به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جهرم، «مهدی احمدنیا»، امروز (یکشنبه ۲۸ فروردین) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بيماری «هموفيلی» نوعی بيماری ارثی خون ريزی كننده است، گفت: از مشخصه های اين بيماری ارثی بودن و خونريزی های خود به خودی است.
مدیر امور بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به اینکه در بدن فاکتورهای انعقادی ۱۳ گانه وجود دارد که در گردش خون در جریان بوده و هر زمان قسمتی از بدن دچار خونریزی شود ایجاد لخته کرده و از ادامه خونریزی جلوگیری میکنند، افزود: افراد مبتلا به «هموفیلی» به علت سطح پایین یا عدم وجود پروتئینهایی بنام فاکتورهای انعقادی قادر به متوقف کردن روند خونریزی نیستند.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان جهرم حدود ۳۰ نفر بیمار «هموفیلی» تحت پوشش خدمات درمانی دانشگاه علوم پزشکی جهرم هستند، بیان کرد: تهیه دارو، ویزیتهای تخصصی دورهای، خدمات تشخیصی تصویربرداری مانند تراکم استخوان، انجام آزمایشات دورهای از نظر تعیین سطح فاکتورهای انعقادی و بررسی هپاتیت c، ارائه خدمات توانبخشی شامل فیزیوتراپی و کار درمانی، ارائه خدمات دندان پزشکی، تزریق فاکتور، تزریق خون و پلاکت و داروهای دیگر در صورت نیاز همه از خدمات درمانی دانشگاه علوم پزشکی جهرم است که برای این بیمارن به صورت رایگان انجام میشود.
احمدنیا با اشاره به اینکه بر اساس تشخیص نوع کمبود فاکتور انعقادی و میزان مورد نیاز فاکتور، درخواست دارو توسط اداره بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه از طریق سامانههای الکترونیکی مربوط به این بیماران داده و ثبت میشود، گفت: با انجام هماهنگی با معاونت غذا و دارو، دارو در اختیار بیماران قرار میگیرد و خوشبختانه در تهیه فاکتورهای انعقادی مشکلی وجود ندارد حتی در مورد بیماران با کمبود فاکتور هشت از جدیدترین داروهای نوترکیب موجود استفاده میشود.
وی با اشاره به انجام آزمایشات ژنتیک در تشخیص این بیماری عنوان کرد: آزمایشات ژنتیک بارداری برای بیمارانی که کمبود فاکتور آنها به اثبات رسیده یا به عبارتی بیمار هموفیلی هستند به صورت رایگان از طرف سازمانهای بیمهگر انجام میشود.
احمدنیا خاطرنشان کرد: در حال حاضر دستورالعملی برای انجام آزمایشات ژنتیک به صورت رایگان برای ناقلین بدون علامت وجود ندارد اما در این زمینه انجمنهای هموفیلی به صورت خیریه و خودجوش اقداماتی را انجام میدهند.
نظر شما