خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: با نزدیک شدن به جام جهانی 2022 میلادی قطر، مسئولان این کشور از این فرصت به دست آمده برای معرفی دین اسلام به دنیا استفاده می کنند.
مسافران عازم قطر از سراسر جهان نیاز نیست تلاش زیادی برای آشنایی با فرهنگ و تاریخ و رسوم و سنت های این کشور انجام دهد. زیرا همه پایگاههای تخصصی، بناها و موزهها در دسترس آنها قرار دارد و می توانند در طول مسابقات جام جهانی با آنها آشنا شوند.
فیفا پیش بینی می کند که تعداد تماشاگران جام جهانی نزدیک به یک میلیون و 500 هزار نفر باشد که از همه کشورهای جهان می آیند. به این معنی که آنها پس از جام جهانی سفیران قطر در کشورهایشان خواهند بود که فرهنگ عربی و اسلامی را منتقل می کنند. به همین دلیل، جام جهانی قطر 2022 امکان معرفی بیشتر دین اسلام را خواهد داشت.
هدف قطر برای گسترش فرهنگ اسلام
فرهنگ عربی- اسلامی برای نخستین بار در جام جهانی در دسترس خارجیها خواهد بود. آنها آنچه در قطر از تمدن، توسعه، پیشرفت می بینند، خواهند شناخت. به خصوص که آنها متوجه می شوند که ساکنان این کشور عربی و رهبری آن دین اسلام را پذیرفته است.
قطری ها از این موقعیت برای دفاع از هویت خود استفاده می کنند، به خصوص که قطر اخیرا به دلیل تعهد خود برای مخالفت با ترویج نکردن همجنس گرایی و آداب و رسوم غیراخلاقی مورد حمله قرار گرفته است.
برهمین اساس، هواداران فوتبال در جام جهانی قطر در اوقات پنجگانه نماز صدای اذان را با آهنگ و صدای زیبا می شوند که پیام فرهنگی مسلمانان است. در وقت نماز تمام موسیقی های مربوط به مسابقات جام جهانی در فضای عمومی شهر قطع می شود تا نمازگزاران نمازشان به پایان برسد. اخیرا کاربران در شبکههای اجتماعی فیلمی از تمرین تیم ملی انگلیس در قطر را با صدای اذان پخش کردند.
قطر همچنین ممنوعیت استعمال و فروش مشروبات الکلی در ورزشگاه های جام جهانی و اطرف استادیوم ها را اعلام کرده است. این درحالی است که یک دیپلمات قطر که خواسته نامش فاش نشود، اعلام کرد: تصمیم ممنوعیت فروش مشروبات الکلی در ورزشگاهها پیش از این توسط فیفا گرفته شده است نه کشور میزبان.
قطر که جو آن به دمای بالا و رطوبت زیاد شهرت دارد، از نوامبر تا اوایل آوریل بهترین زمان برای بازدید از این کشور است. یعنی جام جهانی در مناسبترین زمان برگزار می شود و هوا برای گشت و گذار در این کشور در هر زمانی از روز مطبوع است.
جام جهانی فرصت مناسبی برای قطر به منظور معرفی دین اسلام به شمار می آید، زیرا همه طرفداران جام جهانی می توانند عدالت و مدارای دین اسلام را ببینند.
مسئولان قطر علاقه داشتند تا از جام جهانی برای معرفی دین اسلام استفاده کنند، به همین دلیل پیشنهادها و طرحها و برنامههای زیادی را مطرح کردند.
شیخ مشعل بن حمد آل ثانی، سفیر قطر در آمریکا پنجشنبه گذشته(26 آبان 1401) گفت که جام جهانی فوتبال فرصت طلایی برای کاهش باورهای غلط و سوگرایی علیه قطر و فرهنگ عربی- اسلامی است.
از سوی دیگر، محمد بن نویمی الهاجری، سخنگوی دفتر ارتباطات دولت گفت: حملاتی که کشورش را هدف قرار داده، به گفتمان نژادپرستانه و تنفر تبدیل شده است. اما این مسئله مانع قطر از ادامه مسیرش برای تغییر تصویر منفی نمی شود که برای تثبت آن در منطقه تلاش می کنند.
قطر این فرصت را برای تصحیح تصویر غلط درباره اسلام در فعالیت های جام جهانی 2022 به دست آورده است تا از راه ورزش و سرگرمی چهره درست اسلام را نشان دهد.
قطر طرح ها و ابتکارات جدیدی را برای معرفی اسلام به راه انداخته است که قراردادن «بارکد» در اتاق برخی از هتل ها برای معرفی اسلام به زبان های زنده دنیا از جمله این طرحهاست.
کتابچه معرفی
مرکز فرهنگی اسلامی عبدالله بن زید آل محمود وابسته به وزارت اوقاف و امور اسلامی قطر طرح کتابچه دینی به شش زبان اصلی انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، روسی و پرتقالی را به انداخت.
این مرکز روی پایگاه وزارت اوقاف قطر، لینکی (پیوندی) حاوی یک کتابچه مذهبی منتشر کرده است که به شش زبان زنده دنیا شامل انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، روسی و پرتغالی است. هر لینک حاوی یک زبان مشخص است که این کتابچه با عنوان «درک اسلام» به معرفی دین اسلام می پردازد.
این کتاب در یازده فصل است که به معرفی دین اسلام، آفرینش جهان هستی، چگونگی خلقت انسان، زندگی پس از مرگ، وحدانیت خداوند، ارکان اسلام، هدف انبیاء، قرآن کریم، اماکن مقدس، هنر اسلامی و حفظ محیط زیست از دیدگاه اسلام می پردازد.
نقاشی های دیواری اسلامی
تعدادی نقاشی دیواری حاوی احادیث حضرت محمد(ص) درباره اخلاق و کارهای نیکوکارانه و ضرورت کار خیر در زندگی دنیوی، خیابان های مختلف قطر را مزین کرده است.
این احادیث به زبان عربی و ترجمه انگلیسی نوشته شده است تا اسلام به هواداران جام جهانی معرفی شود.
کارتهای معرفی
دانشگاه قطر اعلام کرد: قصد دارد کارت های دینی را در طول جام جهانی برای معرفی اسلام بین مردم توزیع کنند.
این دانشگاه در بیانیه ای اعلام کرد: ما قصد داریم کارتهایی شامل احادیث نبوی درباره ارزشها و اخلاق اسلامی را به زبان انگلیسی توزیع کنیم.
نمایشگاه تعاملی
نمایشگاه تعاملی اسلامی به منظور معرفی دین اسلام در جام جهانی برای غیرعرب زبانها در دوحه راه اندازی شد. این نمایشگاه تا 31 دسامبر 2022 ادامه دارد.
این نمایشگاه شامل بازدید از مسجد جامع دولتی قطر است که بازدیدکنندگان از طریق آن با مسجد و معماری اسلامی آن و همچنین برخی از ابعاد اسلام و ایمان و برخی از مساجد تاریخی در این کشور آشنا می شوند.
جام جهانی و اسلام
نویسندگان از طریق مقالاتشان حمایت خود را از قطر برای بهره برداری از جام جهانی به منظور انتقال تصویر واقعی از دین اسلام اعلام کردند.
ابراهیم عبدالرزاق آل ابراهیم، نویسنده قطری در الشرق قطر گفت: باید آنها زیبایی های اسلام و عظمت قرآن کریم را ببنید، بنابراین با روشها و راههای مختلف در عصر حاضر باید شفاف سازی کرد.
برهمین اساس، باید طرح های پرنشاطی برای این رویداد ورزشی جهانی در نظر گرفته شود و دایره مشارکت آن گسترش یابد تا تصویر اسلام صحیح به جهانیان معرفی شود.
نظر شما