به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی 21، روزنامه «سانفرانسیسکو کرونیکل» با انتشار مقاله از«دکتر خالد بیضون» استاد حقوق آمریکا، با اشاره به رفتار گزینشی رسانههای غربی در پوشش خبری جام جهانی 2022 قطر نوشت: جام جهانی 2022 در قطر در 20 نوامبر درحالی آغاز شد که برای نخستین بار است که یک کشور عربی- اسلامی میزبان بزرگترین رویداد ورزشی در جهان است.
این لحظه تاریخی با مراسم افتتاحیه زیبای فرهنگ عربی و کلمات قرآنی کلید خورد که بر دو هویت اصیل متمرکز شد.
این پرفسور آمریکایی در مقاله خود نوشت: تعصب غربی در روز افتتاحیه جام جهانی در قطر به طور کامل مشخص بود. زیرا شبکه تلویزیونی بی بی سی انگلیس از پخش مراسم افتتاحیه خودداری کرد و به جای آن به پخش مسابقه فوتبال زنان انگلیس اقدام کرد و سپس برنامه آماده شده ای از سابقه حقوق بشر در قطر و بحث و جدل های پیرامون مسابقات جام جهانی را پخش کرد.
همچنین رسانه های مهم انگلیس از جمله ITV نیز تصمیم گرفت تا مراسم افتتاحیه را پخش نکند.
وی تاکید کرد: هر رسانه ای که به شرایط بد در قطر قبل از جام جهانی توجه کرده باشد، مسئله ای مشروع و مهم است، اما پوشش منفی در جریان جام جهانی نشان از ریاکاری رسانه های غربی دارد.
براساس تجزیه و تحلیل هفت رسانه اصلی انگلیس که نزدیک به 685 مقاله درباره قطر و جام جهانی منتشر کردند، 66 درصد مقاله های انتقادآمیز، 26 درصد بی طرف و پنج درصد مثبت بوده است.
بسیاری از این مقاله ها درباره حقوق کار و حقوق بشر است، اما آنچه از پوشش رسانه های غربی مشخص است این است که قطر انحصار نقض حقوق بشر را ندارد.
چین در فوریه گذشته در حالی میزبان بازی های المپیک زمستانی بود که نسبت به وضعیت مسلمانان در منطقه شمالی غربی این کشور اعتراض هایی وجود داشت، اما بی بی سی و آی تی وی مراسم افتتاحیه بدون هیچ مسئله ای پخش کردند حتی گزارش های حقوق بشری از رسانه های غربی پس از شروع بازی ها به میزان قابل توجهی کاهش یافت و برخی از موارد نیز به طور کامل متوقف شد.
به همین دلیل اینجا این پرسش مطرح می شود که آیا این خشم بی سابقه غرب الهام گرفته از سوابق حقوق بشری در قطر است یا تعصب غرب علیه هویت عربی اسلامی قطر؟
این استاد آمریکا در پاسخ به این پرسش می گوید: توجه درباره حقوق بشر در قطر آلوده به رنگ های ضد اسلامی در پوشش خبر اروپایی است.
ایمن محی الدین، روزنامه نگار ام اس ان بی سی می نویسد: آنچه در چند سال گذشته اتفاق افتاده و در چند ماه اخیر قبل از جام جهانی تشدید شده است، از عمق تعصب غربی، خشم اخلاقی نمایشی و شاید مهمتر معیارهای دوگانه ظالمانه غرب پرده برمی دارد.
روزنامه نگاران غربی که علاقه مند به انجام فعالیت های حقوق بشر در جام جهانی امسال بودند، فرصت نقد پیدا کردند. با این حال، وقتی صحبت از مکان هایی می شود که مسلمانان قربانی نقض حقوق بشر هستند، کارهای خوب کم هستند یا اینکه در هیچ جا یافت نمی شود.
نظر شما