اصلاحاتی که امام زمان(عج) در حوزه مساجد انجام می‌دهند

ازجمله اصلاحات اجتماعی که در عصر ظهور و توسط امام مهدی(عج) و یاران و کارگزاران ایشان انجام می‌شود، مربوط به مساجد اعم از تجدید ساختمان مساجد، تخریب مساجد ضرار و ملعونه و توسعه مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان، سالروز ولادت باسعادت حضرت مهدی صاحب‌الزمان(عج)، مروری داریم بر اصلاحات اجتماعی که در دولت موعود با محور مساجد رقم می‌خورد:

 

اصبغ‌بن‌نباته می‌گوید: امیرمومنان(ع) هنگام ورود به مسجد کوفه که در آن هنگام با خزف و گِل ساخته شده بود، فرمودند: «وای بر کسی که تو را ویران کرد وای بر کسی که زمینه ویرانی تو را فراهم کرد وای بر کسی که تو را با گِل و خاک پخته بنا کرد و جهت قبله نوح (ع) را تغییر داد». آنگاه ادامه دادند: «خوشا به حال کسی که شاهد ویرانی تو در روزگار حضرت قائم(عج) از اهل بیت(ع) است آنان نیکان امت هستند که همراه نیکان عترت می‌باشند»(غیبة شیخ طوسی، ص283). همچنین آن حضرت(ع) می‌فرمایند: «بی‌گمان هنگامی که قائم(عج) ما قیام کند مسجد کوفه را ویران کرده قبله آن را تعدیل می‌کند.»(بحارالانوار، ج52، ص364)

ابوبصیر می‌گوید: امام باقر(ع) فرمودند: «هنگامی که قائم(عج) ما قیام کند چهار مسجد را در کوفه ویران می‌سازد و هیچ مسجد مشرفی را نمی‌گذارد مگر اینکه کنگره و اشراف آن را ویران می‌کند و با حالت سادگی و بدون اشراف آن را بر جای می‌گذارد و هر مسجدی را که در مسیر جاده قرار گیرد، ویران می‌سازد»(بحارالانوار، ج52، ص333)؛ شاید مراد چهار مسجدی باشد که سران لشکر یزید پس از شهادت امام حسین (ع) به شکرانه کشتن آن حضرت(ع) در کوفه ساختند و بعدها به مساجد ملعونه معروف شدند هرچند این مساجد اکنون موجود نیست اما ممکن است بعدها گروهی از روی دشمنی با اهل بیت (ع) آنها را دوباره بسازند.

امام باقر (ع) می‌فرمایند: « در کوفه به دلیل شادی از کشتن حسین (ع) چهار مسجد ساخته شد که عبارتند از مسجد اشعث، مسجد جریر، مسجد سماک و مسجد شبث‌بن‌ربعی!» (بحارالانوار، ج45، ص189) 

 

ویران کردن مناره‌ها

ابوهاشم جعفری می‌گوید: خدمت امام حسن عسکری(ع) بودم که ایشان فرمودند: «هنگامی که حضرت قائم(عج) قیام کند دستور می‌دهد مناره‌ها و مقصوره‌هایی که در مساجد است، ویران شود». با خود گفتم چرا حضرت(ع) چنین می‌کند؟ امام عسکری(ع) رو به من کردند و فرمودند: چون اینها بدعت و نوآوری‌هایی است که پیامبر(ص) و امام(ع) آن را نساخته است.(مستدرک‌الوسائل، ج3،ص379) مرحوم صدوق طبق روایتی می‌گوید: امیرمومنان(ع) هنگام گذشتن از مسجدی که مناره‌اش بلند بود دستور داد آن مناره را ویران کند.(من‌لایحضره‌الفقیه، ج1، ص155) مجلسی اول می‌فرماید از این روایات حرمت ساختن مناره‌های بلند به دست می‌آید زیرا اشراف داشتن و مسلط شدن بر خانه‌های مسلمانان حرام است اما اکثر فقها این روایت را بر کراهت حمل کرده اند.

 

تخریب سقف مساجد و منبرها

امام باقر (ع) می‌فرمایند: «نخستین چیزی که حضرت مهدی(عج) از آن آغاز می‌کند، سقف مساجد است. آنها را ویران می‌کند و سقف‌هایی مانند عریش موسی بر آن قرار می‌دهد.»(وسائل‌الشیعه، ج3، ص488) این روایت بر استجاب حمل شده است زیرا نبودن مانع و حائل بین نمازگزار و بین آسمان مستحب است و نبودن حائل یکی از اسباب قبولی نماز و استجابت دعا است.

 

بازگرداندن مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) به اندازه اصلی

امام صادق (ع) می‌فرمایند: «حضرت قائم (عج) ساختمان مسجد الحرام را ویران می‌کند و آن را به ساختمان نخستین و اندازه اصلی اش باز می گرداند. مسجد پیامبر (ص) را نیز پس از ویران کردن به اندازه اصلی‌اش باز می‌گرداند و کعبه را بر جایگاه اصلی‌اش می‌سازد.» (بحارالانوار، ج52، ص332) همچنین آن حضرت(ع) می‌فرماید: «هنگامی که حضرت قائم(عج) قیام کند خانه خدا را به اندازه نخستین آن باز می‌گرداند(روضة‌المتقین، ج2، ص94 و با مسجد پیامبر(ص) و مسجد کوفه نیز چنین می‌کند

 

*برگرفته از «نشانه‌هایی از دولت موعود»، نجم‌الدین مروجی طبسی

 

کد خبر 1256230

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha