روایت قالیباف از پیگیری رهبر انقلاب برای ساخت شهرک سینمایی دفاع مقدس، شرط جهش کشور، شناختن و معماری ظرفیت‌ها است، هدف دولت از سند تحول، زنجیروار کردن و جلوگیری از پراکندگی اقدامات تحولی است برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، روایت قالیباف از پیگیری رهبر انقلاب برای ساخت شهرک سینمایی دفاع مقدس، شرط جهش کشور، شناختن و معماری ظرفیت‌ها است، هدف دولت از سند تحول، زنجیروار کردن و جلوگیری از پراکندگی اقدامات تحولی است از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۲۲ اسفند است.

روایت قالیباف از پیگیری رهبر انقلاب برای ساخت شهرک سینمایی دفاع مقدس

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر روز شنبه، ۲۱ اسفند ماه با جمعی از عوامل فیلم سینمایی «موقعیت مهدی» دیدار و گفت وگو کرد.

قالیباف ضمن تبریک ایام شعبانیه گفت: به همه افرادی که در ساخت این اثر ماندگار زحمت کشیده و خون دل خوردند خدا قوت می‌گویم؛ علیرغم اینکه مشغله کاری زیادی داشتم اما طی برگزاری جشنواره فیلم «موقعیت مهدی» را مشاهده کردم، انصافاً این فیلم از ابتدا تا آخر افراد را با خود همراه می‌کرد زیرا با روح و روان مردم سر و کار داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هر قشری با هر نگاهی با این فیلم ارتباط برقرار می کند؛ با اینکه برخی زبان آذری بلد نیستند و شاید نگاه به زیرنویس برایشان سخت باشد اما بازهم جذب این فیلم می‌شوند.

وی ادامه داد: همیشه به کسانی که جبهه و جنگ را در این عرصه تحریف کرده و اغراق آمیز جلوه می‌دهند انتقاد کردم و معتقدم که اگر واقعیت های دفاع مقدس را بدون کم و کاست ارائه دهیم و در این بیان هنر داشته باشیم، اثر عمیق خواهد داشت و به دل‌ها می نشیند و فیلم موقعیت مهدی چنین جنسی داشت.

قالیباف تأکید کرد: شهید باکری دارای خصوصیات و ویژگی‌های خاصی بود و در هر جلسه ای که وارد می شد آن نشست حرمت پیدا می کرد و هر چیز حد و مرز خودش را داشت؛ در واقع وی دارای شجاعت و افتادگی توأم با آرامش روحی بود که در محیط جبهه و جنگ قابل تأمل بود.

رئیس قوه مقننه با اشاره به نکاتی که هادی حجازی‌فر درباره مشکلات ساخت این فیلم بیان کرد، گفت: متأسفانه در کشورمان یک مشکل اساسی داریم که من آن را بارها بیان کردم و آن اینکه ما در کشورمان دچار ضعف در حکمرانی هستیم.

وی گفت: آن چه در جبهه و جنگ به تمام معنا مشاهده می شود حکمرانی و مدیریت درست بود و این در حالی بود که آن زمان هیچ یک از افراد درس حکمرانی و مدیریت نخوانده بودند.

 

سیاست‌های کلی سلامت و اسناد بالادستی در سند تحول دولت به خوبی دیده شده است

موسوی، کارشناس سلامت شب گذشته (21 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه سیاست‌های کلی سلامت و اسناد بالادستی در سند تحول دولت به خوبی دیده شده است، گفت: دولت به صورت عینی برای تحقق این سیاست‌ها برنامه تهیه کرده است.

 

وی با بیان اینکه در این سند اولویت پیشگیری در قالب اصلاح سبک زندگی با محوریت خانواده، توجه به طب سنتی، ورزش همگانی و اصلاح تغذیه دیده شده است، گفت: تامین مالی نظام سلامت در سال‌های اخیر از مسیر بیمه‌ها به سمت بودجه‌های غیر شفاف در دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت رفته بود، اما در این سند بر اساس سیاست‌های کلی سلامت تزریق منابع عمومی و یارانه‌ها فقط از طریق بیمه‌ها تعریف شده است و همه حمایت‌ها از بیماران این مسیر است.

 

این کارشناس سلامت با اشاره به اینکه این سند تعارض منافع را در بخش سلامت به ویژه وزارت بهداشت رفع کرده و طراحی خوبی برای این بخش در این سند انجام شده است، گفت: البته باید دید در حوزه اجرا آیا این سند به خوبی اجرا می‌شود.

 

شرط جهش کشور، شناختن و معماری ظرفیت‌ها است

احمد وحیدی شنبه شب در نشست با نخبگان، فرهیختگان و کارآفرینان در محل وزارت کشور با تاکید بر اینکه در  راه بزرگی که در پیش داریم باید به سمت جهش حرکت کنیم، افزود: این کار به شرط شناختن ظرفیت‌ها و معماری مناسب آن، شدنی است. 

وزیر کشور اظهار داشت: با نگاه به مسائل جای جای کشور می‌بینیم که مجموعه‌ها خود مسائل را حل نمی‌کنند و برخی استان‌ها و شهرستان‌ها با وجود دارا بودن ظرفیت فراوان، انتظار دارند از بیرون مثلا دولت اقدامی انجام دهد و جای سوال است که چرا چنین حسی شکل گرفت. 

وی ادامه داد:  یکی از بزرگترین ضرباتی که رژیم پهلوی زد این بود حل مطالبات را به یک نقطه معطوف کرد که آن درآمد نفتی است و هنوز رسوخ آن در لایه های زیادی از کشور وجود دارد.

وحیدی افزود: وقتی این فکر را تغییر دهیم بی تردید نقطه جهش ما خواهد بود. مساله مهم ما برای این جهش، باز کردن این غل و زنجیر و نوع فکر ما است. 

وزیر کشور با اشاره به فرمایشات رهبری مبنی بر اینکه مشکلات ایجاد شده در اثر نفت است، گفت: خود نفت مشکل نیست وابستگی به آن مشکل است و در تعامل قوی و حساب شده بین مجموعه نخبگان و کارآفرینان قابل حل است.

وی تاکید کرد: ترکیب دانش، ایده و کارآفرین و کسی که باید آن را مطالبه و مدیریت کند، تحول ایجاد می کند.

وزیر کشور ادامه داد: با کمک دوستان در شهرداری‌ها،فرمانداری‌ها باید نقطه وصل این ظرفیت بزرگ باشیم و حکمرانی زمانی خود را نشان می‌دهد که این ظرفیت‌ها در قالب یک زنجیره کنار هم قرار گیرد در آن صورت می بینیم که مسیر پیشرفت چقدر راحت است‌.

وحیدی با بیان اینکه این جلسه به تعبیری نشست هم اندیشی و برای این بود که الگوهای موفق یا تعاملات موفق را بشناسیم و آن را سپس در کل کشور تقویت و تکثیر کنیم، گفت: مثلا در مسائل زباله یا تنش آبی ظرفیت علمی داریم و اگر این ظرفیت با مجموعه دیگری کار کند می‌توان از این ظرفیت بهره برد.

 

مناسبات دوستانه با همسایگان جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی ایران دارد

وزیر امور خارجه در پیامی ضمن تبریک فرارسیدن سی‌امین سالگرد روابط دیپلماتیک تهران و باکو به «جیحون بایرام‌اف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نوشت: مناسبات دوستانه و برادرانه با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای مسلمان از جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.  در پیام حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به جیحون بایرام‌اف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان آمده است: مناسبات دوستانه و برادرانه با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای مسلمان از جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است. در این چارچوب جمهوری آذربایجان به دلیل پیوندهای تاریخی، فرهنگی و مذهبی از جایگاه ممتاز برخوردار است و بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران همواره از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان حمایت کرده است.

وی افزود: مایه خرسندی است که مناسبات فیمابین در سه دهه گذشته بر پایه احترام متقابل در حوزه‌های مختلف از جمله حمل و نقل و انرژی و تجارت گسترش یافته است. در عین حال معتقدم ظرفیت‌های دو کشور و فرصت‌های جدید ناشی از آزادسازی اراضی جمهوری آذربایجان افق‌های جدیدی را برای تحکیم مناسبت ترسیم می‌کند که شایسته است با تلاش متقابل از آنها بهره برداری گردد. از خداوند متعال سلامتی و موفقیت آن جناب و بهروزی و شادکامی مردم جمهوری آذربایجان را مسألت دارم.

همچنین جیحون بایرام‌اف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در پیامی به امیرعبداللهیان به مناسبت سه دهه روابط دیپلماتیک میان باکو و تهران نوشت: روابط فیمابین دو کشور از اراده مردمان ما که در طول تاریخ همراه با دوستی و حسن همجواری زیسته و در ارزش‌های معنوی مشترک سهیم هستند نشات گرفته و مشترکات تاریخی، فرهنگی و دینی بنیان روابط ما را تشکیل می‌دهد.  

وی افزود: سطح کنونی مناسبات بین دو کشور متکی بر اراده مردمان و سران دولت‌های ما است. تبادل نظر و مذاکرات مبسوط انجام شده در تاریخ ۲۸ نوامبر ۲۰۲۱ در چارچوب پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی و ملاقات صورت گرفته بین الهام علی‌اف رییس جمهور جمهوری آذربایجان و سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد محرک توسعه هرچه بیشتر روابط ما و ورود به مرحله کیفی جدید بود.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان ادامه داد: چارچوب فعالیت متقابل ما در زمینه‌های اقتصادی-تجاری، نیرو، حمل و نقل، لجستیک و سایر زمینه‌های مهم به صورت روزافزون توسعه می‌یابد و در طول سال‌های گذشته پروژه‌هایی که مشترکا انجام داده‌ایم به پیشرفت هرچه بیشتر روابط ما کمک می کند.

بایرام‌اف خاطرنشان کرد: تمایل دارم که به فعالیت کمیسیون دولتی همکای‌های اقتصادی، تجاری و بشردوستانه بین جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران به طور ویژه تأکید کنم.

 

هدف دولت از سند تحول، زنجیروار کردن و جلوگیری از پراکندگی اقدامات تحولی است

اسماعیل سقاب اصفهانی، دبیر تدوین سند تحول دولت شب گذشته (شنبه 21 اسفند) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه این سند از سه بخش تشکیل شده است، گفت: در بخش نخست کلیات، روش شناسی، گزارش از مراحل تدوین و تعریف اصطلاحات سند، در بخش دوم ۳۷ موضوع در ۹ فصل شامل مهم‌ترین موضوعات کشور و در بخش سوم نظام راهبری و پایش آمده است. در مجموع این سند ۲۳۶ نشان گر مطلوب دارد که دولت می‌خواهد به آن‌ها برسد.

 

دبیر تدوین سند تحول دولت سیزدهم افزود: ۱۳۴ چرخش بخشی و ۱۰ چرخش تحول آفرین کلان در این سند وجود دارد و دولت ۱۳۴ چالش، ۲۸۸ عامل و ۴۰۱ راهبرد را شناسایی کرده که قرار است برای آن‌ها هزار و ۲۳ اقدام در قالب ۲۳۷ اقدام کوتاه مدت، ۶۲۸ اقدام میان مدت و ۲۳۶ اقدام بلند مدت انجام دهد.

 

سقاب اصفهانی با اشاره به اینکه هدف دولت از این سند زنجیروار کردن و جلوگیری از پراکندگی اقدامات تحولی است که قابلیت مطالبه را فراهم کند و ظرفیت نخبگانی را افزایش دهد، گفت: بیکاری، تورم، تبعیض، کاهش رفاه اجتماعی، فساد و ناکارآمدی نظام اداری، کاهش سرمایه اجتماعی، افزایش آسیب‌های اجتماعی، رواج سبک زندگی غربی و ضعف روابط بین المللی مجموعه‌ای از چالش‌های پیشروی دولت است که باید دلایل آن‌ها مشخص شود تا در حل این مسائل شکست نخوریم.

 

وی با بیان اینکه همزمان با چالش‌ها باید به فرصت‌های جهش آفرین نیز توجه کرد، گفت: این موضوع درسند تحول دولت در نظر گرفته شده است مانند نسل جوان مبتکر و هوشیار، پیشینه تاریخی و تمدنی کشور، موقعیت جغرافیایی، پهناوری و حاصلخیزی خاک، دسترسی به شبکه حمل و نقل جهانی و بازرگانی، داشتن بازار قابل توجه داخلی، دسترسی به بازار بزرگ منطقه ای، جاذبه‌های زیستی و تمدنی و منابع عظیم زیرزمینی.

 

دبیر تدوین سند تحول دولت با اشاره به اینکه با بررسی ظرفیت‌ها و چالش‌ها ۱۵۰ موضوع مشخص شد که آن‌ها را به پیشران‌ها و فرابخشی تقسیم کردیم، گفت: پیشران‌ها نقش جلودار را برای دیگر بخش‌ها ایفا و موضوعات فرابخشی، زیر ساخت‌ها را برای پیشران‌ها و دیگر بخش‌ها ایجاد می‌کنند. موضوعاتی مانند اقتصاد دریا و مسکن نقش پیشران و نظام بودجه ریزی و بانکی نقش فرابخشی را در سند تحول دولت دارند.

 

سقاب اصفهانی با بیان اینکه برای پرداختن به موضوعات، اهمیت و فوریت در این سند وجود دارد گفت: برای تشخیص میزان اهمیت موضوع، توان تحقق آرمان ها، خنثی سازی توطئه دشمنان و کمک به تحقق وعده‌های رئیس جمهور بررسی و برای تشخیص میزان فوریت میزان انتظار مردم برای حل مشکلات و پیش نیاز بودن موضوعات برای یکدیگر در نظر گرفته شده است.

 

 

 

 

کد خبر 1154481

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha