به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، محمدهادی نیا -استاد و مشاوره خانواده- در جلسه آموزشی خانواده با موضوع و محوریت نوجوان و جوان در مسجد فاطمة الزهرا (س) با حضورخانواده ها که به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر (ع) برگزارشد به اهمیت دوران نوجوانی به عنوان مراحلی از رشد انسان عنوان کرد و گفت دوره نوجوانی دوره گذر ار مرحله کودکی و ورود به دوره رشد بالاتر و شکل گیری استقلال و مسئولیت پذیری بوده و اهمیت ویژه ای دارد.
این مشاوره خانواده با بیان این که ارتباط موثر با نوجوان و جوانان در گرو شناخت دنیای نوجوانان است افزود: شناخت نیازهای مخاطب چه کودک باشد یا نوجوان یا جوان و بزرگسال نقش مهمی در ایجاد ارتباط موثر دارد .
در این جلسه هادی نیا با اشاره به این مطلب که محیط و فضای خانواده و نحوه ارتباط والدین با نوجوان در این دوره در تکامل و شکل گیری شخصیت نوجوان نقش مهمی دارد گفت: فرد در دوران نوجوانی در مورد بسیاری از مسائل پیرامون خود دچار شک و تردید میشود و گاهی اوقات برای رسیدن به اهداف و خواستههای خود با دیگران و حتی والدین خود مخالفت میکند. در واقع فرد در این دوران میخواهد از دوران وابستگی کودکانه به سمت استقلال حرکت کند و در محیط خانواده و مدرسه استقلال بیشتری داشته باشد و خودش برای خودش تصمیم بگیرد.
وی مشورت و مسئولیت دهی فعالیت در مساجد،مدارس و فعالیت های مختلف را بستر مناسبی برای رشد استقلال طلبی منطقی نوجوانان عنوان نمود و گفت نقش والدین و متولیان و دست اندر کاران مدارس و مساجد و هیات مذهبی در مواجه خوش رویی و حوصله و همراه با اعتماد و نادیده گرفتن خطاهای آنان حائز اهمیت است .
هادی نیا تاکید کرد: نوجوانان در دوران بلوغ نیازمند آرامش روحی و روانی هستند و فراهم کردن شرایط آرام و به دور از تنش و اضطراب برای آنها که در آن بتوانند فضایی برای تجربههای خود داشته باشند بسیار اهمیت دارد، چرا که فرزندان علاوه بر رشد جسمی با رشد روحی نیز مواجه هستند.
وی با بیان اینکه خانواده به عنوان یک عنصر مهم در رشد روح و روان فرزندان نقش مهمی دارد، عنوان کرد: فراهم کردن امنیت و محیط زندگی امن برای همه افراد خانواده به ویژه نوجوان بسیار مهم است.
هادی نیا خاطر نشان تاکید کرد: والدین باید با نوجوان خود با عشق ومحبت رفتار کنند از سرزنش و مقایسه با دیگران نصیحتهای نا به جا و تحقیر کردن و آنها بپرهیزند،چرا که رفتار نا صحیح والدین در این دوره با نوجوانان نه تنها کمکی به استقلال و هویت فکری و معنوی و رشد عاطفی آنها نمیکند، بلکه جلوی رشد طبیعی و عاطفی آنها را نیز می گیرد و امکان وقوع بسیاری از رفتارهای نامناسب برای نوجوانان فراهم میشود.
وی افزود امروزه با رشد رسانه ، فضای مجازی و هنر بحث ارتباط بین اعضای خانواده دچار چالش شده که این موضوع نیازمند آموزش بوده و رفتار های مبتنی بر مهارتهای مختلف زندگی برای والدین و اعضای خانواده مشکلات را کمتر و گذشتن از سن بلوغ را آسانتر میکند.
نظر شما