با هرگونه قصور برخورد مقتدرانه می‌شود/ خروج ۹۰۱ هزار نفر از مرز مهران

هُژبری گفت: با توجه به اینکه با موضوع ایمنی و جان مردم سر و کار داریم در این زمینه کوتاهی از هیچکس پذیرفته نیست و با هرگونه قصور در این خصوص برخورد مقتدرانه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، « سعید هُژبری» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام در جلسه هماهنگی و بررسی وضعیت پایانه برکت مرز مهران، اظهار کرد: مطابق آمارهای موجود مهمترین موضوع در بازگشت زوار موضوع تامین اتوبوس است.

 

وی با بیان اینکه مبنای محاسبات ما باید بر اساس تعداد افرادی باشد که عازم عراق می‌شوند، ابراز کرد: در ۱۰ روز گذشته ۹۰۱ هزار نفر از مرز مهران خارج شده و ۱۷۰ هزار نفر نیز  از عتبات عالیات برگشتند.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام با بیان اینکه هم اکنون حدود ۷۳۰ هزار نفر که مرز مهران را برای رفتن به عتبات انتخاب کرده‌اند در کشور عراق به سر می برند، یادآور شد: مطابق آمارها حدود ۵۰ درصد از این تعداد برای بازگشت به شهرهای خود نیازمند اتوبوس هستند.

 

هژبری با اشاره به اینکه برای انتقال ۳۶۲ هزار نفر به اقصا نقاط کشور نیازمند ۱۲ هزار دستگاه اتوبوس هستیم، یادآور شد: با توجه به اینکه پیک جمعیت زوار در بازگشت از عتبات در سه روز اول رخ می دهد روزانه ۴ هزار دستگاه اتوبوس نیاز است.

 

وی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۳۵۰۰ دستگاه اتوبوس در در مسیر رفت و برگشت مرز مهران فعالیت می کنند، تصریح کرد: برنامه مدیریت اربعین در استان طراحی پلان متناسب با چالش های پیش رو است.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام با اشاره به اینکه برابر برنامه‌ریزی های صورت گرفته برنامه‌ریزی های لازم صورت گرفته تا زوار اربعین در برگشت از عراق دچار معطلی و گرمازدگی نشوند، گفت: هدف مسئولان استان و مجموعه مدیریت اربعین این است که زائرین با کمترین مشکل از استان خارج و به استان‌های محل سکونت خود مراجعت کنند.

 

هژیری  با بیان اینکه دولت مشوق های بسیار خوبی برای رانندگان اتوبوس در ایام اربعین اختصاص داده است، گفت: با توجه به اینکه با موضوع ایمنی و جان مردم سر و کار داریم در این زمینه کوتاهی از هیچکس پذیرفته نیست و با هرگونه قصور در این خصوص برخورد مقتدرانه خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه تعیین یک مسیر برای ناوگان اتوبوسرانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا رانندگان بدون گیر افتادن در ترافیک با کمترین زمان و بدون فوت وقت و وظایف خود را به سرانجام برسانند، افزود: در پیک بازگشت زائرین، از برگشت اتوبوس خالی به استانها جلوگیری خواهد شد.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام تصریح کرد: در موضوع فوریت های پزشکی زمان حرف اول را می‌زند لذا باید زمان‌بندی و جانمایی آمبولانس های فوریت ها متناسب با جمعیت و نیازها باشد.

 

وی افزود: هم اکنون ۱۳۰ لیتر آب در ثانیه در پایانه مرزی مهران مصرف می شود و آب این منطقه پایدار است و مشکلی وجود ندارد اما برنامه ریزی ها باید به گونه‌ای باشد که پیش از موج برگشته زوار با قطعی آب یا برق مواجه نشویم.

 

هژبری بیان کرد: نیروهای عملیاتی برق و آب باید به صورت تمام وقت در آماده باش به سر ببرند تا در صورت بروز هرگونه مشکل در کوتاهترین زمان آن را رفع کنند و با توجه به اینکه ازدحام جمعیت در نقطه صفر مرزی و هنگام خروج و ورود زوار از گیت ها است، ضرورت دارد امکانات اولیه در اختیار اورژانس در این نقطه قرار گیرد تا اقدامات اولیه و اساسی به سهولت برای گرمازدگان صورت پذیرد.

 

وی با اشاره به اینکه زوار در مسیر برگشت بخش عمده انرژی و آب بدن خود را از دست می‌دهند لذا ممکن است با مشکلات زیادی مانند گرمازدگی مواجه شوند، ابراز کرد: برای رفع این مشکل، ایجاد تونل های خنک کننده در دستور کار سپاه پاسداران و هلال احمر قرار دارد که از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار ایلام یادآور شد: هم اکنون ۷ دستگاه ماشین آتش نشانی امورات مربوط به مه‌پاش و آب پاشی را در مرز مهران برعهده دارند و به زودی ۱۰ دستگاه دیگر نیز به این نقطه اعزام خواهد شد.

کد خبر 1214249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha