درخشش مراکش در جام جهانی ۲۰۲۲ و حذف باورهای غلط نسبت به اسلام و مسلمانان

روزنامه انگلیسی گادرین درگزارش خود نوشت:درخشش تیم ملی مراکش در جام جهانی۲۰۲۲ و رفتارهای آنها در طول این بازی‌ها از احترام به والدین و سجده شکر و بازی مقتدرانه نگاه جهانیان را نسبت اسلام و مسلمانان حتی فوتبال درخارج از اروپا و آمریکای جنوبی تغییرداد.

خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: در پی درخشش تیم ملی مراکش در جام جهانی 2022 قطر، روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی نوشت: صعود تیم ملی فوتبال مراکش به یک چهارم نهایی جام جهانی 2022 بسیاری از فکرها و تصویرهای کلیشه ای درباره مردانگی، اسلام و حتی این فکر را که فوتبال مردان در خارج از اروپا و آمریکای جنوبی غیراستاندارد است، زیر سوال برد.

این گزارش که به بررسی این پدیده جدید (تیم ملی مراکش) دررقابت های جام جهانی پرداخته است، نوشت: باوجود اینکه اسرائیل یا فلسطین در اولین دوره جام جهانی در خاورمیانه بازی نکردند، اما پرچم فلسطین در داخل و خارج از ورزشگاه ها به طور دایم دیده می شد.

«ملکه شویخ» پژوهشگر فلسطینی که برای اولین بار جام جهانی را در اسکاتلند به همراه والدینش مشاهده می کند، می گوید: دیدن اتحاد و همبستگی فرامرزی بین فلسطینی هایی که با پرچم های مراکش در خارج از کشور به خیابان های می آیند و تیم مراکش و هوادارانش نیز پرچم فلسطین را به اهتزاز در می آوردند، مسئله بی نهایت زیباست و من آن را در زندگی ام هرگز فراموش نمی کنم.

مادرم دوستت دارم

در این گزارش به ابعاد فرهنگی و تمدنی جام جهانی قطر درباره مسلمانان پرداخته شده و آمده است: عبارت چهار کلمه ای «انا احبک یا امی»( مادرم دوستت دارم) که توسط اشرف حکیمی زیر عکس مادرش «سعید موح» نوشته شده است، یک عکس ماندگار جام جهانی قطر خواهد بود. در این عکس اشرف حکیمی درحال بوسیدن مادرش پس از بازی سرنوشت ساز مقابل اسپانیا در مرحله یک هشتم نهایی است.

براساس این گزارش، موح به موفقیت فرزندش کمک کرده است. وی با تمیز کردن منازل به تامین مالی  خواسته های فوتبالی فرزندش اقدام کردد، درحالی که شوهرش نیز به عنوان یک فروشنده خیابانی در مادرید کار می کرد.

نمادی قدرتمند از اهمیت مادر در فرهنگ اسلامی

این گزارش در ادامه نوشت: عکس حکیمی و فیلم های مهاجم مراکش «سفیان بوفال» در حال رقص با مادر محجبه اش پس از پیروزی در مقابل پرتقال، چیزی بیش از یک عکس و فیلم بود که به سرعت منتشر شد. این عکس ها  به نمادی قدرتمند از اهمیت مادرها در فرهنگ اسلامی تبدیل شده اند.

این گزارش به نقل از حنان شلوقی، تماشاگر مراکشی متولد بلژیک نوشت: ما به این حدیث اسلامی مراجعه می کنیم که بهشت زیر پای مادر است.

لینا دوکی،لبنانی تبار اهل کانادا نیز در این باره می گوید: این ژست زیبای بازیکنان مراکش، این پیام را به جهان می دهد که این مادران مسلمانان متعلق به قلب جهان هستند.

فراتر از یک راهبرد عظیم

 

دوکی می گوید: ایده اجازه دادن به اعضای خانواده برای سفر با تیم ملی مراکش به دوحه توسط «ولید رکراکی» سرمربی تیم و «فوزی لقجع» رئیس فدراسیون فوتبال مراکش مطرح شده است که این اقدام یک راهبرد عالی برای افزایش روحیه بازیکنان بود.

احلام الشملالی، پژوهشگر مهاجر دانمارکی- مراکشی در موسسه مطالعات بین المللی دانمارک می گوید: تصاویری که بوفال و حکیمی و سایر بازیکنان مراکش با والدین خود منتشر کردند. مسئله نابرابری در صدور ویزا و نگاه رژیم های غربی در صدور ویزا به چالش کشید.

الشملالی می گوید: اگر جام جهانی در یک کشور غربی برگزار می شد، احتمال اینکه آنها حمایت مادران را از نزدیک نداشته باشند، وجود داشت.

سجده شکر

مراکش در بازی‌های خود علاوه براینکه قدرت بازی خود را به رخ رقبای خود کشید، نگاهی زیبا از ستایش به خدا را نشان داد. همه بازیکنان و کادر مربیگری پس از هر بازی سجده شکر به جا آوردند. این بازیکنان حتی پس از شکست در مقابل تیم ملی فرانسه باز سجده شکر به جا آوردند و این نشانه عمق خشوع این بازیکنان در مقابل پروردگارشان است.

شاید همگان فکر می کردند که سجده شکر بازیکنان مراکش پس از پیروزی بر رقبای خود انجام می گیرد، اما وقتی که پس از پایان بازی در مقابل فرانسه بار دیگر همه بازیکنان و کادر فنی در زمین در مقابل همه تماشاگران و دوربین ها سجده شکر به جا آوردند. نشان داد که این اقتدار امروز آنها از تسلیم دربرابر خداوند ناشی می شود خواه پیروز میدان باشند یا بازنده. اگرچه تحلیلگران معنقدند که بازی مقتدرانه این بازیکنان درمقابل تیم بزرگی چون فرانسه کمتر از برد نبوده است.

کد خبر 1240020

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha