به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، فاطمه محمدبیگی- نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی- در آیین اختتامیه تقدیر از برگزیدگان رویداد استانی جایزه جوانی جمعیت که امروز (چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت) در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: قزوین همانطور که در دهه های گذشته و در پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و غیره پیشرو بوده در بحث جمعیت هم پیشرو است و پیش از آنکه رهبری در حوزه جمعیتی ابراز نگرانی کنند، قزوینی ها در این حوزه پرچم را بالا گرفته اند.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامي ادامه داد: با توجه به مطالبه شما فعالان در عرصه جمعیت، قانونگذاری در حوزه جمعیتی اتفاق افتاد و این مهم یک سال و نیم است که به دولت ابلاغ شد و در فروردین ۱۴۰۱، دولت دبیرخانه ستاد ملی جمعیت را تشکیل داد و سپس در تمام استان ها، قرارگاه جمعیت به ریاست استانداران تشکیل شد.
وی عنوان کرد: در بین وزارتخانه ها، وزارت بهداشت رتبه نخست ارزیابی مجلس شورای اسلامی را در حوزه انجام تکالیف قانون ۷۳ ماده ای جوانی جمعیت را به خود اختصاص داده و وزارت کشور هم قرارگاه را به خوبی تشکیل داد و امیدواریم سایر وزارتخانه ها هم در این حوزه وارد شوند.
محمدبیگی اعلام کرد: یکی از مباحث مهم در این حوزه بحث سقط جنین است که روزانه یک هزار مورد سقط غیرقانونی سقط جنین در کشور وجود دارد که ۸۵ درصد سقط ها از طریق تهیه دارو از فضای مجازی و آموزش از این فضا انجام می شود و درصد کمی توسط جامعه پزشکی صورت می گیرد.
وی تأکید کرد: با توجه به حرمت سقط جنین، مقابله با قاچاق داروی سقط جنین، باید توسط دولت به طور جدی پیگیری شود و از جنبش های مقابله با سقط جنین هم باید حمایت شود و ائمه جمعه و جماعات و کسانی که تریبون دارد باید حرمت سقط جنین را در منابر عنوان کنند چراکه برخی در این خصوص آگاهی ندارند و وظیفه ما آگاه سازی است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ایجاد نهضت همگانی و عزم راسخ ملی برای فرصت پنج تا شش ساله پنجره جمعیتی لازم است و اگر فرصت پنج تا شش ساله پنجره جمعیتی را از دست دهیم وارد سیاه چاله جمعیتی می شویم.
وی گفت: دو سال است پدیده سالمندی آغاز شده است و برنامه هفتم توسعه باید با رنگ و سبقه جمعیتی داشته باشد و پایه برنامه ریزی ها و قانون گذاری در اجرا و سیاستگذاری باید خانواده محور و جمعیت محور باشد و همه ما مسئول بوده و باید در این حوزه پاسخگو باشیم.
محمدبیگی افزود: خوشبختانه قانون جوانی جمعیت در استان قزوین توانسته ترمز سقوط به سیاهچاله جمعیتی را بکشد و امروز رشد جمعیتی استان نیم درصد است که البته این عدد هم زیبنده استان نیست.
وی توضیح داد: با اجرای این قانون دو و نیم درصد افزایش فرزند سوم و ۱۵ درصد افزایش فرزند چهارم داشتیم ولی در خصوص فرزندان اول و دوم کاهش نرخ داشتیم که نشان می دهد هنوز اینکه فرزند سرمایه است و یا هزینه مورد سوال جوانان است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در دیدگاه دینی فرزند سرمایه، نعمت و برکت است و این رویکرد در نسل جوان رو به کاهش است و فکر می کنند فرزند هزینه است و اگرچه مسئله اقتصادی از دلایل عدم فرزندآوری است ولی پژوهش ها و مشاهدات نشان می داد مسئله اصلی عدم تمایل به فرزندآوری نگرشی و مربوط به تفکرات افراد و ایدئولوژي است.
وی در پایان یادآور شد: هشت استان برخوردار کشور که قزوین جزو آن استانهاست، کمترین میزان تولد را دارند.
نظر شما