حجتالاسلام سیدابوالفتح دعوتی، محقق و پژوهشگر قرآنی با بیان اینکه در صورت آباد بودن مسجد، این مکان نقش تعلیمی، تربیتی، اجتماعی، سیاسی و حتی اقتصادی ارزشمندی پیدا میکند، به خبرنگار شبستان گفت: هیئت امنا، امام جماعت و خادم مسجد در آباد کردن خانه های خدا نقش تاثیرگذاری دارند در واقع تمام خصوصیات هدایتگری شامل هدایتگری دینی، اجتماعی، اخلاقی، تربیتی، عمومی و فردی مسجد، مستقیم و غیر مستقیم از سوی این گروه صورت می گیرد.
وی با اشاره به نقش هیئت امنا و متولیان مساجد در رساندن مسجد به جایگاه هدایتی تصریح کرد: محوریت در این بخش باید با امام جماعت و خادمین مساجد باشد. روحانی و متولی مسجد باید از نظر اخلاقی، تقوا، علمی، اجتماعی، روابط عمومی و ... در سطح بالایی قرار داشته باشد به نحوی که مردم بتوانند به وی اعتماد کنند.
این پژوهشگر قرآنی اخلاق خوش، خدمت بی منت و بستر سازی برای حضور مردم در مسجد را از وظایف خادمان و هیئت امنای مساجد دانست و ادامه داد: رفتار خادم باید زمینه ساز جذب مردم به مسجد باشد نه موجب دوری مردم از مسجد. رفتار و کردار یک خادم مسجد می تواند موجب جذب یک جوان به مسجد شود و در برخی مواقع موجب دوری یک جوان از مسجد. بنابراین خادمین مساجد مراقب نحوه برخورد شان با مردم و اهل مسجد باشند.
حجت الاسلام دعوتی با اشاره به وظیفه مهم خادمین مساجد در پاگیزگی مسجد که در جذب مردم به خانه های خدا تاثیر گذار است، گفت: فضای داخل مسجد باید به نحوی مرتب و آراسته شود که هر کس از بیرون وارد آن میشود احساس کند این فضا مکانی تمیز، مرتب، منظم و محیا برای طاعت و بندگی خدا است و احساس آرامش به مومنین دست دهد.
این پژوهشگر قرآن به جایگاه مهم مردم در ساخت مساجد و خدمت در مسجد در میان تشیع اشاره کرد و گفت: در میان شیعیان هر فردی که ثروتی داشته و یا علاقهمند به انجام کار خیری است، مسجد میسازد و یا زمین یا خانهای را وقف مسجد میکند تأمین نیازهای مسجد نیز توسط مردم انجام میشود و مؤمنان با توجه به اینکه مسجد را متعلق به خودشان میدانند به رفع نیازهای مسجد اقدام میکنند.
پایان پیام/
نظر شما