معرفی ۱۶۰ صنعتگر خراسان جنوبی به بیمه

فولادی گفت: طی یک‌سال گذشته ۱۶۰ نفر از صنعتگران خراسان جنوبی به منظور بهره مندی از بیمه تامین اجتماعی معرفی شده اند که امید است این مهم محقق شود.

حسنعلی فولادی- معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان خراسان جنوبی با اشاره به هفت هزار و ۵۰۰ صنعت‌گر شناخته شده و دارای شناسنامه در استان اظهار کرد: برآورد تعداد صنعتگران استان بالغ بر 12 هزار نفر است که هفت هزار و 500 نفر دارای شناسنامه و مجوز هستند که در ۸۵ رشته صنایع دستی فعالیت دارند.

 

وی درخصوص بیمه صنعتگران گفت: بیمه صنعتگران برای دولت بار مالی به همراه دارد و به همین دلیل سهمیه بیمه محدود است در عین حال تحقق بیمه ۱۰ هزار صنعتگر کشور توسط وزیر میراث فرهنگی قول داده شده است که در صورت تحقق سهمیه استان حدود ۵۰۰ نفر خواهد بود.

 

فولادی یادآور شد: طی یک‌سال گذشته ۱۶۰ نفر از صنعتگران به‌منظور بیمه تأمین اجتماعی معرفی شدند و امید است این مهم محقق شود.

 

پیگیری مواد اولیه مورد نیاز صنعتگران

وی درخصوص تأمین مواد اولیه صنعتگران گفت: تأمین مواد اولیه توسط شرکت های تعاونی و اتحادیه ها پیگیری می شود و از آنجا که سفارش مواد اولیه صنعتگران محدود بوده و در حد کشوری نیست، این مهم یکی از معضلات پیش روی صنایع دستی است.

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با توجه به نبود ثبات قیمت و افزایش قیمت ملزومات مورد نیاز صنعتگران یادآور شد: در خصوص قیمت و افزایش آن نمی توان نظری ارائه کرد اما در زمینه تأمین مواد اولیه، شرکت تعاونی به صنعتگران به عنوان مسئول جمع بندی درخواست صنعتگران و انجام خرید به صورت یک جا و متمرکز مواد اولیه معرفی شده است و باید صنعتگران به تعاونی ها برای تأمین مواد اولیه مراجعه کنند.

 

فولادی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاههای سراسری در کشور توسط ارگان های مختلف برپا می شود، افزود: نمایشگاه های سراسری و تخصصی صنایع دستی به صورت عمده رایگان هستند و به طور معمول موارد مربوط به اسکان و پذیرایی و هزینه غرفه صنعتگر به عهده متولی برگزاری نمایشگاه استان میزبان است.

 

به گفته وی در این زمینه هیچ تعهدی وجود ندارد که هزینه های غرفه، اسکان و... در دیگر نمایشگاهها به عهده برگزار کننده نمایشگاه باشد.

 

سهمیه ویژه خراسان جنوبی در نمایشگاه ها

فولادی درخصوص سهمیه حضور صنعتگران در نمایشگاههای سراسری با بیان اینکه استان میزبان سهمیه حضور صنعتگران هر استان برای حضور در نمایشگاه را دو تا سه نفر اعلام می کند، افزود: با این وجود خراسان جنوبی به دلیل وجود روستای جهانی خراشاد و شهر ملی مله سهمیه ویژه ای برای حضور تعداد بیشتری از صنعتگران را  دارد.

 

وی یادآور شد: در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی که سال گذشته در تهران برگزار شد طبق ابلاغ ۴ نفر سهمیه داشتیم اما با رایزنی های انجام شده ۲۴ غرفه برای صنعتگران استان اختصاص یافت.

 

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به این مهم که سهمیه حضور صنعتگران در نمایشگاه های استانی هم بین سه تا ۵ نفر است، گفت: صنعتگرانی که دامنه کاری گسترده ای دارند می توانند به نام یک یک صنعتگران تحت پوشش خود ثبت نام کنند که در این صورت احتمال پذیرفته شدن این افراد افزایش داشته و فرد منتخب به نمایندگی از مابقی در نمایشگاه شرکت می کند.

 

وی در خصوص نبود بازار فروش محصولات تولیدی صنعتگران گفت: ادراه کل میراث فرهنگی بستر کار و حمایت خود را با برپایی نمایشگاه، پرداخت تسهیلات به صادر کنندگان، پرداخت تسهیلات برای شرکت صنعتگردر نمایشگاه، ایجاد بازارچه های دائمی از محل اعتبارات ملی و استانی و برگزاری نمایشگاه های فصلی در طول سال برای صنعتگران انجام می دهد.

 

فولادی خاطرنشان کرد: از سال گذشته تاکنون حدود ۸۰ نمایشگاه فصلی برگزار شده که رسالت ذاتی اداره‌کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری می باشد و در قالب بستر بازاریابی صنایع دستی در خدمت صنعتگران هستیم.

 

 

کد خبر 1272862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha