فرار سرمایه از خراسان جنوبی

حاجی‌آبادی با اشاره به فرار سرمایه از خراسان جنوبی گفت: عدم گردش حساب مالی سرمایه گذاران و نبود رغبت سرمایه گذاری باعث فرار سرمایه از استان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمدرضا حاجی‌آبادی رئیس شورای اسلامی استان امروز چهارشنبه (31 خرداد) با بیان این‌که به علت نبود زیرساخت مناسب کار کردن در استان مشکل است، خواستار پیگیری برای  انجام گردش‌های مالی سرمایه گذاران در بانک های استان شد.

 

وی استفاده از سرمایه های خرد برای ایجاد اشتغال را به عنوان راهکار عملی در خصوص جذب سرمایه گذار عنوان کرد و یادآور شد: با وجود اختصاص اعتبارات پژوهشی به دستگاههای اجرایی می توان از سرجمع این اعتبارات برای حل مشکلات پژوهشی و... کمک گرفت.

 

حاجی آبادی با اشاره به ظرفیت شوراها گفت: با این وجود متأسفانه برخی شوراها را بر نمی تابند و از این ظرفیت استفاده نمی کنند.

 

وی خام فروشی مواد معدنی، محصولات مزیت دار و... در استان، افزایش بیمه کارگران ساختمانی، نظارت ناکافی بر نانوایی ها، عدم نظارت کافی بر جایگاه سوخت، عدم واریز عواید حاصل از سوخت مرزنشینان و... را از مشکلات استان برشمرد.

 

رئیس شورای اسلامی استان با بیان اینکه خراسان جنوبی استانی کم بارش و دچار خشکسالی های چند ساله است،  توسعه صنعت الکتریکی، استفاده از صنایع غیر آلاینده مانند پنل های خورشیدی، تقویت و ارتقای شهرک های صنعتی، تقویت صنایع دستی  و... را در کمک اقتصادی به مردم مؤثر دانست.

 

وی نیروی انسانی متبحر و کارآمد، منابع و تجهیزات، سرمایه، برنامه ریزی مناسب را از عوامل توسعه هر منطقه دانست.

 

قوانین دست و پا گیر در استان

نماینده شورای شهرستان قاین هم به فرار سرمایه از استان اشاره کرد و گفت: در استان پول است اما به علت نبود زیرساخت مناسب سرمایه گذار رغبت به سرمایه گذاری در استان ندارد.

 

قرائی با اشاره به قوانین دست و پاگیر موجود در استان، افزود: برای جذب و ماندگاری سرمایه گذار باید قوانین تسهیل شوند.

 

وی عدم تفویض اختیار به مدیران شهرستان ها را از مشکلات برشمرد و یادآور شد: کارخانجات باید عامل توسعه استان و شهرستان باشند و به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند اما حتی مایل به انتقال حساب های مالی خود به استان و شهرستان نیستند.

 

وی از مرز به عنوان یک ظرفیت نام برد و با بیان اینکه باید از این ظرفیت استفاده و بهره برداری کرد،‌ خواستار نظارت بر قیمت اقلام مختلف، بازار مسکن،  جلوگیری از خام فروشی محصولات مزیت دار و معادن و... شد.

 

عدم پرداخت عواید حاصل از سوخت به مرزنشینان

نماینده شورای شهرستان سربیشه در استان با اشاره به وجود چهار شهرستان مرزی در استان گفت: یکی از مشکلات مرزنشینان عدم پرداخت عواید حاصل از فروش برای مرزنشینان است و در سفر دوم ریاست جمهوری قول پرداخت یک ماه آن داده شده است.

 

حسین فنودی با اشاره به فرسودگی شبکه‌های آب‌رسانی در این شهرستان و دیگر شهرستان‌های استان خواستار اندیشیدن تمهیدات لازم در این‌ راستا با هدف جلوگیری از هدررفت آب شد.

 

وی از دیگر مشکلات به افزایش نرخ طراحی نظارت و اجرا در تعرفه های نظام مهندسی اشاره کرد و گفت: این افزایش تعرفه مختص خراسان جنوبی است و تعرفه نظام مهندسی در دیگر استان ها ی مجاور بسیار پایین تر است و به طور مثال در این استان هزینه ناظر برای پروژه 70 واحدی حدود سه میلیارد تومان است.

 

وی غیر بومی بودن کارکنان بازارچه های مرزی، عدم نظارت بر قاچاق سوخت، خام فروشی سنگ های منحصر به فرد از معادن سربیشه و نهبندان و... را از مشکلات پیش رو عنوان کرد.

 

ضمانت های سخت بانکی

نماینده شورای شهر بشرویه در استان هم با بیان این‌که محرومیت اتفاقی نبوده و یک شبه ایجاد نشده است، به تنگ نظری برخی مسئولان استانی اشاره کرد و خواستار  نظارت بیشتر شد.

 

محمدرضا مرادزاده افزود: متأسفانه برخی مواقع کارشناس سطح پایین ادارات در استان از مسئول اداره شهرستان اختیارات بیشتری دارد. باید به مسئولان شهرستان ها تفویض اختیارات بیشتری داده شود تا مردم برای برخی موارد جزئی مانند دریافت استعلام و... به مرکز استان تردد نداشته باشند.

 

وی به پرداخت وام زلزله و مسکن در بشرویه اشاره کرد و گفت: در این راستا 300 میلیون تومان با کارمزد 4 درصد و 100 میلیون تومان هم بلاعوض در اختیار افراد آسیب دیده و متقاضی قرار می گیرد که متأسفانه به علت تضامین سخت تعداد زیادی از متقاضیان انصراف دادند.

 

وی به ورود سرمایه گذار آلمانی در خصوص راه اندازی نیروگاه یک مگاواتی برق در این شهرستان اشاره کرد و افزود: برای یکی از دهیاری ها نیز به دنبال راه اندازی نیروگاه هستیم که نیاز به حمایت دولتی است.

 

محمدعلی ملکی نماینده شورای شهرستان زیرکوه در استان نیز عدم گردش مالی سرمایه گذاران فعال در استان و شهرستان عدم پرداخت تسهیلات توسط برخی بانک ها برای ایجاد اشتغال و...را از مشکلات برشمرد.

 

عدم حل مشکلات

نماینده شهرستان سرایان هم با بیان اینکه متأسفانه برخی از مدیران از استانداری تمکین ندارند، گفت: بارها مشکلات به گوش مسئولان استانی و شهرستانی رسیده است اما تاکنون اقدامی برای حل مشکلات صورت نگرفته است.

 

حسین روحی با اشاره به این مهم که برخی مدیران بانک ها از پرداخت تسهیلات سرباز می زنند، گفت: این اقدام نشان از دلگرمی این مدیران به استان است و این اقدام باعث رنجش مردم شده است.

 

وی وضعیت آب کشاورزی را از موارد بحرانی برشمرد و افزود: دولت باید مدیریت خاموشی چاهها را به عهده کشاورزان بگذارد.

 

وی اشاره ای به دریافت مالیات های سنگین از فروشندگان کرد و گفت: مالیات بر مبنای کارکرد دستگاهای کارتخوان است و برخی از فروشندگان به دلیل عدم آگاهی و انجام تراکنش های غیر کاری باید مالیات سنگینی را پرداخت کنند.

 

نوراحمد الهیاری نماینده شورای درمیان در استان هم راه اندازی کارخانه قند قهستان، راه اندازی کارخانه و کارگاه فراوری معادن، فعالیت بیشتر تعاونی مرزنشینان، راه اندازی  میل 73 و... را خواستار شد و گفت: آرد یکی از نانوایی های مورد استقبال مردم بدون دلیل نامشخصی کم و باعث نارضایتی مردم شده است.

 

عدم تعهد تأمین آب  برای شهرک دامداران

نماینده شورای شهرستان خوسف در استان هم  با بیان اینکه ابتدا باید طی چند سال طرح مطالعه و سپس اجرایی شود، گفت: شهرک دامداران در این منطقه بدون تعهد تأمین آب برای سرمایه گذاران احداث شده که مشکلاتی به همراه دارد.

 

علی رومنجانی عدم پرداخت تسهیلات توسط بانک‌ها، نبود گردش مالی کارخانجات و معادن بزرگ در استان و شهرستان، و تعطیلی 30 تا 40 درصدی دامداری ها پس از آزاد سازی ارز و... را از مشکلات پیش رو برشمرد.

 

 

کد خبر 1274215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha