خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: شنبه گذشته، راسموس پالودان، رهبر حزب راست گرای افراطی دانمارک، یک نسخه از قرآن را در نزدیکی سفارت ترکیه در استکهلم، در میان حفاظت شدید پلیس، سوزاند و هنگام ارتکاب این اقدام اهانت آمیز، پلیس اجازه نداد کسی به او نزدیک شود.
پالودان پس از یک شعار طولانی که در آن به طور لفظی به اسلام و سیستم مهاجرتی سوئد حمله کرد، گفت: «اگر فکر نمی کنید که آزادی بیان وجود دارد، باید در جای دیگری زندگی کنید».
این اقدام در سوئد و بعد در هلند و دانمارک با واکنش گسترده در کشورهای جهان رو به رو شد.
پرفسور مسعود کمالی، کارشناس ایرانی تبار مقیم سوئد و مسئول سابق تحقیق در مورد موضوع ادغام، تبعیض ساختاری و قدرت در سوئد در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: اجازه سوزاندن یک نسخه از قرآن کریم در مقابل سفارت ترکیه در سوئد، پیامی «سیاسی و نژادپرستانه» است و در واقع با این اقدام، استکهلم بی طرفی خود را از دست داد.
وی افزود: امروزه آزادی بیان بهانه ای شده است که سیاستمداران و گروه های نژاد پرست در کشورهای اروپایی از آن استفاده می کنند تا بتوانند به مهاجران و مسلمانان حمله کنند و به آنها اجازه دهند هر چه می خواهند بکنند و بگویند و باید گفت که این موضوع فقط «یک بازی سیاسی» است.
وی گفت: بیش از یک سال پیش، پالودان سفری را برای سوزاندن قرآن کریم در سوئد در ماه مبارک رمضان آغاز کرد که اعتراض های بسیاری را در این کشور برانگیخت و بسیاری در اعتراض به تصمیم مقامات سوئدی به خیابان ها آمدند.
این کارشناس گفت: پلیس سوئد در آن زمان گفت که «دیگر اجازه آتش زدن قرآن را در کشور نخواهد داد»، زیرا هزینه های اجتماعی آن بسیار زیاد بود، فقط این بار به پالودان اجازه داده شد تا مقابل سفارت ترکیه این کار را انجام دهد.
وی همچنین افزود: پس از این حادثه، توبیاس بیلستروم، وزیر خارجه سوئد ابراز نگرانی کرد که رفتار این سیاستمدار راست افراطی «این خطر را افزایش دهد که ترکیه تلاش سوئد برای پیوستن به ناتو را نپذیرد.»
مسعود کمالی در ادامه این گفت و گو به یک نکته اساسی در این موضوع اشاره کرد و گفت: دولت فعلی سوئد بر حمایت حزب راست افراطی، دموکراتهای سوئد، تکیه دارد و تا همین اواخر، فعالیت این حزب پوپولیستی به دلیل ارتباط با نئونازی ها از نظر سیاسی ممنوع بود، اما اکنون به دومین حزب بزرگ سوئد و بخشی از جریان راست گرای حاکم تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: «هر گونه مقاومت در برابر اقدامات گروههای نژادپرست ممکن است منجر به خروج جناح راست افراطی از این جریان و منجر به فروپاشی دولت و آغاز بحران سیاسی در این کشور بشود.»
این کارشناس خاطرنشان کرد که «دموکرات های سوئدی» تنها حزب نژادپرست در داخل دولت نیستند، زیرا گروههای نژادپرست بسیار قوی متعلق به حزب «معتدل»، حزب «لیبرال» و حزب «دموکرات مسیحی» نیز در این کشور وجود دارد.
وی افزود: بنابراین دموکرات های سوئد مشارکت بسیار خوبی دارند، بنابراین من تعجب نمی کنم که وزیر امور خارجه سوئد کاری برای جلوگیری از سوزاندن قرآن انجام ندهد.
مسعود کمالی که مسئول پروژه بزرگ اتحادیه اروپا در زمینه تحقیق در مورد تبعیض و نژادپرستی در اروپا است، معتقد است که امروزه جنبه اصلی نژادپرستی در اروپا عمدتاً به «ضد مسلمانان» ترجمه می شود، اصطلاحی که برای اشاره به اسلام هراسی استفاده می شود.
این کارشناس تاکید کرد که اجازه سوزاندن کتاب مقدس مسلمانان در مقابل سفارت ترکیه و توهین به ترکیه و رئیس جمهور آن، رجب طیب اردوغان، مربوط به «مسلمان ستیزی» است که به طور کلی از زمان جنگ های صلیبی در سوئد و اروپا رواج پیدا کرده است.
وی افزود: آنچه امروز شاهد آن هستیم تاثیر جنگ های صلیبی است و امروزه با این مسئله و تاثیر پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا نیز رو به رو هستیم.
کمالی اظهار کرد: «مسلمان ستیزی همیشه بخشی از سیاست کشورهای اروپایی از جمله سوئد بوده است».
وی ادامه داد: بارها نوشته ام که ترکیه قرن ها بخشی از اروپا بود، آن هم در زمانی که چیزی به نام اروپا وجود نداشت و ما فقط چند کشور داشتیم.
کمالی گفت: مخالفت کشورهای اسکاندیناوی و سایر کشورهای اروپایی با عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا متاثر از مسلمان بودن ترکیه است.
نظر شما